Två kraftfulla metoder för välmående och balans

Medicinsk Yoga eller MediYoga och Mindfulness är de ingredienser jag jobbar med tillsammans med den integrerade mentala träningen där fysisk- och mental avslappningen utgör den första delen av grundträningen. Fysisk – och mentala avslappning är de allra viktigaste ingredienserna och nyckeln till att dig prestera på topp OCH må bra på vägen. Därför ingår alltid övningar och verktyg från den medicinska yoga och mindfulness  i mina träningsprogram och upplägg med klienter.  Här följer mer info om denna träning och dess kraftfulla metoder och du kan boka din träning antingen online, i en privatsession på InMo Medveten träning eller på Danderydsgatan 2 (torsdagar).

Jag erbjuder även Yoga pass i grupp på onsdagar 19.10-20.10 och på fredagar kl. 15.30-16.30.  Onsdagspassen ”livestreamas”  via den privata Facebookgruppen ”Stolt, stark och säker – träning för mental styrka och balans”. Du ansöker om medlemskap på följande länk och kan därefter vara med. Passen via livestream kostar 50 kr/gång och info finns i FB gruppen.   Alla pass hålls också  fysiskt på plats.Du bokar in dig på länken nedan.   Välkommen!

Boka din klass här!

Jenny Hagman mental tränare och coach för idrottare och ledarskap. Mindfulness & Yoga.

Medicinsk Yoga
Medicinsk Yoga, eller MediYoga
som den idag heter är den terapeutiska yogaformen som används i svensk hälso-och sjukvård för att stärka din kropp och ditt sinne från insidan och ut. Yogaformen härstammar från Kundaliniyogan och har fått stor spridning i Sverige och utomlands sedan 1997 då Göran Boll (lyssna mer om detta i avsnitt 30 med Göran Boll i min podd Idrott-och ledarskapspodden) tillsammans med forskare och läkare på Karolinska Institutet, Huddinge sjukhus och Danderyds sjukhus började studera de fantastiska effekterna av denna yogaform hos patienter. Idag  finns över 10 000 studier gjorda inom yogan (läs mer om dem HÄR) och alla visar på effekter av välmående i kropp och sinne.

MediYoga är den yogaform som jag utgår ifrån i min avspänningsträning förutom de olika verktyg som finns inom den mentala träningen (läs mer om den mentala träningen och SMAK-faktorerna HÄR). MediYoga kan definieras som en form av ”body-mind” träning, en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka. Du lär dig om de 7 energisystemen (chakrasystemet) och du får övningar för att skapa balans i hela detta system. 

Övningar från MediYogan finns alltid med i min avspänningsträning med mina elever och bland annat gjorde jag ett skräddarsytt mediyogaprogram för hårdrocksgruppen Rammstein inför deras konsert på Stadion sommaren 2019. De har insett vikten av att använda just yoga som förberedelse för en prestation och jag ser om och om igen hur denna form av träning förbättrar både prestationen och välmåendet hos mina elever, oavsett om det är idrottare, inom sitt arbete eller i skolan. 

Kärnan i MediYoga är att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt

Mindfulness
Mindfulness
är ett tillstånd där vi har vår uppmärksamhet oh vårt medvetande i den situation vi befinner oss i för ögonblicket är Buddhistmunken Thich Nhat Hahns definition av mindfulness. Att bli medveten om hur ditt sinne så lätt vandrar iväg in i framtiden eller tillbaka i dåtiden är ett stort steg för att lära dig både må och fungera bra, speciellt i en situation där du vill prestera och agera utefter din fulla potential, såsom inför ett golfslag, en serve, en straff, inför en match eller inför ett lopp, under en föreläsning du håller i, i ett möte du upplever mycket viktigt eller liknande. Det är inte lätt att vara i nuet och därför behöver vi ofta verktyg och en hel del träning för att om och om igen ta tillbaka fokus till nuet.

Verktygen jag jobbar med är framförallt MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) som är den mindfulness träning som är utveklad av Jon Kabat Zinn och som jag tagit del av genom Linda Björk’s Mindfulness Intelligence träning (lyssna mer om detta och om Linda i hela 4 avsnitt 19, 20, 50 och 51 i Idrott- och ledarskapspodden) och från MiMy (Mindfulness & MediYoga i kombination) genom Balansinstitutet och Sara Emilionie (avsnitt 23 i Idrott-och ledarskapspodden). Dessa verktyg är både enkla och effektiva och du får ta del av dessa i min träning med dig. Övningarna handlar bland annat om andning, fysiska rörelser, djupavslappning och meditation. Målet är att synkronisera dessa delar med varandra tillsammans med uppmärksamhets träning i kroppen. Grunden och den röda tråden i träningen är andningen som är den del som tydligast knyter ihop de mentala och fysiska aspekterna.

 


Genom att träna Mindfulness och bli medvetet närvarande ökar ditt välmående OCH din prestation

Träna Medicinsk Yoga och Mindfulness med Jenny

Jag väver ofta in MediYoga och Mindfulness övningar i min träning med mina elever och antingen jobbar vi långsiktigt med den mentala träningen som grund eller så fokuserar vi mer på avspänningsträningen och då blir det mer av MediYoga och Mindfulness träning. Du kan träna med mig på ditt företag, individuellt på InMo, Brahegatan 42 eller i min studio på Danderydsgatan 2, eller så kommer du på någon av mina öppna klasser på InMo Medveten träning dit alla är välkomna ( Onsdagar kl. 19.10 på plats eller live via Facebook gruppen Stolt, stark och säker och kl. 15.30 på fredagar. Vad gäller den mentala träningen så ingår alltid ett eller flera skräddarsydda MediYoga övningar till varje elev när vi jobbar med avspänningsträningen (den första delen av grunderna i den mentala träningen). På trainforbalance.newzenler.com hittar du exempel på övningar från MediYogan som tex Djupandning, Ryggflex, Suficirklar mm.

Du kan boka din tid individuellt eller till någon av mina öppna klasser eller kursen via länken nedan.  Varmt välkommen!

Boka

Boka Medininsk Yoga, Mindfulness eller Mental träning här.

Här kan du boka din träning med Jenny. Du kan träna individuellt, i grupp eller som en kurs. Du hittar alla yogapass och lediga tider för coaching, samt kurser genom att klicka på länken nedan. Varmt välkommen!