Välkommen till en ny säsong av Idrott-och ledarskapspodden

I den här säsongen (hösten 2022) får du återigen träffa flera inspirerande och fantastiska gäster som delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter om ledarskap, mental styrka, framgångsfaktorer och förmågan att lära sig av motgångar. Du får också ta del av några avsnitt med Jenny där hon i vanlig ordning tar upp ett ämne från den mentala träningen för att hjälpa dig hitta verktyg som du kan föra in i din egen  vardag. Varmt välkommen och vi önskar dig en inspirerande lyssning!

Avsnitten kommer varje fredag när säsongen är igång och håll dig uppdaterad på Jenny’s instagram konto  @jenny_hagman

 

Avsnitt 109 – Säsongsavslutning med Jenny

Välkommen till säsongsavslutningen av säsong 13 i Idrott-och ledarskapspodden. I vanlig ordning är det Jenny själv som avslutar säsongen och denna gång handlar ämnet om Att fatta beslut och om hur du stärker ditt självförtroende. När vi har svårt att fatta beslut handlar det ofta om att vårt självförtroende också är i obalans. Du känner dig inte säker på vad som är rätt och kanske bryr dig för mycket om vad andra tycker. I det här avsnittet går Jenny igenom hur du stärker ditt självförtroende och din självkänsla för att på så vis lättare förstå vad som är rätt och bra för just dig. Hon ger dig flera övningar kring hur du stärker din självbild, hjärtats roll i det hela och hur du hittar dina värderingar och dina egna livsvärden; Nyckelfaktorer för att du ska kunna fatta beslut som ger dig långsiktigt välmående och hållbar prestation. Och som Roy E Disney sade en gång ”Det är inte svårt att fatta beslut när du vet vilka värderingar du har”.

Jenny hänvisar till flera avsnitt här i podden och bland annat till säsongstarten denna säsong, avsnitt 102 och om målbildsträning i avsnitt 53. Och kanske kan du gisssa vilken basketstjärna Jenny gick på college med och som hon försöker få med till podden nästa säsong? Skicka din gissning på Jenny’s instagram till dagens inlägg:-).

Varmt välkommen till säsongsavslutningen och vi ses nästa år igen! Mer om Jenny läser du på www.jennyhagman.com och följ henne gärna på instagram @jenny_hagman.

Kalendern för 2023 hittar du på följande länk och där kan du också köpa hennes bok ”Stolt, stark och säker”:
https://www.jennyhagman.com/produkter/

Lyssna på avsnittet här!

Avsnitt 108 – Anna Felländer – AI expert, forskare och ledarskapsguru

Välkommen till ett nytt avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet får du möta Anna Felländer, idag en av Sveriges ledande experter inom AI och på effekterna av digitaliseringen av organisationer, samhället och ekonomin. Anna blev 2015 utvald av Veckans affärer till den 4:e mäktigaste opinionsbildaren bland Sveriges mäktigaste kvinnor och är också en av Sveriges 101 supertalanger. Anna har sedan unga år brunnit för mänskliga rättigheter och från att ha varit elitspelare inom tennis och golf riktades hennes karriär via college i USA till Handels i Stockholm och sedan till FN i New York för att landa som chef över finansiella analyser i krisorganisationen i regeringen under finanskrisen 2008 och sedan som rådgivare till regeringen som chefsekonom på Swedbank. Vidare fördjupade hon sig inom AI och efter ett forskningsprojekt på KTH så startade hon sitt egna bolag Anch.AI 2018 för att undersöka de etiska, lagliga och samhälliga konsekvenserna av AI. ”AI for Good” och att ”Great power comes with Great responsibility” är två otroligt viktiga områden för att vi ska kunna säkerställa en rättvis, laglig och positiv utveckling av AI och digitaliseringen. Anna och hennes företag anch.AI visar oss vägen framåt!

I det här avsnittet fördjupar vi oss i just den etiska delen av AI och vilka möjligheter och hot som finns framför oss och även hur AI kan hjälpa oss att nå de 17 Globala målen (mer om dem hittar du på www.globalamalen.se).

Anna berättar också om hennes resa från prestation till person och vikten av den inre resan och hur hennes liv har gått från inandning till utandning och hur hon gör idag för att hitta balansen mellan just det sympatiska och det parasympatiska nervsystemet. Vi pratar ledarskap och kommer in på vår högra hjärnhalva och hur AI kan både dra oss bakåt mot vår reptilhjärna om vi inte är vaksamma, men också vad vi kan göra för att vakna upp, bli medvetna och träna oss till att förstå att det är vi som är i kontroll över våra tankar, känslor och därmed beteenden och inte tvärtom.

Varmt välkommen till ett spännande och mycket inspirerande avsnitt. Mer om Anna Felländer och Anch.AI hittar du på Linked’In och på www.anch.ai

Trevlig lyssning!

Du lyssnar på avsnittet HÄR!

Mer om Jenny hittar du på www.jennyhagman.com och på instagram @jenny_hagman

Avsnitt 107 – Igor Ardoris, Mental tränings Guru

 

Varmt välkommen till ett nytt avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet möter du den mentala tuffhetstränaren och pedagogen Igor Ardoris.

I det här avsnittet dyker vi in i den mentala träningens värld och Igor delar med sig av hur han bygger upp en mental styrka för topp prestation och välmående hos sina klienter som både är idrottslag, företag och individer. Bland annat delar han med sig av sin träning med Färöarnas landslag i fotboll som har börjat en framgångssaga som jag är säker på kommer att sluta med att de når sina höga, men också rimliga mål. Och apropå mål så berättar Igor vad hemligheten är för att kunna sätta upp mål som ger lugn, fokus och trygghet och varför det är så viktigt att mål är riktade till utveckling och inte till resultat.
Igor ger dig också sin syn på det som vi kan kalla egot kontra ditt sanna jag och hur du hittar balans mellan prestation och välmående och mycket mer. Igor svarar på slutet också på några av er lyssnares frågor och bland annat vad du kan göra om du blivit uppsagd och tappat ditt självförtroende och hur du gör för att släppa taget om en oro för framtiden.

Varmt välkommen till ett avsnitt som ger dig hopp om framtiden, kunskap om hur du själv kan bygga upp en mental styrka från grunden och inspiration till att få in både välmående och prestation in i din egen vardag. Igor har varit med här i podden tidigare (avsnitt 12, 13 och även avsnitt 63 + 64) och om du vill veta mer om hans bakgrund och blir mer nyfiken på honom så kan du lyssna in där.
Mer om Igor hittar du också på www.igorardoris.se och hans böcker finns hos alla bokhandlare. Trevlig lyssning!

Mer om Jenny och hennes verksamhet hittar du på www.jennyhagman.com och följ henne gärna på instagram @jenny_hagman och om du är intresserad av att följa med på hennes helg retreats (den närmast i tiden är redan den 19-20/11) så hittar du mer info här: https://www.jennyhagman.com/mental-traning-yoga/

Ta hand om dig och vi hoppas vi ses här snart igen!

Du lyssnar på avsnittet HÄR!

Avsnitt 106 – Arturo Alvarez  ”Teapot Master”

Varmt välkommen till ett nytt avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet får du möta Arturo Alvarez, en unik person som är både konstnär och en sk ”Teapot Master”. Arturo driver företaget Tsutsumi Teapots och bor i Washington, USA (avsnittet är därmed på engelska). Han skapar idag helt unika tekannor med lika unika trähandtag vars närvaro förgyller hundratals hem världen över. I det här avsnittet får du höra om Arturo’s resa från att han redan som 4-åring visste att han skulle bli någon form av konstnär till att han idag skapar tekannor i världsklass och som genom sin unikhet sprider närvaro och medvetenhet världen över. Du får lyssna till hur han gör för att behålla sin kreativitet, vikten av att fokusera på utveckling och inte prestation, hur du hittar din väg och hur han hanterar motgångar och framgångar. Han pratar om vikten av att behålla vår kontakt med naturen, hur en te ceremoni är en ”moving meditation” och hur just meditation hjälper oss hitta vår inre stillhet och även kontakt med vår viktiga intuition och vår kreativitet. Det här avsnittet kommer att ge dig både kunskap och inspiration om ett unikt hantverk och om livet i stort.

Trevlig lyssning och mer om Arturo hittar du på www.tsutsumiteapots.com och på instagram @your_teapot.

Jag vill också passa på att tacka Rachel Brathen, @yoga_girl för att det var hon som via sina inlägg på instagram om te ceremonier som ledde mig till Arturo och till dessa otroliga tekannor.

OBS! i början av avsnittet är det några minuter med dålig uppkoppling, men vi ville inte redigera bort det då Arturo där berättar om sina unika trähandtag, så ha tålamod och därefter rullar allt på bra under hela avsnittet. Tack för att du lyssnar!

Mer om Jenny hittar du på www.jennyhagman.com och på instagram @jenny_hagman. Ta hand om dig!

Du lyssnar på avsnittet HÄR!

Avsnitt 105 – Vänskap, livet och mental träning med Jenny med vänner

Välkommen till ett nytt avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden. Det här avsnittet är inspelat i Stinson Beach, strax utanför San Francisco och du får här träffa Jenny’s äldsta vänner; Lovisa Rubin, Louise Ribbing och Trine Clarke. De har känt varandra sedan gymnasiet och trots att två av dem bott utomlands i över 30 år har de lyckats hålla vänskapen vid liv.

Under pandemin gick de alla igenom Jenny’s grundutbildning i mental träning och här delar de med sig av hur den mentala träningen påverkat deras välmående i deras vardag. Du får i avsnittet även lyssna till de olika riktningar de har valt i livet, hur det är att bo utomlands, att vara en ”working mom” och vad som är viktigast för att hålla en vänskap vid liv. De alla har varit med om olika utmaningar i livet och de delar med sig av sina insikter och lärdomar från dessa som bland annat inneburit att anpassa sig till nya kulturer/miljöer, en cancerbehandling och en skilsmässa.

Trevlig lyssning och om du vill veta mer om Lovisa’s vackra hus i Stinson Beach där avsnittet spelades in och som du kan hyra både för Retreats, semester, bröllop och andra events så hittar du dem på www.willow-camp.com.

Och vill du veta mer om Jenny’s utbildningar och kurser så hittar du dem på www.jennyhagman.com.

Ta hand om dig!

Du lyssnar på avsnittet HÄR!

Avsnitt 104 – Per Söder – Guru inom Migrän och Yoga

I det här avsnittet möter du Per Söder som är yogalärare och specialist inom området huvudvärk och migrän. Han har precis kommit ut med sin tredje bok med namnet ”Leva utan Migrän -Yoga för dig med huvudvärk och migrän”. Han blev själv fri från sin migrän 1999 och har idag hjälpt tusentals människor att hitta tillbaka till ett liv utan smärta och värk och har vid ett flertal tillfällen berättat om sin resa till ett liv utan migrän i TV-program som Fråga doktorn och Malou efter tio. I det här avsnittet får du höra Per berätta om hur han blev av med sin migrän, den medicinska yogans roll i hans resa, vikten av att andas rätt och varför det är så viktigt att andas genom näsan. Vi pratar om vikten av att lyssna på kroppen och varför det är så viktigt att gå till botten med och förstå grunden till symtomen som kroppen visar, inte bara lösa symtomet och mycket mer.

Sedan 2014 driver Per Yogamottagningen i Stockholm tillsammans med sin fru Anita Davén-Söder och inom kort öppnas deras andra studio i Arenastaden i Solna. Du kan läsa mer om Per på www.yogamottagningen.se.

I avsnittet pratar Jenny och Per om Ayurveda och om Sveriges expert inom området Peter Ljungsberg. Peter är själv med här i podden i avsnitt 87. Gå gärna dit och lyssna om du vill veta mer om Ayurveda.

Och just nu (den 14-26/10) så finns ”Lilla Ryggpasset” som Per pratar om i avsnittet som yogapass i Facebookgruppen Stolt, stark och säker. Du ansöker om medlemskap och när du godkänts ser du passet där. Varje pass kostar 50 kr som swishas enligt instruktioner i gruppen. Jenny livestreamar ett pass med olika teman där kl. 19.10 varje onsdag och sedan ligger passet kvar till och med söndag. Nästa vecka (v. 42) är Jenny bortrest och därför ligger detta pass kvar i 2 veckor. Namaste!

Vill du veta mer om vad som händer i Jenny’s verksamhet och här i podden så följ henne på instagram @jenny_hagman och håll dig uppdaterad om resor, kurser, workshops och retreats på www.jennyhagman.com

Ta hand om dig och trevlig lyssning!

Du hittar avsnittet HÄR!

Säsongstart säsong 13 – Avsnitt 102 med Jenny – Om grunderna i den mentala träningen

 

Varmt välkommen till en ny säsong med Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet är det Jenny själv som i vanlig ordning startar säsongen med ett tema ur den mentala träningen. Denna gång handlar det om grunderna i den mentala träningen och du får en uppdatering och påminnelse om hur du tränar för att bygga din mentala styrka från grunden för att hålla i längden. Jenny går igenom grunderna i tur och ordning och varför du behöver träna dem i just den ordning som presenteras och hur denna träning hjälper dig nå både inre och yttre framgång.
Avsnittet börjar med en meditation som aktiverar ditt lugnande system. Häng gärna med i den och gör den gärna sittandes i en lugn miljö. Nedan kommer info om det Jenny pratar om i avsnittet. Varmt välkommen och trevlig lyssning!

Jenny pratar i avsnittet om ljudfilerna som tillhör grunderna i den mentala träningen och dem hittar du på www.jennyhagman.com/produkter

Vidare hittar du avsnittet om Självbildsträning i avsnitt 54 och om Målbildsträning i avsnittt 53 och mer om avspänningsträning och att bli en mästare på att aktivera ditt lugnande system hittar du i avsnitt 82 (säsongstart säsong 11).

Vill du vara med på Jenny’s livestreamade yogapass så hittar du dem i Facebook gruppen Stolt, stark och säker. Bara ansök om medlemskap så blir du godkänd. Passen kostar 50 kr/gång som swishas enligt info i gruppen. Här hittar du gruppen:
https://www.facebook.com/groups/1963761916997646

Vill du hänga med Jenny på någon av hennes kurser eller retreats så är följande kurser på gång just nu:
2/10 – Workshop om Mål och motivation på Yogamana i Stockholm. Läs mer på:https://yogamana.se/workshops/uppna-dina-mal-med-mental-traning-son-2-okt-kl-10-13/

19-20/11 – Mental träning och Yogahelg i Stockholm. Läs mer här:
https://www.jennyhagman.com/mental-traning-yoga/

 

Mer träningsresor, kurser och retreats hittar du på www.jennyhagman.com och följ gärna Jenny på instagram för mer tips och råd om mental träning, golfträning, yoga mm på @jenny_hagman.

Ta hand om dig och hoppas vi ses här snart igen!

 

Du lyssnar på avsnittet HÄR!

Avsnitt 103 – Angelica Henriksson – Yogaprenör

Välkommen tillbaka! I det här avsnittet får du möta Angelica Henriksson. Angelica är proffs på hållbart ledarskap och verkar idag för att hjälpa entreprenörer och yogaprenörer att hitta ett hållbart ledarskap för ett hållbart företagande. Angelica själv är entreprenör, yogalärare och startade företaget Yogaprenör 2020 för att hjälpa yogalärare lyckas med sitt företagande. Hon driver också podden Yogaprenörpodden och Barnyogapodden och föreläser regelbundet om just hållbart företagande.

I det här avsnittet får du veta nycklarna till hur du skapar ett hållbart företagande genom att fokusera på både det mentala, fysiska, själsliga och ekonomiska. Vilka är fällorna en entreprenör ofta hamnar i och hur löser du det? Vad behöver du tänka på för att klara din ekonomi? Vilka nycklar behövs för att komma över motgångar och att inte ge upp?

Angelica delar också med sig av några riktigt viktiga övningar för att klara av den viktiga planeringen, hur du behåller din egen balans och mycket mer.

Och stanna kvar till slutet av avsnittet då Jenny gör en guidad djupandning och ger dig tips för fortsatt träning. Varmt välkommen och trevlig lyssning!

Mer om Angelica hittar du på www.yogaprenor.se och på www.barnyoga.com och på sociala medier under Yogaprenor.

Ta hand om dig!

Du hittar avsnittet HÄR!

Boka din coaching eller föreläsning här!

Stärk dig eller ditt företag mentalt genom att boka in en föreläsning eller session med Jenny

Du hittar Jennys träning på länken här nedan. Du kan välja mellan kurser, resor, helgretreats, föreläsningar och individuella sessioner. Träningen ges till företag, föreningar, ledare, idrottare, föräldrar och till alla som vill stärka sig mentalt från grunden för att hålla i längden.