Säsong 7

Säsong 7 – Madeleine Wilhelmsson – Avsnitt 49

I det här avsnittet får du träffa inspirerande, kloka, vackra och drivande människan Madeleine Wilhelmsson. Madeleine är yogaterapeut och driver en egen yogastudio, YogaMana sedan ca 10 år, och för bara ett par veckor sedan kom hennes egna App ut; ManaYoga (du hittar den i appstore) som är full med yogaövningar för självläkning. I det här avsnittet pratar vi om yogans effekter, hur Madeleine själv kom in på det spåret, entreprenörskap och vilka fördelar och utmaningar som finns i att driva en egen yogastudion. Du får ta del av både tips och övningar (bland annat pratar vi om en meditation som föryngrar och som Elizabeth Blackburn forskat om och som var del i hennes forskning som ledde till Nobel’s nobelpris. Se länk nedan) och i samband med detta avsnitt hittar du också Madeleines 6 bäst tips till dig som är entrepreneur eller som är på gång att starta eget på min blogg på www.jennyhagman.com! Och du hittar mer info om Madde på följande länkar och receptet till den rawball vi pratar om på slutet hittar du på följande länk:-):


Säsong 7 – Richard Gordin – Avsnitt 48

I det här avsnittet får du möta Richard Gordin, en av världens främsta sportpsykologer och som varit på flest Sommar -och vinter OS av alla sportpsykologer. Under sin 40-åriga karriär har han stöttat och tränat OS atleter och PGA proffs och i det här avsnittet berättar han om sina erfarenheter, vilka gemensamma nämnare dessa topp atleter har, vilka som är de största hinder de verkar möta och hur du löser dem. Vi pratar om att rädslan av att lyckas tom är vanligare än rädslan att misslyckas och att mindfulness är nyckeln till hur du en gång för alla lär dig prestera på topp under press och även nyckeln till ditt välmående på vägen. Varmt välkommen och trevlig lyssning!


Säsong 7 – Tony Gustavsson del 2 – Avsnitt 47

Det här är det andra avsnittet med Tony Gustavsson och vi fortsätter att prata om ledarskap, vad som krävdes för att det Amerikanska damfotbollslandslaget skulle vinna ett VM Guld. Vi pratar om hur de tränade, vilka förberedelser som krävdes och vilka utmaningar som man stötte på under resans gång. Vi pratar också om hur jobbar med mål vad gäller ett lag och vi pratar också en hel del om träning för ungdomar och vad som är det viktigaste för att få en spelare att både kunna prestera OCH ha kul och känna glädje i sin sport. Trevlig lyssning! PS. Sedan vi spelade in dessa avsnitt har Tony fått nytt jobb som tränare för GIF Sundsvall och det ska bli spännande att följa hans resa där!Ds. !


Säsong 7 – Tony Gustavsson Del 1- Avsnitt 46

I det här avsnittet får du möta den högaktuella fotbollstränaren och coachen Tony Gustavsson. Han var med som assisterande coach till det amerikanska damfotbollslandslaget när det tog VM Guld i somras (och det var också det 2:a VM guldet som de också tog tillsammans 2015). vI pratar mycket om mästerskapet, vad som krävs av en ledare för att ta ett lag till en sådan topp prestation. VIlka styrkor som behövs och vilka lärdomar Tony har tagit med sig på vägen. Vi pratar om vikten av tillit, tydliga målbilder och hur man tar sig förbi motgångar på vägen mot ”den perfekta matchen”. Sedan det här avsnittet spelades in har Tony blivit tränare för GIF Sundsvall och det ska bli mycket spännande att följa hans och lagets resa där. Varmt välkommen och trevlig lyssning!


Säsong 7 – Säsongstart med Jenny – Avsnitt 45

Varmt välkommen tillbaka till idrott och ledarskapspodden. Det är dags för säsong 7 och i det här avsnittet som är säsongstarten är jag själv gäst. Jag pratar en hel del om just mental träning och varför det är så viktigt att alltid börja med att jobba med avspänningsträning och att hålla din grundspänning låg för att bygga upp en mental styrka. Det blir en del också om vikten av att stärka din självbild och så får du ett par mycket bra övningar som du kan ta med dig in i din egen vardag! Varmt välkommen till säsong 7 och trevlig lyssning!

Säsong 7 – Tony Gustavsson del 1- Avsnitt 46

I det här avsnittet får du möta den högaktuella fotbollstränaren och coachen Tony Gustavsson. Han var med som assisterande coach till det amerikanska damfotbollslandslaget när det tog VM Guld i somras (och det var också det 2:a VM guldet som de också tog tillsammans 2015). vI pratar mycket om mästerskapet, vad som krävs av en ledare för att ta ett lag till en sådan topp prestation. Vilka styrkor som behövs och vilka lärdomar Tony har tagit med sig på vägen. Vi pratar om vikten av tillit, tydliga målbilder och hur man tar sig förbi motgångar på vägen mot ”den perfekta matchen”. Sedan det här avsnittet spelades in har Tony blivit tränare för GIF Sundsvall och det ska bli mycket spännande att följa hans och lagets resa där. Varmt välkommen och trevlig lyssning!