Säsong 6 – Säsongavslutning med Jenny – Avsnitt 44

Välkommen till säsongsavslutningen av Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet är det Jenny själv som är gäst för första gången. Det blir ett avsnitt med reflektioner från säsong 6 och även från tidigare avsnitt. Jenny ger dig också sina bästa tips och råd kring hur du hanterar rädsla och nervositet inför pressade situationer; ett utslag på första tee, att prata inför folk och du får några långsiktiga lösningar, men även några quick-fix. Jenny kommer också in på MediYoga och varför hon kom in på just den yogaformen, samt varför den är så bra för just golfare och så en del annat smått och gott. Trevlig lyssning och tack för denna säsong. Podden återkommer igen i höst. För frågor och funderingar till Jenny kan du maila på info@jennyhagman.com och mer läser du på www.jennyhagman.com. Avsnittet är inspelat på Evian Resort där Jennys bok är fotad och dit hon arrangerar några träningsresor varje år med Helen Alfredsson.


Säsong 6 – Caroline Mohr fd Larsson del 2/2-Avsnitt 43

I det här avsnittet som är del 2 med Caroline fortsätter vi vårt samtal om hur du väcker kraften inom dig. Caroline delar med sig av sin erfarenhet av att ha varit med på två av supercoachen Antony Robbins seminarium, hur en upplevelse som livet gav henne påminde henne om vikten av att vara uppmärksam på din autopilot så att du inte fastnar där omedvetet. Vi pratar vidare om motivation och här kommer vi in på något otroligt viktigt, hur du hanterar en låg dag. Hur gör man när allt inom dig säger bara nej och du vill inte göra någonting och ändå så kallar jobbet eller något annat som du ”måste” göra. Caroline delar här med sig av sina allra bästa tips och de är väldigt konkreta och tydliga och jag lovar att du blir nyfiken på att prova dem själv. Och så blir det en hel del annat härligt och inspirerande som Caroline delar med sig av! Luta dig tillbaka och ta gärna några djupa andetag innan du börjar och sedan önskar jag dig en riktigt trevlig lyssning!


Säsong 6 – Caroline Mohr Fd Larsson – Avsnitt 42

I det här avsnittet får du möta Caroline som är fd golfproffs och idag en internationellt erkänd föreläsare med motivation och inspiration som fokus. Caroline berättar i det här avsnittet om hennes resa från att ha överlevt och kommit starkare än någonsin ur en jordbävning och en cancerdiagnos som resulterade i att hon idag har ett ben. Caroline berättar vad som gav henne styrkan och motivationen att komma tillbaka som golfproffs, men nu med ett ben att spela med, och hur hon idag är helt övertygad om att vi alla besitter en enorm styrka som bara väntar på att bli väckt. Och du behöver inte vara med om någon katastrof för att väcka den, bara lyssna på vad Caroline har att säga:-). I det här avsnittet pratar vi också om hur du kommer över en prestationsångest, hur du lär dig hantera andra människors synpunkter, hur du kommer över en rädsla som att stå och prata inför en grupp och hur du går från att vara en nattuggla till en riktigt glad morgonmänniska! Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras av Carolines kloka ord och inspirerande skratt. Mer om Caroline hittar du på www.carolinemohr.eu. Trevlig lyssning!


Säsong 6 – Lasse Gustavson Avsnitt 41

I det andra avsnittet med Lasse Gustavson fortsätter vi prata om mental styrka, hur du lär dig hantera andra människors åsikter, vikten av en stark självbild och hur du stärker den. Vi pratar om motivation, fokus, hur du lär dig hantera dina rädslor och vad det egentligen betyder att vara positiv. Lasse berättar också om sina värderingar Kraft, Kärlek och Visdom och hur dessa genomsyrar allt i hans verksamhet och vad de betyder. Vi pratar om motgångar och om vi behöver vara med om dem för att bli mentalt starka, eller om det går att bli mentalt stark ändå? Och mycket mer:-). Trevlig lyssning och vill du boka in dig på någon av Lasses öppna föreläsningar som startar i höst så kan du gå in och kolla på www.pan.se och Lasse besökte också TV4 morgonsoffan den 10 mars och klippet hittar du på TV4 Play.


Säsong 6 – Lasse Gustavson del 1 – Avsnitt 40

I det här avsnittet får du träffa Lasse Gustavson som också kallas för Brandmannen. Lasse är en av Sveriges främsta föreläsare och driver sin verksamhet med tre saker i fokus; Kraft, Kärlek och Visdom. För 37 år sedan ändrades Lasses liv helt då han vid 24 års ålder och ny på jobbet som brandman tillsammans med en kollega hamnade mitt i ett eldhav. En gasledning i oljehamnen i Göteborg hade sprängts. Lasse överlevde hettan på 800 grader.
Lasse återvände till brandkåren två år efter olyckan och började sedan alltmer anlitas som föreläsare för både brandmän och sjukvårdspersonal. Han blev senare friskvårdskonsulent inom brandförsvaret, gick vidare till studier och startade 1994 en egen firma för utbildning och föreläsningar. I det här avsnittet berättar Lasse om sina upplevelser efter olyckan, hans väg tillbaka och hur han förstod att negativa tankar leder till sämre läkningsförmåga och att han därför instinktivt började tänka på positiva målbilder och på så vis fick den energi han behövde i nuet. Vi pratar om mental styrka, hur du bygger egna målbilder för att skapa energi och motivation i nuet och hur du överkommer olika hinder du stöter på. Det blev ett långt samtal och det här är del 1 av 2. Nästa vecka kommer fortsättningen! Vill du veta mer om Lasse så hittar du all info om föreläsningar mm på www.pan.se. Trevlig lyssning!


Säsong 6 – Torbjörn Gehrke – Avsnitt 39

I det här avsnittet träffar jag Torbjörn Gehrke som är Head Coach och Sportchef för Jämtlands Basket och fd basketproffs. Ett spännande avsnitt om ledarskap och hur det är att leda ett lag och även sig själv framåt. Torbjörn berättar om sina erfarenheter och kunskaper som spelare, både som amatör på landslagsnivå och på college i USA, och som proffs och hur han sedan kom in i rollen som tränare. Vad nycklarna är till framgång för en ledare och vilka misstag och lärdomar som Torbjörn har tagit med sig på vägen är några av mina frågor. Vi pratar också om vikten av balans i sin tillvaro och hur du uppnår det, vad som kan vara den viktigaste egenskapen hos en spelare för att lyckas, varför det är så viktigt att då och då stanna upp och titta i backspegeln för att reflektera och mycket mer. Vill du följa Torbjörn och Jämtland basket så kan du gå in på jamtlandbasket.se där Torbjörn också bloggar efter varje match! Varmt välkommen och trevlig lyssning!


Säsong 6 – Annelie Pompe – Avsnitt 38

I det här avsnittet får du möta den professionella äventyraren Annelie Pompe. Annelie har bland annat bestigit de sk ”7 summits” inkl. Mount Everest och tagit världsrekord i djupdykning(126 meter djupt på ett andetag!). Att klättra extremt högt och dyka otroligt djupt kräver mental styrka och det är vad det här avsnittet handlar mycket om. Annelie ger dig sina tankar, tips och råd kring mental träning som hon tränat sedan 14 års ålder, vi pratar om rädslor och hur du möter dem och kommer förbi dem. Kraften i våra tankar och hur du tränar dem för att kunna prestera på topp när det gäller. Vi pratar också om äventyret och att det för Annelie varit det inre äventyret som varit större än det yttre. Vi pratar om hållbarhet och Annelies engagemang i att förbättra havsmiljön och vikten av att hitta ”rätt” samarbetspartners för att få en ”win-win känsla”. Du får även Annelies bästa andningsövning och hennes favorit övning från hennes senaste bok ”En äventyrares guide till Inre Lugn genom mental träning, mindfulness och bättre andning” (finns i alla bokhandlar) och mycket mer. Och nu i mars ska Annelie vara med i årets Mästarnas mästare så håll gärna några extra tummar för den här fantastiska kvinnan där! Du kan läsa mer om Annelie på www.anneliepompe.com och följa henne på instagram @annelieadventures. Varmt välkommen och trevlig lyssning!


Säsong 6- Anders Olsson – Avsnitt 37

I det här avsnittet är det fokus på din andning då andningsexperten Anders Olsson är gäst. Anders berättar om vikten av en god andning och vad du kan göra för att förbättra den, vilka effekter din andning har på din hälsa och ditt välmående, din sömn och hur en förbättrad andning minskar din stress och lär dig hantera rädslor. Anders berättar vidare om ett mycket spännande andningsprojekt på Stanford University där han var med i höstas och som handlade om att studera skillnaden av att andas via näsan eller munnen när du sover. Du får flera andningstips och vi pratar också mycket om hur du genom olika andningsövningar kan förbättra din sömn och jag passar på att fråga om vilka Anders bästa tips är när du blir stressad vid exempelvis första tee under en golfrunda. Så, det blir ett avsnitt fullt av kunskap och inspiration och vill du veta mer om hur du kan göra för att träna upp din andning så kan du läsa mer på www.medvetenandning.se som är Anders hemsida. Trevlig lyssning!


Säsongstart säsong 6- Toni Petersson – Avsnitt 36

Välkommen till säsong 6 av Idrott-och ledarskapspodden. Den här säsongen startar med den inspirerande, banbrytande och hållbarhetsinriktade VD’n för Oatly – Toni Petersson. Du får lyssna till Toni’s lärdomar från sina år som VD för Oatly, vad framgångsnycklarna är till den otroliga resa som företaget gjort de senaste åren och vikten av att driva ett företag med hållbarhet i fokus där du gör ett positivt avtryck på vår planet. Toni berättar också hur han hittat styrkan i att vara annorlunda och vi pratar balans, Kai-Zen och vikten av att hitta till din egen ”Ginga”. Du får också en hel del tips och råd kring ledarskap, hur du bygger värderingarna från grunden i ett företag, och om medveten närvaro och att det möjligen till syvene och sist kan vara nyckeln till allt. Trevlig lyssning och varmt välkommen till säsongstarten!