Säsong 10 – Avsnitt 78 – Katie Hess – ”The Flower Alchemist”, Företagsledare och Grundaren av företaget Lotuswei

Välkommen till det 78:e avsnittet och i det får du träffa Företagsledaren, ”Blom alkemisten” och inspiratören Katie Hess som driver företaget Lotuswei, ett av världens största företag inom ”blomelixir, blomterapi och blomapotek”. Du kommer att få lyssna till Katie’s framgångsfaktorer för hur du bygger ett företag från grunden, vikten av att våga låta dig ledas mot det du tycker är kul och samtidigt vad du gör för att inte ge upp när det blir tufft och när du möter motgångar och utmaningar.
Katie berättar vad en ”Blomalkemist” egentligen är och du får lära dig hur blomelixir fungera, hur hon hanterar skeptiker och hur du lär dig hantera rädslor som tex att prata inför folk. Katie berättar också hur du lär dig lyssna på kroppen och förstå vad den egentligen ”säger” till dig.
I början av avsnittet får du hänga med i ett test som Katie gör med mig och mot slutet blir du också guidad i en meditation av Katie.
Katie sprider glädje, inspiration och kunskap och jag tror jag kan lova att du får en ökad dos av hoppfullhet inför framtiden efter att du lyssnat:-). Så luta dig tillbaka och jag önskar dig en riktigt trevlig lyssning.

Mer om Katie och Lotuswei och ett ”Flower Quiz” hittar du på www.lotuswei.com och du kan också följa dem på instagram på @lotuswei

           

Katie Hess – Bilder från Lotuswei.com

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Säsong 10 – Avsnitt 77 – Cecilia Gustafsson – Holistisk tränare och som driver Holistic Training

I det här avsnittet får du träffa träningsprofilen, den holistiska tränaren, utbildaren och inspiratören Cecilia Gustafsson. Cecilia driver företaget Holistic Training och har även precis blivit delägare i och startat det nya aktivitetshotellet Camp Järvsö tillsammans med sin man och Karolina Klüft mfl.

I det här avsnittet får du lära dig mer om hur du hittar din inre glöd och yttre lyskraft, hur det är att vara egen företagare och varför Cecilia rekommenderar alla att vara just det. Du får lära dig om ”Ikigai” och hur detta levnadssätt skapar både yttre och inre framgång och vi pratar mycket om hur du lär dig lyssna på kroppen och hur du kan träna både kropp och sinne för att få balans i tillvaron. Du får också lära dig mer om vad Skogsbad är vilket också är en av de områden Cecilia jobbar med.

Du får många inspirerande tips och råd kring hur du själv kan göra för att skapa en hållbar prestation och välmående i ditt liv och du kan sedan läsa mer om Cecilia och även följa med i hennes onlineträning på:
www.holistictraining.se

På www.holistictrainingshop.com hittar du Cecilia’s fina tröjor och t-shirts med prints som tex Ikigai, Yogarunner, Humane mm.

Och den guidade kroppscanningen som Jenny pratar om hittar du under menyn Inre lugn/ ljudfiler på Jenny’s träningscenter online; www.trainforbalance.com.

Trevlig lyssning!

Cecilia Gustafsson. Foto: www.holistictraining.se

 

___________________________________________________________________________________________________________________

 

Säsong 10 – Avsnitt 76 – Anders ”Slam” Eriksson – Fd Elitsoldat

Välkommen till ett avsnitt fullt med kunskap och inspiration om mental styrka och mental tuffhets träning. I det här avsnittet möter du den fd. elitsoldaten Anders Eriksson. Anders har varit en del av specialstyrkan SOG (Särskilda Operations Gruppen) och är idag instruktör för Röjdykardivisionen inom Försvarsmakten. Du har också sett Anders som en av instruktörerna i TV4’s serie ”Elitstyrkans hemligheter” och då under kodnamnet ”Slam”.

I det här avsnittet får du veta mer om hur en elitstyrka fungerar, vad som krävs för att klara de tuffa testerna för att bli en del av SOG och som rekryterna i programmet ”Elitstyrkans hemligheter” fick prova på. Du får lyssna till Anders erfarenheter om ledarskap och vad som krävs för att skapa ett team som verkligen håller när det gäller och vilka ledaregenskaper som är de allra viktigaste för en ledare.

Vi pratar också om vikten av din andning och hur förmågan att ta kontroll av din andning kan lära dig hantera dina rädslor och hur du gör för att våga möta dig själv precis som du är utan de ”murar” du kan ha byggt upp omkring dig och hur du lär dig möta även dina ”dåliga” sidor. Här kommer vi också in en del på kritik och hur du kan lära dig hantera negativ kritik en gång för alla och förstå att det är en viktig ingrediens och till och med en förutsättning för utveckling.
Och en hel del mer, så luta dig tillbaka och ta några djupa andetag och gör dig redo att ta emot både inspiration, motivation och nya kunskaper. Trevlig lyssning!

Länkar:
Följ Anders på Instagram här: @slam_hasse
För att söka till Elitstyrkans hemligheter; Gå till www.tv4.se/elitstyrkans-hemligheter-sverige

Här hittar du andningsövningen av Wim Hof:
www.youtube.com/watch?v=LU6Oi80n5…l=TAKEADEEPBREATH

Här hittar du Jenny’s guidade djupandning och en ljudfil för muskulär avspänningsträning: www.trainforbalance.com

Hör av dig för frågor till info@jennyhagman.com
Lycka till med din träning!

Anders Ericsson, alias ”Slam”

___________________________________________________________________________________________________________________

 

Säsong 10 – Avsnitt 75 – Eva Berlander – Relationsexpert

Välkommen till ett avsnitt med fokus på dina relationer. I det här avsnittet möter du nämligen relationsexperten, terapeuten och den mentala tränaren Eva Berlander. Eva driver företaget Svenska Imagoinstitutet och har i över 30 år jobbat med just relationer både med par och i organisationer. Eva delar med sig vilka ingredienser som är viktiga i en relation, hur du gör för att hantera konflikter och du får konkreta tips och råd kring vanliga hinder som kan dyka upp både i din vardag och på jobbet. Det kan vara tex en konflikt med en kollega på jobbet, eller hur du hanterar en eventuell irritation på en medspelare på golfbanan. Eva inspirerar dig till att vara snäll mot dig själv och att våga möta dig själv, för att därmed kunna bygga broar och skapa samarbeten istället för jämförelse och konkurrens med människor runt omkring dig. Och som Eva säger ”Världsfred börjar i köket”. Varmt välkommen och trevlig lyssning!

Mer om Eva och hennes verksamhet hittar du på www.evaberlander.com och här hittar du också hennes onlinekurser.
Eva’s podd heter ”Eva’s Relationspodd” och där hittar du än mer inspiration från Eva.

Eva Berlander

Avsnitt 74 – Nils Edelstam – Läkare med inriktning Funktions Medicin

Välkommen till ett avsnitt fyllt med kunskap och inspiration inom många viktiga områden såsom kost, andning, sömn och ledarskap. Du möter i avsnitt 74 läkaren Nils Edelstam som driver läkarkliniken FunMed med inriktning Funktionsmedicin. Nils delar med sig av vikten av din kost, hur du kan tänka vad gäller mat, och hur en förändring av kosten kan förbättra allt från ledbesvär och eksem till Parkinson. Nils berättar vad som påverkar en människas beteende och hur du gör för att förändra ett beteende vid behov. Vi pratar om ledarskap och hur du gör för att nå en hållbar prestation och hanterar stress och oro, samt hur du kan göra och tänka för att sova bättre. Vi pratar också om vikten av din andning och på slutet av avsnittet får du en kort guidning av hur du gör långa djupa andetag av mig.

Mer info om Fun Med och Nils hittar du på www.funmed.se.
Trevlig lyssning!

Säsongstart säsong 10 – Avsnitt 73 – Lara Zilibowitz – Världskänd yogalärare från Australien och grundare av Body Poetry Yoga

Varmt välkommen till säsongstarten av säsong 10. I det här avsnittet träffar du yogaläraren och konstnären Lara Zilibowitz från Australien.
Lara har jobbat med yoga i princip hela sitt liv och är också grundaren av det som kallas ”Art of Being Retreats och Body Poetry Yoga. Hon är även konstnär och keramiker och en förebild för tusentals människor runt om i världen. I det här avsnittet berättar hon hur yogan fick en så stor roll i hennes liv, hur du lär dig möta dig själv och dina känslor via yogan. Vi pratar om prestation och hur du lär dig prestera utan att förlora ditt välmående på vägen. Lara delar också med sig av hur du använder din andning och yogan för att lär dig hantera stress. Lara delar generöst med sig av både egna erfarenheter, övningar och tankar om hur vi gör för att må och fungera bra i vår egen vardag.

Lara har flera onlinekurser tillgängliga och för dig som lyssnar här har hon generöst delat ut en rabattkod till 2 av hennes onlinekurser. Du hittar dem på följande websida och rabattkoden är: Bodypoetry15
(Obs! koden gäller ej för ”ljudfilerna” utan för filmerna)
practice.larazilibowitz.com

Mer om Lara kan du läsa på www.larazilibowitz.com och du kan följa henne på instagram på @larazilibowitz

Tack för att du lyssnar och trevlig lyssning!

Bonusavsnitt – Ett samtal med Jenny, Eva Berlander och Igor Ardoris (klicka på bilden nedan för att komma till avsnittet)

Välkommen till ett bonus avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden. Det här avsnittet kom till på initiativ av Eva Berlander som driver podden Eva’s relationspodd. Det här avsnittet sänds därför både i Eva’s podd och här. Du får i detta avsnitt träffa mig, Eva och även Igor Ardoris som alla tre är mentala tränare med olika inriktningar. Du får lyssna till olika tankar och reflektioner om personlig utveckling och vad det är som gör att det är så svårt att göra det vi önskar för att må och fungera bra. Vi kommer också in på vikten av att samarbeta för att utvecklas både som personer och som värld. Varför tävlan kan vara så negativt för vår utveckling och vikten av att välja snällhet, mot oss själva och till andra för att ta oss framåt i en önskad riktning där både vi själva och världen mår och fungerar bra. Varmt välkommen och du hittar även avsnittet i Eva’s relationspodd där poddar finns och på:
www.evaberlander.com där du också kan läsa mer om Eva.
Mer om Igor hittar du på www.igorardoris.se

Både Eva och Igor är också med i den här podden i säsong 10 (Eva)och i säsong 8 och 2 (Igor).

Trevlig lyssning!