Säsong 8

Säsong 8 – Säsongstart med Tanja Djelevic

Välkommen till säsong 8 av Idrott-och ledarskapspodden. I detta avsnitt möter du Tanja Djelevic som bor och jobbar i Los Angeles, USA. Tanja är psykolog och har jobbat som personlig tränare och coach med inriktning på fysisk och mental styrka i över 20 år. Hon är en av de mest eftertraktade coacherna i LA och har bland annat tränat många skådelspelare såsom Uma Thurman (som hon tränade inför filmerna Kill Bill), Pink, Matt Dillon mfl. När vi spelade in det här avsnittet befinner vi oss mitt i en hälsokris pga Coronaviruset och vi börjar avsnittet med att reflektera kring det och Tanja delar med sig av hennes bästa råd när du hamnar i en kris där mycket hamnar utanför din kontroll.
Vidare berättar Tanja om hur du gör för att träna kropp och sinne långsiktigt så att din träning blir hållbar. VI pratar om vilka målbilder som fungerar och som inte fungerar och vikten av att ha små små mål dagligen så att du hittar en vana du kan hålla.
Tanja var tidig med att förstå vikten av balansen mellan aktiv träning och avslappning och hennes första bok ”Livskraft” har hon tagit med många övningar för både fysisk och mental styrka. På följande länk har hon delat med sig av en andningsövning bara för DIG och vi hoppas du kan få användning av den för att behålla lugnet och hitta återhämtning. Du kan läsa mer om Tanja på www.tanjadjelevic.com och även hos Yogobe.com som hon samarbetar med och där du hittar träningsprogram med Tanja. Här är nu länken till andningsövningen:
https://youtu.be/lZTC-AJMiBs
och ett 12-veckors träningsprogram för att ”Skapa Livskraft med enkla och effektiva övningar som heter ”Dailyfix” hittar du på Tanja’s youtube kanal, Tanja Djelevic!
Och mer om Tanja kan du läsa på www.tanjadjelevic.com
Trevlig lyssning!

Säsong 8 – Avsnitt 59 – Nils Molinder

I det här avsnittet får du möta Nils Molinder, även kallad för Stockholms Fisk kung. Nils är en av Sveriges mest framstående kockar och driver ett flertal berömda restauranger runt om i Stockholm. Bla Melanders Fisk, Sjöpaviljongen, KB, Wärdshuset Ulla Winbladh och legendariska Wedholms fisk. I det här avsnittet börjar Nils berätta om den nuvarande situationen och vi kommer in mycket på hur du hanterar motgångar och kriser. Nils har under sina många år i restaurangbranschen varit med om många framgångar och några motgångar, men den vi befinner oss i just nu är något Nils aldrig förr varit med om.
Vi pratar vidare om Nils tankar kring ledarskap, hur du driver en restaurang på bästa sätt, hinder på vägen till framgångarna och hur han anpassat sig efter förändringarna i restaurangbranschen. Nils svarar också på era lyssnarfrågor som bland annat handlar om om hur han hittar favoritrestauranger när han är ute och reser och vad du ska tänka på när du handlar fisk som privatperson.

OBS! Jag vill här uppmuntra alla som har möjlighet att stödja Nils och hans bror Erik’s restaurang kedja genom att besöka dem, beställa take away och följa dem på www.melanders.se och på instagram på @melanders.fisk @melanders_saluhallen och @nisse.molinder. Just nu har de fri hemleverens när du köper mat för över 1000 kr! Allt stöd hjälper och hos dem både handlar och äter du i en ansvarsfull, trygg och ren miljö.
Trevlig lyssning!

Säsong 8 – Avsnitt 60 – Patrik Larsson

Välkommen till ett avsnitt med komikern och skådespelaren Patrik Larsson! Patrik har varit komiker och jobbat med humor som stand-up komiker och skådespelare i över 20 år och för många känns han mest igen för sin roll som Karsten Torebjer vars show du just nu hittar på Netflix. I det här avsnittet får du höra mer om hur det är att vara komiker, hur du förbereder dig inför ett uppträdande, hur Patrik hittar inspiration till nya skämt och hur det känns när publiken inte skrattar. Vi pratar om vilka styrkor du behöver för att lyckas som komiker och hur du hanterar motgångar, inte minst vad gäller den nuvarande krisen med Coronaviruset.
En sak som Patrik gör för att förbereda sig inför en show är att hitta lugnet och det genom djupa andetag. På följande länk hittar du en guidad djupandning som jag själv gjort och som är 10 min lång. Gör den gärna varje dag eller några dagar i veckan så kommer din syresättning i kroppen öka och du kan därmed också stärka ditt immunförsvar.

Du kan läsa mer om Patrik på www.patriklarsson.com och för ett extra gott skratt kan du se Karsten Torebjer show på Netflix och även följa Patrik och Hasse Bronténs ”Nyhetsminuten” som släpps 1-3 ggr i veckan på You tube.
Trevlig lyssning!

Säsong 8 – Avsnitt 61 – Lars-Eric Uneståhl del 1 av 2

Välkommen till del 1 av 2 med den fantastiska Lars-Eric Uneståhl, grundaren av mental träning, psykologen och forskaren som sedan 60-talet forskat om och studerat vad som får människor att må och fungera bra i längden. Idag är Lars-Eric fortfarande fullt aktiv och senast i förra veckan blev översättningen av träningsprogrammen i den mentala grundträningen översatta till arabiska för att kunna nå områden där krig har ökat oro och ångest hos många människor. I det här avsnittet berättar Lars-Eric om hur du kan hantera en kris såsom coronakrisen genom mental träning, hur du lär dig hantera din rädsla och hur du hittar lugnet. Vi kommer in på mental tuffhets träning, placebo- och nocebo effekter och vad du kan göra om du blivit arbetslös för att vända situationen till en möjlighet. Detta är del 1 av 2 och nästa avsnitt kommer nästa vecka, den 24 april.

I slutet av programmet delar jag med mig av en modell du kan använda för att lära dig släppa taget om det du inte kan påverka, samt en dikt av Rumi som handlar om hur du kan möta motgångar med öppna armar.

Lars-Eric har också precis spelat in ett mentalt träningsprogram som du kan använda för inre och yttre trygghet och du hittar det gratis på följande länk:
https://www.unestaleducation.se/webshop/#!/Inre-&-Yttre-Trygghet/p/187279784/category=2833260

Trevlig lyssning och hör av dig till mig om det dyker upp några frågor eller funderingar på info@jennyhagman.com. Och vill du höra mer om grunderna i mental träning med Lars-Eric så hittar du fyra avsnitt till i säsong 1 och 4 här i Idrott-och ledarskapspodden! Du kan också gå in på www.slh.nu för att veta mer vad Lars-Eric har på gång.