Säsongsavslutning säsong 4 – avsnitt 28 – Pernilla Lindberg

Dags för den fjärde säsongens sista avsnitt och den här gången får du träffa Pernilla Lindberg, vår svenska golf mästarinna som vann sin första Major, ANA Inspiration i början av året. Vi får lyssna till hur det kändes när hon vann och hur hon hanterade pressen under tävlingen, samt hur hennes liv sett ut efter denna stora vinst. Vi får också höra Pernilla berätta vad som ledde till att hon vann efter många år av hård träning, hur hon har tränat, hur hon behåller sin balans i tillvaron och helt enkelt vad Pernilla tycker är nycklar till framgång. Pernilla delar också med sig av sina bästa tips till hur du hanterar din nervositet och hur du går i och ur fokus på bästa sätt. Hon berättar också om vikten av förebilder och hennes år på college (Oklahoma State University), där Ricky Fowler var en av hennes lagkamrater. Nu spelar Pernilla US Open i helgen (31 maj – 3 juni) och vi ska alla hålla tummarna för henne, eller hur! Trevlig lyssning!

Säsong 4 – avsnitt 27 – Susanne Wolmesjö

I det här avsnittet får du träffa Susanne Wolmesjö som är specialist inom neurofysiologi och motorisk inlärning. Susanne driver idag företaget Education in Motion (www.educationinmotion.se), som arbetar med utveckling på individ och organisationsnivå utifrån ett neurovetenskapligt perspektiv. Här integreras kunskaper om hjärnan och neuro-motorisk träning. Vi pratar om just kopplingen mellan hjärnan och kroppen och hur du genom olika smarta rörelser och träning kan träna dig till balans och styrka, både i knoppen och kroppen. Du får många tips om hur du tex kan öka din koncentration, din prestationsförmåga och hur du gör för att vara ”nulig”. Susanne ger också värdefulla tankar om vikten av att lyssna på och ha tillit till din egen kompetens och dina egna möjligheter och inte bara lita på yttre mätinstrument och yttre faktorer för att utvecklas och för att kunna prestera på topp och må bra på vägen. Trevlig lyssning!

Säsong 4 – Avsnitt 26 – Pia Nilsson

I det 26:e avsnittet av idrott-och ledarskapspodden får du möta Pia Nilsson. Pia är fd landslagstränare i Sverige och har haft en lång och framgångsrik karriär som coach. Hon är en bästsäljande författare och medskapare av VISION54 tillsammans med Lynn Marriott, ett koncept som av många anses vara världsledande inom coaching för spelare och coacher. Vi pratar en hel del om vad detta koncept betyder och Pia, som tillsammans med Lynn tränar bland annat en av världens bästa spelare; Arya Jutanugarn, berättar om vilka nycklar som gör att du lyckas prestera på topp och må bra på vägen och vad som gjorde att Arya blev just bäst i världen. Vi pratar också om skillnaden mellan att vara världsbäst förr till skillnad från nu och Pia nämner flera exempel på vad som gjorde Annika Sörenstam så framgångsrik. Pia var Annika’s coach när hon startade sin karriär. Vi pratar mycket om formeln ”Technical skills x human skills = Performance” med fokus på human skills och hur du tränar på att må toppen för att nå toppen. I den senaste boken av Pia och Lynn; ”Be a player” lär du dig också mer om detta. Vi pratar också om vad du kan göra för att hantera din nervositet och för att överkomma olika hinder och mycket mer. Så mycket kunskap och inspiration och många nyttiga tips och råd får du med dig i detta avsnitt. Och om du vill veta mer om Vision54 så går du in på www.vision54.com och i Sverige jobbar Petra Jinglöv med Vision54 och du når henne på @petramikael54 eller på www.backontee.se. Trevlig lyssning!

Säsong 4- Avsnitt 25 del 2/2 Lars-Eric Uneståhl

I den andra delen och i avsnitt 25 med Lars-Eric Uneståhl fortsätter vi samtalet om mental träning och området triggerträning och hur du använder en trigger för att framkalla det tillstånd du vill som till exempel koncentration, fokus, lugn eller för att få mer energi. Vi pratar också om hur du lär dig prestera på topp när det gäller, hur du lär dig hantera stress och hur du kan träna mental träning själv. Vi pratar också om vikten av målbilder och hur du gör för att sätta upp målbilder som ger dig kraft och energi i nuet så att du kan njuta av resan också. Vi pratar också vidare om hur det går med den mentala träningens vision av att nå hälften av världens befolkning innan 2021 och hela världens befolkning innan 2037 och så svarar Lars-Eric på några av era lyssnarfrågor. Varmt välkommen och trevlig lyssning!

Säsong 4 – Avsnitt 24 del 1/2- Lars-Eric Uneståhl

I det här avsnittet får du åter träffa Lars-Eric Uneståhl som även gästade i säsong 1 av Idrott-och ledarskapspodden. Även denna gång blev det ett långt och mycket intressant samtal om mental träning, personligt ledarskap, vikten av positiva nyheter och en positiv attityd, hur du förbereder dig för en prestation såsom US Masters och mycket, mycket mer. Med tanke på längden av vårt samtal är det indelat i två delar och detta är del 1. Vi pratar som sagt mycket om mental träning, vad det är och hur du själv kan jobba med det rent konkret för att få in det i din egen vardag så att du får starka nerver och ett lugnt sinne! Jag avslutar med en ”cliffhanger” ang. trigger träning och svaret från Lars-Eric kommer alltså i del 2 som kommer nästa vecka. Varmt välkommen och trevlig lyssning!

Säsongsstart – Avsnitt 23 – Sara Emilionie

Varmt välkommen till säsongsstarten av säsong 4. Sara Emilionie är min gäst i detta avsnitt och aldrig har nog det ämne vi talar om känts så viktigt och aktuellt: Mindfulness för en stressfri vardag och hur du en gång för alla lär dig att ta ett slag i taget på och av golfbanan! Sara är yogaterapeuten som sade upp sig från jobbet som kommunikationskonsult pga en vision – att få varenda svensk att börja andas och idag har hon utbildat hundratals människor i den egna metoden MIMY som bygger på övningar och förhållningssätt från både Mindfulness och MediYoga i ett. Vi pratar om prestation och mål och hur man gör för att kunna jobba fram mot något och samtidigt behålla fokus på nuet och njuta på resans gång. Du får konkreta tips om hur du blir lugn både snabbt och långsiktigt och vi pratar om MiMy och hur och varför metoden hjälpt så många att både må och fungera bättre. Du får också ta del av en tävling där vi lottar ut en plats till nästa utbildning inom MiMy. Trevlig lyssning!