Avsnitt 8- Lars-Eric Uneståhl – del 2 av 2

Välkommen till del två av intervjun med Lars-Eric Uneståhl, grundaren av mental träning i Sverige, professor, fil.dr och psykolog. Vi fortsätter att prata om effekterna av mental träning inom olika områden och vi får direkt lyssna till hur en grupp på 30 personer i ett stort företag ökade sina resultat med 7 ggr budgeten efter att de jobbat med mental träning. Vi lyssnar också till hur viktigt det är att sätta upp mål som alla inom en organisation är med på och känner motivation inför och hur man går tillväga för att lyckas med detta. Vi får alltså reda på hur du lyckas väcka drivkraften hos alla individer i en organisation. Vi får också lyssna till hur du som golfare kan bemästra din nervositet på golfbanan (vilket också kan användas utanför golfbanan)och hur du kan träna teknikträning via mental träning och varför det är viktigt att behålla känslan i spelet och inte låta teknik ta över. Vi går också in på ämnet skolan och vikten av att förbereda alla elever för ett bra vuxenliv och vad som krävs för att skolan ska lyckas med det. Som sagt, många områden berörs i detta avslutande avsnitt och jag hoppas ni får med er mycket som ni kan använda både i arbetslivet och privat! Trevlig lyssning!

Avsnitt 7 – Lars-Eric Uneståhl – Del 1 av 2

I avsnitt 7 av Idrott-och ledarskapspodden får vi lyssna till Lars -Eric Uneståhl som är grundaren av Mental Träning i Sverige, professor och psykolog. Han har sedan 60 -talet jobbat med att få in mental träning i både idrotten, näringslivet, skolan och vården och har framgångsrikt hjälpt tusentals människor och företag att hitta lycka och framgång. Intervjun är indelad i två program och detta är del 1. Vi får höra hur Lars-Eric har skapat ett mentalt träningsprogram inriktat mot stress och oro för Kurdistan och de som drabbats av IS. Vi lyssnar till hur mental träning kan hjälpa människor att snabbt komma tillbaka efter utmattningssymtom och utbrändhet, nyckeln till framgång vad gäller ledarskap, varför mål ofta känns kravfyllda, men varför de ändå är så viktiga, hur du sätter upp en framgångsrik vision såsom den Ikea skapade under 90-talet (med hjälp av bla Lars-Eric Uneståhl) och som fortfarande är densamma. Och hur mental träning också bidrar till ekonomisk tillväxt inom små som stora företag då den jobbar ifrån grunden och startar med självbilden och självkänslan! Varmt välkommen och trevlig lyssning!

Avsnitt 6 – Yamina Enedahl

Dags för det sjätte avsnittet av Idrott-och Ledarskapspodden och denna gång med världsrekordhållaren i fridykning och organisationskonsulten Yamina Enedahl. Yamina är också licensierad mental tränare och författare till boken ”Under Ytan”. Vi pratar om allt ifrån hur man gör för att kunna prestera på topp och samtidigt vara fullkomligt avslappnad, hur du gör för att släppa ditt bekräftelse behov till framgångsfaktorer för att vara en bra ledare. Vi pratar också om varför dina sämsta sidor också kan vara dina bästa! Ett avsnitt fyllt av visdom och kloka råd! Trevlig lyssning!

Avsnitt 5 – Cecilia Flatum

I avsnitt 5 av Idrott-och ledarskapspodden får vi lyssna till en av Norges främsta kvinnliga ledare, Cecilia Flatum. Cecilia är Deloitte Consultings första kvinnliga partner och hon är en fd snowboard åkare. Vi får höra om hennes nycklar till framgång med mycket fokus kring ledarskap och hur du lär dig hålla balansen mellan ditt välmående och din prestation. Vi får också höra om lärdomar av misstag, vikten av tydliga målsättningar och skillnaden mellan ledarskap inom idrotten och näringslivet och vad dessa områden kan lära sig av varandra. Cecilia är också mamma till tvillingar och hon berättar om hur hon parerar mammarollen med sin karriär. Varmt välkommen till avsnitt 5.

Avsnitt 4 – Emma Green och Camilla Kallin

I detta avsnitt lyssnar vi till Emma Green och Camilla Kallin som jobbar tillsammans i företaget Green & Kallin. De föreläser och jobbar bland annat med temat ”Att prestera med glädje”. Vi får höra om Emmas resa från junior till att bli en av Sveriges främsta höjdhopperskor, både vad gäller framgångsfaktorer och lärdomar hon tagit med sig på vägen. Vi får också lyssna till Camilla’s råd och lärdomar vad gäller ledarskap. Avsnittet är fyllt med inspiration och kunskap, tips och råd vad gäller hur du kan prestera på topp och må bra på vägen. Trevlig lyssning!

Avsnitt nr 3 – Helen Alfredsson

I avsnitt tre av Idrott-och Ledarskapspodden får vi lyssna till Helen Alfredsson och hennes erfarenheter som en av världens främsta golfproffs. Vi pratar om nycklar till framgång, lärdomar av misstag och hur du kan lära dig hantera din nervositet. Vi pratar också om vikten av att lära sig ”bygga svingen från grunden” och om vikten av att vara ärlig, både mot sig själv och andra. Vi får får också höra Helen’s bästa tips för att lyckas som golfare idag. Varmt välkommen!

Här är avsnitt nr 2 med Sabina Dufberg

I detta avsnitt möter vi Sabina Dufberg, en av Sveriges ledande träningsprofiler. Sabina har över 22 års erfarenhet av att leda andra i träning och har genom åren coachat & utbildat andra tränare likväl som hjälpt allt ifrån elitidrottare till rehabiliteringspatienter. Hon är känd som supercoachen i Biggest Loser och har skrivit två böcker om träning. Vi pratar om Sabinas nycklar till framgång, lärdomar av misstag, skillnaden av att jobba som ledare med personalansvar kontra att vara egen företagare med ett eget varumärke. Vi pratar också om hur man kan prestera på topp och må bra på vägen. Varmt välkommen till Idrotts – och Ledarskapspodden och avsnitt 2.

Avsnitt nr 1 med Anette Norberg!

Detta är det första avsnittet av Idrott-och ledarskapspodden, ”En podd om nycklar till framgång, lärdomar av misstag, målsättningar, drömmar och att prestera på topp och må bra på vägen”

Idrott- och ledarskapspodden är podcasten som inspirerar dig att ta dig an nya utmaningar som ledare. Golfprofilen Jenny Hagman intervjuar några av de största idrottsstjärnorna och ledarna i Norden och reder ut hur dessa personer lyckats gå från en lyckad idrottskarriär till ett framgångsrikt ledarskap inom näringslivet.

Jenny reder ut gemensamma beröringspunkter mellan idrott och näringsliv samtidigt som hon tar upp de utmaningar idrottare möter när de lämnar den sportsliga karriären. Podcasten reder även ut hur man når högt uppsatta mål utan att tappa välbefinnandet.

I de första avsnitten lyssnar vi till Curlingdrottningen Anette Norberg som pratar om hennes väg mot OS, hur hon har balanserat sitt jobb i näringslivet som ledare med sin idrottskarriär, vad hon anser är viktigt för att kunna sätta upp mål som är både rimliga, attraktiva, motiverande och lite djärva, vad som är viktigt för att prestera på topp och må bra på vägen och mycket mer.

I de efterföljande avsnitten får vi lyssna till träningsprofilen Sabina Dufberg och vi får även höra tankar från höjdhoppsstjärnan Emma Green som tävlar sin sista säsong i vår, Camilla Kallin, erkänd coach och ledare samt Cecilia Flatum, den norska snowboardåkaren som idag gör karriär inom revisionsbranschen, Yamina Enedahl som är världsrekordhållare i fridykning, och grundaren i mental träning Lars-Eric Uneståhl! Varmt välkommen!


Fortsätt till Säsong 2 eller Säsong  3