Säsong 8

Säsong 8 – Säsongstart med Tanja Djelevic

Välkommen till säsong 8 av Idrott-och ledarskapspodden. I detta avsnitt möter du Tanja Djelevic som bor och jobbar i Los Angeles, USA. Tanja är psykolog och har jobbat som personlig tränare och coach med inriktning på fysisk och mental styrka i över 20 år. Hon är en av de mest eftertraktade coacherna i LA och har bland annat tränat många skådelspelare såsom Uma Thurman (som hon tränade inför filmerna Kill Bill), Pink, Matt Dillon mfl. När vi spelade in det här avsnittet befinner vi oss mitt i en hälsokris pga Coronaviruset och vi börjar avsnittet med att reflektera kring det och Tanja delar med sig av hennes bästa råd när du hamnar i en kris där mycket hamnar utanför din kontroll.
Vidare berättar Tanja om hur du gör för att träna kropp och sinne långsiktigt så att din träning blir hållbar. VI pratar om vilka målbilder som fungerar och som inte fungerar och vikten av att ha små små mål dagligen så att du hittar en vana du kan hålla.
Tanja var tidig med att förstå vikten av balansen mellan aktiv träning och avslappning och hennes första bok ”Livskraft” har hon tagit med många övningar för både fysisk och mental styrka. På följande länk har hon delat med sig av en andningsövning bara för DIG och vi hoppas du kan få användning av den för att behålla lugnet och hitta återhämtning. Du kan läsa mer om Tanja på www.tanjadjelevic.com och även hos Yogobe.com som hon samarbetar med och där du hittar träningsprogram med Tanja. Här är nu länken till andningsövningen:
https://youtu.be/lZTC-AJMiBs
och ett 12-veckors träningsprogram för att ”Skapa Livskraft med enkla och effektiva övningar som heter ”Dailyfix” hittar du på Tanja’s youtube kanal, Tanja Djelevic!
Och mer om Tanja kan du läsa på www.tanjadjelevic.com
Trevlig lyssning!

Säsong 8 – Avsnitt 59 – Nils Molinder

I det här avsnittet får du möta Nils Molinder, även kallad för Stockholms Fisk kung. Nils är en av Sveriges mest framstående kockar och driver ett flertal berömda restauranger runt om i Stockholm. Bla Melanders Fisk, Sjöpaviljongen, KB, Wärdshuset Ulla Winbladh och legendariska Wedholms fisk. I det här avsnittet börjar Nils berätta om den nuvarande situationen och vi kommer in mycket på hur du hanterar motgångar och kriser. Nils har under sina många år i restaurangbranschen varit med om många framgångar och några motgångar, men den vi befinner oss i just nu är något Nils aldrig förr varit med om.
Vi pratar vidare om Nils tankar kring ledarskap, hur du driver en restaurang på bästa sätt, hinder på vägen till framgångarna och hur han anpassat sig efter förändringarna i restaurangbranschen. Nils svarar också på era lyssnarfrågor som bland annat handlar om om hur han hittar favoritrestauranger när han är ute och reser och vad du ska tänka på när du handlar fisk som privatperson.

OBS! Jag vill här uppmuntra alla som har möjlighet att stödja Nils och hans bror Erik’s restaurang kedja genom att besöka dem, beställa take away och följa dem på www.melanders.se och på instagram på @melanders.fisk @melanders_saluhallen och @nisse.molinder. Just nu har de fri hemleverens när du köper mat för över 1000 kr! Allt stöd hjälper och hos dem både handlar och äter du i en ansvarsfull, trygg och ren miljö.
Trevlig lyssning!