Säsongsavslutning med Jenny – Godbitar från 2019 och Attitydträning- Avsnitt 57

Välkommen till säsongsavslutningen av säsong 7 i Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet sammanfattar Jenny året som gått och går igenom godbitar och lärdomar från de gäster som varit med. Hon berättar även om vissa oväntade händelser som skett under intervjuerna. Vidare kommer Jenny in på den mentala styrketräningen vilket börjar med din attityd och som kommer efter grundträningen. Attitydträning är den tredje faktorn i SMAK- faktorerna vilka är de fyra gemensamma nämnarna för yttre och inre framgång enligt forskningen inom den integrerade mentala träningen. Fyra gemensamma nämnare som du kan träna upp och ha med dig för att alltså både må och fungera bra. I Jennys bok ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare” går hon igenom dessa SMAK faktorer i detalj och i avsnittet med Lars-Eric Uneståhl i säsong 1 och i avsnittet med Lars Gustavsson, säsong 6, får du också veta mer om detta. I det här avsnittet går Jenny igenom hur du kan stärka din attityd genom olika övningar, hur du kan jobba upp en stärkande inre dialog och hur du genom MBSR (Mindfulness Stress Based Reduction) lär dig att hitta en stöttande attityd i din vardag som gör att du kan ta dig igenom både motgångar och framgångar på ett mer behagligt och accepterande sätt. Det här avsnittet är det sista för den här säsongen, men också för det här året och vi önskar dig därför ett riktigt Gott Nytt år och så ses vi igen på det nya året och i säsong 8 som startar någon gång i februari/mars. Följ Jenny på instagram @jenny_hagman för att få mer regelbundna tips och råd och på www.jennyhagman.com hittar du alla datum för föreläsningar, Retreats och träningsresor. Varmt välkommen och ta hand om dig!


Säsong 7 – Anna Bäck – Avsnitt 56

Välkommen till ett avsnitt med ledarskap i fokus. I det här avsnittet får du träffa VD’n för Kivra, Sveriges största digitala brevlåda och vars tillväxt exploderat de senaste åren och som SVT beskrivit som en av de största digitala förflyttningarna i Sverige. Vi pratar mycket om ledarskap, hur framtidens ledarskap ser ut och hur du som företag kan jobba för att främja hållbarhet hos människor och klimat. Kivra har vunnit mängder av priser för just detta medvetna fokus (bla Most Disruptive Innovation Award och blev tvåa i Purposeful Brands). och nedan finner du några fler länkar om deras tankar och tillvägagångssätt, samt om Anna om du är nyfiken.

Vi pratar om framtidstro och kommer in på hur nyheter påverkar oss med sitt problem inriktade fokus istället för att vara lösnings inriktade och hur äntligen bland annat SVT verkar vilja förändra detta. Vi pratar om Ekosystem istället för Egosystem, varför happy/happy är viktigare än win/win och hur Kina kan ses som ett exempel av hur din unika person och förmågan att vara dig själv är otroligt viktig att främja och hur detta kommer att bli ännu viktigare med digitaliseringens framfart. Anna berättar om sina erfarenheter som ledare, nycklar till framgång och hur hon hanterar motgångar, vilka karriärsteg som varit viktiga för henne, hur utbildning spelat en stor roll, och vilka ledaregenskaper hon ser som allra viktigast hos framtidens ledare och mycket mer. Trevlig lyssning och här hittar du några spännande artiklar om Kivra och några inlägg av Anna på Linked In.
Pressreleaser från Kivra:
https://www.mynewsdesk.com/se/kivra/pressreleases
https://www.mynewsdesk.com/se/kivra/latest_media

Artikel i Resume:
https://www.resume.se/kommunikation/varumarke/kivra-utmanar-swish-som-sveriges-mest-meningsfulla-digitala-varumarke/

Inlägg från Anna Bäck på Linked In:
https://www.linkedin.com/in/anna-bäck-50645b2/


Säsong 7 – Brian Fitkin – Avsnitt 55

Välkommen till avsnitt 55 av Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet får du träffa Brian Fitkin som är en mycket erfaren och meriterad karateutövare och tränare och som började träna karate redan 1965 på en klubb i södra London. . Brian är idag Chefsinstruktör på Stockholms Kyokushin, hans egen karate klubb på Södermanna gatan i Stockholm som han drivit i många år. Brian har vunnit EM och VM och har genom åren fått fram många nya framgångsrika mästare och bland annat så har han tränat Dolph Lundgren. Fitkin är även aktiv som domare vid nationella och internationella mästerskap och medlem av World Karate Organisation Shinkyokushin Tekniska kommitté och Graderingskommittén.
I det här avsnittet kommer vi att prata mycket om karaten som idrott, vad karate är och hur den utvecklar din självkännedom och din karaktär. Vi pratar om hur du lär dig hantera motgångar, anta utmaningar och hur du hittar balansen mellan prestation och glädje så att kraven och din egen inre dialog inte tar bort just glädjen på resans gång. Brian delar med sig av sina erfarenheter både som atlet och tränare och du kommer att få med dig många tankar och reflektioner du kan ta med dig in i din egen vardag.

För din info är avsnittet på engelska och jag hoppas det går bra. Hör av dig om du har några frågor eller funderingar. Varmt välkommen och trevlig lyssning.


Säsong 7 – Självbildsträning med Jenny- Avsnitt 54

I det här avsnittet pratar Jenny vidare om hur du stärker upp dig mentalt och denna gång är det fokus på Självbildsträning, vilket är en av grunderna i mental styrka enligt den Integrerade Mentala träningen som skapades av Lars-Eric Uneståhl med start i början av 70-talet. Du får veta vad självbildsträning innebär, hur du kan träna upp den och Jenny delar med sig av en övning från sin bok ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare”. Avsnittet är riktat till alla som vill må och fungera bättre och som känner att de behöver få en bättre inre dialog som är stärkande och inte stjälpande. Detta avsnittet hör ihop med avsnitt 53 i denna podd som handlar om motivation och målbildsträning så du kan gärna lyssna tillbaka på det efter detta avsnitt. Trevlig lyssning!


Säsong 7 – Mål och Motivation med Jenny – Avsnitt 53

I det här avsnittet får du lyssna till Jenny som talar om mål, målbilder och målprogrammering som är en mycket viktig mental träningsteknik. Den hjälper dig att ”programmera” in de målbilder du har så att kropp och sinne lättare kan göra vad som behövs för att nå dit du önskar och för att få den motivation du behöver i nuet för att göra det som behövs. Det finns mycket forskning som har gjorts på ämnet där man bland annat jämfört 3 grupper som aldrig spelat golf tidigare för att efter 3 månaders träning se vilka som blev bäst. En grupp tränade bara golf med en golftränare, en grupp tränade mental träning och golfträning och en grupp tränade bara mentalt och rörde inte en golfklubba utan jobbade bara med visualisering och målprogrammering. Efter 3 månader var de som tränade både mentalt och tekniskt bäst, men gruppen som endast tränade mental träning var näst bäst!!! In och lyssna och lär dig hur du kan börja med att bygga upp din målbild och hur du sedan jobbar vidare för att nå den. Och mer övningar och detaljer finns i Jennys bok ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare” (det mentala träningskapitlet passar alla, oavsett om du är golfare eller ej) och du hittar också mer info och övningen som Jenny berättar om på Jennys blogg på följande länk:
Trevlig lyssning!


Säsong 7 – Henrik Norlander – Avsnitt 52

i det här avsnittet får du möta golfproffset Henrik Norlander. Henrik spelar just nu på PGA touren och berättar om livet på touren, hur han jobbar med att hitta balansen mellan att verkligen våga vara ledig och vila och ha tillit till att återhämtning är A och O för att bli starkare och kunna prestera på topp. Henrik började jobba med en sportpsykolog för ett par år sedan och berättar hur mental träning hjälpt honom öka kvaliteten i sitt spel och i sitt välmående och varför han tror att mental träning för golfare om 10 år kommer att vara som fysträning var på 90-talet; alla har det som en ingrediens i sin träning! Vi pratar om fokus, vikten av att träna med kvalitet istället för kvantitet, hur du hanterar nervositet och stress, hur du vänder negativa tankar till positiva och hur du hittar balans mellan prestation och glädje och mycket mer. Varmt välkommen och trevlig lyssning!


Säsong 7 – Linda Björk del 2 – Avsnitt 51

Välkommen till del 2 av avsnitten med Linda Björk. Vi fortsätter att prata om ledarskap och kommer in på Linda’s uppmärksammade och kraftfulla ledarskapsprogram som heter EWMQ Master Mind Program (Excecutive Women Mindfulness Intelligence Master Mind Program). Linda berättar varför hon jobbar med kvinnliga ledare, vilka utmaningar ledare ofta har och hur man gör för att kunna vara sig själv som ledare, en av de viktigaste egenskaperna en ledare behöver. Vi kommer in på klimatångest och vikten av att komma ur hopplöshet och in i handling, hur framtidens ledarskap ser ut och att det verkligen går att nå precis dit du vill OCH må bra på vägen!!!


Säsong 7 – Linda Björk Del 1 – Avsnitt 50

I det här avsnittet får du återigen möta Linda Björk som är Coach med inriktning på Mindfulness Intelligence och din Inner Business. Linda (som också är med i säsong 3) jobbar med kvinnliga ledare världen över och leder och tränar dem framåt till ett kraftfullt och välmående ledarskap genom knivskarpa verktyg. I det här avsnittet, som är del 1 av 2 pratar vi mycket om meditation och mindfulness och varför dessa verktyg är en av grunderna i Mindful Intelligence. Linda pratar också om hur vår programmering ställer till det för oss och hur vi kan göra för att ”omprogrammera” oss för att en gång för alla förstå vad vi behöver för att må bra OCH fungera på topp, som ledare, mammor, partners, vänner etc. Vi pratar om vikten av närvaro i allt vi gör, och vad vi kan lära från Navy Seals (!). Det här avsnittet avslutar jag med en meditation som jag brukar använda både på mig själv och med mina elever för att träna på att ta tillbaka fokus till nuet. Lyssna på avslutet som kommer efter musiken så kan du hänga med på meditationen du med!
Mer om Linda hittar du på www.bjorkbusiness.com och hon har också en Facebook sida som heter ”How to win in Leadership without losing yourself” där du hittar daglig ledarskapsinspiration och en möjlighet till ett kostnadsfritt 45 min långt coachingsamtal med Linda!
Mer om meditation och dess effekter som visats genom forskning hittar du på denna länk:https://www.businessinsider.com/neuroscience-50-year-olds-brains-of-25-year-olds-habit-2019-4?fbclid=IwAR0wYD7q8cd0PaWuJ0nmP-o0PJ2Roif5HYU6zU4840YfUDn-jfcil2qTBJk&r=US&IR=T
Trevlig lyssning och Stay tuned för Avsnitt 2 nästa vecka!


Säsong 7 – Madeleine Wilhelmsson – Avsnitt 49

I det här avsnittet får du träffa inspirerande, kloka, vackra och drivande människan Madeleine Wilhelmsson. Madeleine är yogaterapeut och driver en egen yogastudio, YogaMana sedan ca 10 år, och för bara ett par veckor sedan kom hennes egna App ut; ManaYoga (du hittar den i appstore) som är full med yogaövningar för självläkning. I det här avsnittet pratar vi om yogans effekter, hur Madeleine själv kom in på det spåret, entreprenörskap och vilka fördelar och utmaningar som finns i att driva en egen yogastudion. Du får ta del av både tips och övningar (bland annat pratar vi om en meditation som föryngrar och som Elizabeth Blackburn forskat om och som var del i hennes forskning som ledde till Nobel’s nobelpris. Se länk nedan) och i samband med detta avsnitt hittar du också Madeleines 6 bäst tips till dig som är entrepreneur eller som är på gång att starta eget på min blogg på www.jennyhagman.com! Och du hittar mer info om Madde på följande länkar och receptet till den rawball vi pratar om på slutet hittar du på följande länk:-):


Säsong 7 – Richard Gordin – Avsnitt 48

I det här avsnittet får du möta Richard Gordin, en av världens främsta sportpsykologer och som varit på flest Sommar -och vinter OS av alla sportpsykologer. Under sin 40-åriga karriär har han stöttat och tränat OS atleter och PGA proffs och i det här avsnittet berättar han om sina erfarenheter, vilka gemensamma nämnare dessa topp atleter har, vilka som är de största hinder de verkar möta och hur du löser dem. Vi pratar om att rädslan av att lyckas tom är vanligare än rädslan att misslyckas och att mindfulness är nyckeln till hur du en gång för alla lär dig prestera på topp under press och även nyckeln till ditt välmående på vägen. Varmt välkommen och trevlig lyssning!


Säsong 7 – Tony Gustavsson del 2 – Avsnitt 47

Det här är det andra avsnittet med Tony Gustavsson och vi fortsätter att prata om ledarskap, vad som krävdes för att det Amerikanska damfotbollslandslaget skulle vinna ett VM Guld. Vi pratar om hur de tränade, vilka förberedelser som krävdes och vilka utmaningar som man stötte på under resans gång. Vi pratar också om hur jobbar med mål vad gäller ett lag och vi pratar också en hel del om träning för ungdomar och vad som är det viktigaste för att få en spelare att både kunna prestera OCH ha kul och känna glädje i sin sport. Trevlig lyssning! PS. Sedan vi spelade in dessa avsnitt har Tony fått nytt jobb som tränare för GIF Sundsvall och det ska bli spännande att följa hans resa där!Ds. !


Säsong 7 – Tony Gustavsson Del 1- Avsnitt 46

I det här avsnittet får du möta den högaktuella fotbollstränaren och coachen Tony Gustavsson. Han var med som assisterande coach till det amerikanska damfotbollslandslaget när det tog VM Guld i somras (och det var också det 2:a VM guldet som de också tog tillsammans 2015). vI pratar mycket om mästerskapet, vad som krävs av en ledare för att ta ett lag till en sådan topp prestation. VIlka styrkor som behövs och vilka lärdomar Tony har tagit med sig på vägen. Vi pratar om vikten av tillit, tydliga målbilder och hur man tar sig förbi motgångar på vägen mot ”den perfekta matchen”. Sedan det här avsnittet spelades in har Tony blivit tränare för GIF Sundsvall och det ska bli mycket spännande att följa hans och lagets resa där. Varmt välkommen och trevlig lyssning!


Säsong 7 – Säsongstart med Jenny – Avsnitt 45

Varmt välkommen tillbaka till idrott och ledarskapspodden. Det är dags för säsong 7 och i det här avsnittet som är säsongstarten är jag själv gäst. Jag pratar en hel del om just mental träning och varför det är så viktigt att alltid börja med att jobba med avspänningsträning och att hålla din grundspänning låg för att bygga upp en mental styrka. Det blir en del också om vikten av att stärka din självbild och så får du ett par mycket bra övningar som du kan ta med dig in i din egen vardag! Varmt välkommen till säsong 7 och trevlig lyssning!

Säsong 7 – Tony Gustavsson del 1- Avsnitt 46

I det här avsnittet får du möta den högaktuella fotbollstränaren och coachen Tony Gustavsson. Han var med som assisterande coach till det amerikanska damfotbollslandslaget när det tog VM Guld i somras (och det var också det 2:a VM guldet som de också tog tillsammans 2015). vI pratar mycket om mästerskapet, vad som krävs av en ledare för att ta ett lag till en sådan topp prestation. Vilka styrkor som behövs och vilka lärdomar Tony har tagit med sig på vägen. Vi pratar om vikten av tillit, tydliga målbilder och hur man tar sig förbi motgångar på vägen mot ”den perfekta matchen”. Sedan det här avsnittet spelades in har Tony blivit tränare för GIF Sundsvall och det ska bli mycket spännande att följa hans och lagets resa där. Varmt välkommen och trevlig lyssning!