Långa djupa andetag

Nu är det snart helg och ett val väntar på söndag. Jag tror det just denna helg kan vara bra att lägga lite extra tid på att lugna ned din kropp och ditt sinne så att de förenas och börjar fungera ännu bättre genom att göra djupandning vid ett par tillfällen. Och då 10 minuter per gång.

Jag lärde mig själv om effekterna av djupandning när jag gick igenom min medicinska yoga utbildning för några år sedan och det är väldigt intressant att läsa om vilka fantastiska effekter en sådan enkel övning har. Här är några exempel av effekterna av dessa långa djupa andetag:

-Skapar lugn och avspänning
-Reducerar gifter och slem från lungor och luftvägar
-Underlättar blodcirkulationen
-Förhindrar ackumulation av kolesterol (stresshormon) i blodet
-Stimulerar kemisk balans i hjärnan
-Reglerar pH-värdet i kroppen
-Ökar flödet av spinalvätska till hjärnan
-Motverkar depression

Här kommer en kortare förklaring av övningen och du hittar en film och en mer detaljerad förklaring kring hur du gör på min hemsida www.trainforbalance.com under Inre Lugn och MediYoga. Övningen finns också med i min bok ”Stolt, stark & säker – en bok om helhetsträning för golfare” i det Mentala träningskapitlet. Boken beställer du HÄR!

Djupandning 10 minuter

-Lägg dig ned på rygg med fötterna lätt isär och handflatorna uppåt och slut ögonen
– Ta några andetag och landa
– Lägg nu en hand på magen och en hand uppe vid bröstet. Armbågarna ska nudda marken så att axlarna slappnar av
– Börja nu andas in genom att resa magen mot taket/himlen efter följt av att bröstkorgen reser sig och fylls med luft. Håll en kort stund och andas sedan ut all luft
-När du andats ut all luft stannar du en liten stund tills kroppen själv säger att den vill andas igen, men utan att det blir spänt.
-Ta ett nytt andetag och fortsätt i 10 minuter.

Gör gärna denna övning en gång per dag.

Jag önskar dig en skön och lugn helg!

Kram Jenny

Lämna ett svar