Säsongstart Säsong 9 – Avsnitt 66 med gäst Ulf Kilman

Varmt välkommen till säsongstarten av säsong 9. Vi rivstartar med ett avsnitt fullt av kunskap och inspiration kring din hälsa. Du får här möta möta Ulf Kilman, hälsoexpert, föreläsare och utbildare inom sitt eget utvecklade behandlingssystem HKT, Holografisk kinesiologi. I avsnittet kommer du att få veta mer om detta behandlingssystem som bygger på spetskompetens inom neuroscience och varför människor (allt från OS medaljörer till människor med oförklarliga smärtor och krämpor) kommer ifrån jordens alla hörn för att bli behandlade av Ulf och hans team. Vi pratar om hur Ulf’s resa har sett ut och varför han fastnade för just kinesiologi och hur vi egentligen ska äta för att vår kropp ska kunna nå sin fulla potential. Ulf delar också med sig av sina bästa tips kring vad du själv kan göra för att börja din resa, eller komma tillbaka till en kropp i full balans och välmående.

Du kan läsa mer om Ulf och hans företag, samt se de tester som du kan göra själv hemma och som vi pratar om i avsnittet på:
www.kilmanhealth.com och på www.forhumanhealth.com hittar du gratis information om de kunskaper om hälsa som Ulf och hans team samlat på sig genom åren.
Trevlig lyssning!

Säsong 9 – Avsnitt 67  med Buddhist munken Jangdom del 1 av 2

Varmt välkommen till avsnitt 67 där du får träffa buddhist munken Jangdom. Det här är del 1 av 2 och i det här första avsnittet berättar Jangdom om vad Buddhismen är, vad det betyder att vara buddhist i dagens samhälle. Jangdom berättar också om hur du kan träna ditt sinne för att kunna hantera allt ifrån oro, stress och lycka, vikten av meditation och hur du behåller en positiv sinnesstämning och mycket mer. Efter den första delen av det här avsnittet så får du också möte Annika Rydberg, en av mina elever som också är praktiserande buddhist. Under ca 10-15 min berättar Annika om hur hon använder sig av buddhismen för att må bra och fungera bra både på och av golfbanan. Trevlig lyssning och om du vill veta mer om Jangdom så kan du gå in på www.mediteraistockholm.se där du också hittar info om drop-in meditationer mm. Nästa vecka kommer del 2 där du får lära dig hur du hanterar ilska en gång för alla, hur du hittar livets mening på ett enkelt sätt (!) och hur du blir mer närvarande mm. Vi ses!

Säsong 9 – Avsnitt 68 med Buddhistmunken Jangdom del 2 av 2

Välkommen till del 2 med buddhist munken Jangdom. I det här avsnittet går vi direkt in på hur du lär dig hantera ilska en gång för alla, Jangdom pratar vidare om hur du gör för att nå en positiv sinnesstämning, och hur du hittar livets mening. Att hitta en mening med att gå upp varje morgon kan ge dig precis den energi och motivation du behöver i nuet för att både må och fungera bra, varje dag. Jangdom ger dig praktiska råd och svarar också på frågan om hur du hanterar jämförelser och konkurrens, samt hur du tränar för att vara närvarande. På slutet av avsnittet får du en guidad andningsövning av Jenny som du kan använda närhelst du behöver för att lugna ned systemet.
Trevlig lyssning!
Du kan läsa mer om Jangdom och Kadampa meditationscenter på www.mediteraistockholm.se och mer om Jenny och flera av hennes övningar hittar du på www.trainforbalance.com och på www.jennyhagman.com.

Säsong 9 – Avsnitt 70 med Aron Anderson

Varmt välkommen till avsnitt 70! I det här avsnittet får du träffa föreläsaren och äventyraren Aron Anderson. Aron är den första person i rullstol som bestigit Kebnekaise och efter det har hans äventyr avlöst varandra och han har bland annat klarat en Iron Man på Hawaii, en svensk klassiker, bestigit Kilimanjaro, åkt skidor till Sydpolen, cyklat till Paris och mycket mer. Aron började satsa fullt ut på idrott redan vid 13 års ålder och då vann han sitt första mästerskap Junior VM (100 m race). Därefter har han varit med i 4 Paralympics och förra året vann han en välförtjänt seger i TV programmet Vinnarskallar. Vad gäller hans äventyr så innefattar de en insamling till Barncancerfonden och hittills har han genom sina äventyr samlat in drygt 11 miljoner kronor och 2015 blev han årets insamlare. Aron har gjort en otrolig livsresa från att som 7 – åring drabbas av cancer som innebar att han som 9-åring hamnade i rullstol. I avsnittet får du höra hur Aron tog sig igenom denna kris och hur han idag lever efter mottot ”Det är inte förutsättningarna du har som är viktiga utan vad du gör med dem” och vikten av perspektiv i din tillvaro. Du får lära dig vilka mentala strategier Aron har för att kunna genomföra sina äventyr och sina stora föreläsningar och du får även ta del av ett äventyr som höll på att sluta riktigt illa då Aron’s fallskärm inte vecklade ut sig!
Låt dig inspireras av denna människa som sprider ljus vart han än rör sig och jag önskar dig trevlig lyssning!
Mer om Aron hittar du på www.aronanderson.se och följ honom på Instagram under Aron Anderson.

Säsong 9 – Avsnitt 71 med Helen Alfredsson

I det här avsnittet får du träffa golfproffset Helen Alfredsson. Helen är en av Sveriges största idrotts stjärnor genom tiderna och efter att hon avslutade sin idrottskarriär 2013 tog hon upp den igen för ett par år sedan för att 2019 bli en mästare igen då hon vann både US Open och LPGA Championship på senior touren. I det här avsnittet får du veta vad hon gjorde för att bli en vinnare igen, hur hon har förändrat sin träning och vilket som egentligen är det vinnande konceptet till att bli en vinnare, oavsett om du är amatör eller proffs. Helen berättar vidare hur hon ser på mental styrka, varför helheten är viktig när du ser på golfsvingen, hur du lär dig hantera motgångar och mycket mer.
Varmt välkommen till ett avsnitt fyllt av kunskap och inspiration. Och vill du veta mer om Helen och bakgrunden till hennes framgångar så hittar du ett avsnitt med Helen i Säsong 1 – avsnitt 3. Och vill du veta merom Alfredsson & Hagman’s Trainingscamps 2021 så håll utkik på www.jennyhagman.com. Trevlig lyssning!

Säsongsavslutning säsong 9 – Avsnitt 72  med Jenny – Om hinder och hur du kommer över dem!

I säsongsavslutningen av säsong 9 får du traditionsenligt lyssna till Jenny som tar upp ett ämne. Denna gång handlar det om hinder och hur du kommer över dem. En vanlig fråga Jenny upplever att hon får från sina elever är att de vet vad de borde göra för att nå sina mål, men de gör det inte. Så hur gör du då för att komma över eventuella hinder som ligger i vägen från dina önskade lägen? Ta fram papper och penna och lyssna och modellen Jenny pratar om hittar du på www.jennyhagman.com och i Jenny’s bok ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare” finns all guidning för att nå dina mål, oavsett om du är golfare eller ej. Trevlig lyssning och för frågor kan du maila på info@jennyhagman.com