Välkommen till en ny säsong av Idrott-och ledarskapspodden!

I den här säsongen (hösten 2023) får du återigen träffa flera inspirerande och fantastiska gäster som delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter om ledarskap, mental styrka, framgångsfaktorer och förmågan att lära sig av motgångar. Du får också ta del av några avsnitt med Jenny där hon i vanlig ordning tar upp ett ämne från den mentala träningen för att hjälpa dig hitta verktyg som du kan föra in i din egen  vardag. Varmt välkommen och vi önskar dig en inspirerande lyssning!

TACK till Daily Sports som är sponsor till höstsäsongen av säsong 15. I och med det får du som lyssnar 15 % rabatt på hela Daily Sports kollektion. Gå in på www.dailysports.se och se dig omkring. Och när du bestämt dig för något du tycker om så använder du koden jenny15 så får du din rabatt när du checkar ut. Och har du frågor om produkterna så hör du bara av dig till dem så hjälper de dig! Stort tack till Daily Sports för ert stöd till denna podd’s utveckling!

Avsnitten kommer varje fredag när säsongen är igång och håll dig uppdaterad på Jenny’s instagram konto  @jenny_hagman

Avsnitt 132 – Nyårsavsnitt! 5 viktiga punkter för ett välmående och fantastiskt 2024!

Välkommen till årets sista avsnitt i Idrott-och ledarskapspodden! I det här avsnittet tackar Jenny för året som gått och ger dig 5 viktiga punkter för ett välmående och fantastiskt 2024. Vi går mot ljusare tider och nyår kommer med en möjlighet och en känsla av att starta om på nytt. I det här avsnittet lutar sig Jenny som vanligt till den mentala träningen i kombination med de kunskaper och den inspiration hon tagit med sig genom åren vad gäller vårt välmående, vår prestation och vår balans. Jenny ger dig 5 viktiga punkter som alla ger dig en tydlig riktning kring vad du kan göra för att fylla året med lugn, trygghet och säkerhet. Jenny leder dig pedagogiskt igenom hur du startar året på allra bästa sätt, men viktigast av allt, hur du också följer upp året för att se till så att du rör dig i den riktning du önskar. Vi hoppas att dessa punkter ger dig både inspiration och motivation inför år 2024 och vi önskar dig trevlig lyssning och ett riktigt Gott Nytt år!

Med det här avsnittet vill vi också tacka våra partners för året; Kerstin Florian, www.kerstinflorian.se (säsong 14) och Daily Sports, www.dailysports.se (säsong 15) och alla fantastiska gäster som så generöst delat med sig av sin inspiration och sin kunskap. Och sist, men inte minst vill vi tacka DIG som lyssnar! Vi hoppas att avsnitten ger dig mängder av tips, råd, inspiration och kunskap som du kan ta med dig in i din vardag!

Ta hand om dig och varandra och vi ses igen när säsong 16 börjar, i mitten av februari 2024.

Jenny nämner några saker i avsnittet om Målkartan (hör till Jenny’s andra råd), kurser, Kalendern 2024 och olika avsnitt och här kommer all info:

1. Målkartan som kan hjälpa dig med årets strategi finns i dagens Instagram inlägg på @jenny_hagman (30/12 2023).
2. Avsnitt 117 med Christina Colligan om kost som medicin och självläkning.
3.Jenny’s onlinekurser; Mental träning för ALLA och Mental träning för golfare.  Du hittar kurserna på trainforbalance.newzenler.com
4. Beställ Kalendern 2024 med månadstips för mental styrka direkt från Jenny på info@jennyhagman.com. 

Du hittar avsnittet här!

Tack för allt och GOTT NYTT ÅR! Kram från Jenny och Team Train For Balance.

Avsnitt 131 – Stärk din förmåga att sätta gränser med Jenny

I det här avsnittet är det Jenny själv som tar upp ett aktuellt ämne och den här gången handlar det om att lära dig sätta gränser och att våga säga nej.

Att inte kunna säga nej och att inte se sina gränser är väldigt vanligt och om du under en längre tid trampar över dina gränser och säger ja, när du menar nej för ofta, så kommer kroppen till slut att säga ifrån, fysiskt eller mentalt. I det här avsnittet tar Jenny upp olika exempel ur sitt eget liv där hon missat sin gränssättning, vilket bla resulterat i ett helt oväntat beteende när hon tex blev öppet arg på en restaurang (!). Det är inte alltid så kul när kroppen och rösten reagerar så tydligt, men Jenny förklarar varför detta kan vara det viktigaste och bästa som kan hända, då du kanske äntligen börjar lyssna. Och ur det mentala träningsperspektivet handlar det också om att din grundspänning förmodligen är för hög, vilket gör att din reaktion ofta blir värre än vad den egentligen behöver vara.

Jenny går steg för steg igenom hur du, ur det mentala träningsperspektivet, lär dig sätta gränser i tid och att säga nej när du menar nej, så att du slipper oväntade reaktioner i onödan. Du får en viktig övning som hjälper dig tydliggöra dina Värderingar vilket är en viktig del för att förstå när du är på fel plats, i fel miljö eller när du umgås med personer som tar energi ifrån dig, istället för att de ger dig energi. Här kommer exemplen på värderingar som Jenny hänvisar till i avsnittet:

Och på slutet av avsnittet guidar Jenny en meditation som stärker din förmåga att sätta gränser. Det är en visualiserings meditation som kommer att stärka din förmåga att säga nej, att sätta gränser och bli lugn, trygg och säker i grunden. Meditationen är ca 10 min. lång.

Varmt välkommen till ett väldigt viktigt avsnitt och om det dyker upp några frågor eller funderingar efter att du har lyssnat så är du välkommen att höra av dig till Jenny på info@jennyhagman.com.

Jenny går igenom exempel på värderingar och hänvisar till följande lista som du kan använda som inspiration. Välj de du tycker passar just för dig:

Exempel på värderingar:Ansvarsfull, Aktiv, Atletisk, Berömmande, Beslutsam, Disciplinerad, Effektiv, Empatisk, Engagerad, Fantasifull, Flexibel, Flitig, Fokuserad, Frihet, Förebild, Förnuftig, Förstående, Förtroendefull, Generös, Glad, God lyssnare, Handlingskraftig, Harmonisk, Insiktsfull, Intresserad, Intuitiv, Karismatisk, Klok, Kommunikativ, Kompetent, Konsekvent, Kontrollerande, Kreativ, Kärleksfull, Lojal, Lyssnande, Meningsfull, Modig, Motiverad, Målmedveten, Naturnära, Noggrann, Nyfiken, Objektiv, Ordningsam, Passionerad, Personlig, Positiv, Prestigelös, Produktiv, Professionell, Pålitlig, Reflekterande, Respektfull, Riskbenägen, Rolig, Rättvis, Samvetsgrann, Självmedveten, Självständig, Social, Snäll, Stolt, Storsint, Stödjande, Tillitsfull, Tolerant, Trogen, Trygg, Tydlig, Uppriktig, Uthållig, Vis, Visionär, Ärlig, Ödmjuk, Öppen, Övertygande.

Hänvisningar till andra avsnitt i podden:
Grunderna i den mentala träningen – Avsnitt 102 och alla avsnitt med Lars-Eric Uneståhl
Berne Erlandsson, avsnitt 33

Du lyssnar på avsnittet här!

Trevlig lyssning!

Namnlös design (6)

Avsnitt 130 – Ulrika Skoghag Vd Daily Sports

I det här avsnittet får du träffa Ulrika Skoghag, VD för Daily Sports, ett sportklädesföretag som designar, producerar och säljer kläder till golfande kvinnor över hela världen med mottot att skapa kläder som gör att du vill vara aktiv. Ulrika kom tidigt in i modebranschen då hennes Mamma drev en modebutik och hon fick följa med till modemässor i Paris redan som ung tjej. Ulrika utbildade sig på tillskärarakademin och vidare på beklädnadsteknisk på St Görans. Ulrika började sedan jobba som inköpsassistent på Indiska, och fick följa med på resan där Indiska lyckades om positionera sitt varumärke till en plats i modebranschen. Efter Indiska jobbade Ulrika som inköpare på Twilfit, sedan under småbarnsåren med Lingon och Blåbär som hemförsäljare och så 2005 började hon på Daily Sports som grundades av hennes styvmamma Elisabeth Skoghag och hennes Pappa Rolf.

i det här avsnittet berättar Ulrika om sin resa, om ledarskap och om hur det är att jobba i modebranschen idag. Du får lära dig mer om Daily Sports och hur Ulrika tagit företaget framåt genom både motgångar, kriser och framgångar. Ulrika delar med sig av deras framgångsfaktorer och vad som är viktigt att tänka på som företag för att ta sig igenom en kris som tex en pandemi eller en lågkonjunktur som vi befinner oss i idag.

Jenny frågar Ulrika om sin roll som ledare, vad hon har lärt sig på vägen, vilka som är hennes framgångsfaktorer och hur hon gör för att få ihop sitt team så att de jobbar som en helhet och mot samma mål. Ulrika berättar också vad hon gör för att behålla balansen mellan sitt privatliv och sin roll som VD och mycket mer.

Varmt välkommen till ett spännande avsnitt som är fullt av både kunskap och inspiration.

Lyssna på avsnittet här!

Trevlig lyssning!

 

Avsnitt 129 – Caroline Hedwall Golfproffs

I det här avsnittet får du möta Caroline Hedwall. Caroline är en svensk professionell golfspelare som bara för några veckor sedan (september 2023) blev en av hjältinnorna när Europa vann Solheim Cup på Finca Cortesin i Spanien. Men att vinna och att vara en hjältinna är inte nytt för Caroline. Redan 2007 och 2009 vann hon Europamästerskapen för amatörer, hon har totalt 29 segrar under karriären, varav 7 som proffs på Ladies European Tour. Caroline började spela golf vid åtta års ålder och det ledde vidare till att landslaget, ett fullt stipendium för att spela golf för Oklahoma State University, USA och efter två år på college blev hon proffs. Sedan dess har hon även representerat Europa i Solheim Cup 2011, 2013, 2015, 2019 och nu 2023. 2013 blev Hedwall historisk som den första spelare att vinna samtliga av sina fem matcher i Solheim Cup. Och i år blev hon som nämnt en av hjältinnorna i Solheim Cup laget när Europa tog hem segern efter en rafflande sista dag där varje slag vägde för vinst eller förlust.

I det här avsnittet berättar Caroline om sin resa som golfproffs, hur hon har lärt sig att hitta balansen mellan sin roll som proffs och sitt privatliv, vikten av att lita på sin magkänsla, hur hon tar hjälp av andningen för att hitta lugnet under press och hur hon gör för att hitta sin mentala styrka när det verkligen gäller. Caroline var med här i podden i avsnitt 34 (2018) och hon berättar om vad som hänt sedan dess och hur hon hittade tillbaka till att bli en vinnare igen efter 4 års väntan och träning.

Caroline nämner vikten av att kunna släppa på spänningar när pressen blir hög och det här kallas muskulär avspänningsträning i den mentala träningen och det är den första träningen du får börja med för att bygga upp din mentala styrka från grunden. Därför har Jenny lagt med en guidad muskulär avspänningsträning på 15 min i slutet av avsnittet. Det är Jenny själv som guidar och om du lyssnar på ljudfilen i minst 3 veckor och 5 dagar/vecka så kommer din grundspänning bli låg, spänningar kommer att släppa taget, du får en bättre syresättning i hela kroppen, du sover bättre och mycket mer. Så häng med till slutet!

Du hittar avsnittet här!

Trevlig lyssning!

 

Avsnitt 128 – Mattias Sundman – Gongmästare

I det här avsnittet möter du Mattias Sundman. Mattias är en sk Gongmästare och yogalärare och driver företaget Feel The Vibes. Han jobbar med både företag, yogastudios, festivaler och enskilda personer och är lärare på olika utbildningar där välmående står i fokus. Och idag är Mattias en av Stockholms och Sveriges mest eftertraktade Gongmästare. Men så här har det inte alltid varit. Mattias jobbade i många år som IT- säkerhetsexpert på Telia, ett tryggt och roligt, men också stressigt jobb. När Mattias kom i kontakt med yoga, meditation och även gongen så valde han att lägga om rodret. Han omskolade sig till gongmästare och yogalärare och idag driver han framgångsrikt sitt företag Feel the Vibes med fokus på att få alla han möter att landa i djup avslappning, få återhämtning och ny energi.
I det här avsnittet får du veta mer om Mattias resa, om hur ett gongbad och ett gong pass kan släppa på stress, ge dig lugn och återhämtning för kropp och sinne. Jenny och Mattias kommer också in på hur du förbereder dig på bästa sätt inför en idrottsprestation såsom en golftävling eller inför en annan prestation som tex en föreläsning. Mattias berättar hur ett avslappnande gongpass skulle kunna hjälpa dig att få bort onödiga tankar, släppa på nervositet och göra både kropp och sinne helt redo för att prestera utefter din fulla potential.
OCH i slutet av avsnittet får du själv prova på ett 10 minuter inspelat gongpass med ”Singing Bowls” som Mattias själv har spelat in. På så vis får du själv ta del utav alla de välmående effekter som Mattias berättar om i avsnittet.
Och vill du veta mer om Mattias och var du kan boka hans Gongpass så går du in på www.feelthevibes.se och här kan du också ladda ned flera filer om du vill prova mer Gong hemma.

Du hittar avsnittet här!

Trevlig lyssning!.

Namnlös design (3)

Avsnitt 127 – Angela Rossi

Välkommen till avsnitt 127 av Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet får du träffa ledaren och entreprenören Angela Rossi. Angela är grundare till företaget HRM affärsutveckling som utvecklar människor och verksamheter till att nå sin fulla potential genom att erbjuda tjänster inom rekrytering, interim samt ledning ledning-och organisationsutveckling. Passionen ligger i att göra skillnad. På riktigt. I det här avsnittet pratar Jenny med Angela om just ledarskap, om hur man når sin fulla potential och om att göra skillnad.

Angela delar med sig av sin gedigna erfarenhet som entreprenör och som ledare, hur viktigt det är att lyssna på sin inre röst för att få en långsiktig hållbarhet och hur du gör för att våga gå din egen väg. Du får lyssna till vilka framgångsfaktorer Angela ser hos företag idag och vad som krävs för att klara av utmaningar såsom den lågkonjunktur vi nu befinner oss i. Jenny frågar Angela om mental hälsa och vad som är viktigast för ett företag att satsa på för att stärka personalens mentala hälsa och mycket mer.

Trevlig lyssning och vill du veta mer om Angela och HRM Affärsutveckling så går du in på www.hrmab.se.

Lyssna på avsnittet här!

 

Tack för att du lyssnar och ta hand om dig och varandra!
Kram från Jenny och Team Train For Balance

Avsnitt 126 – Chris Burkard, Världskänd fotograf, äventyrare och inspiratör


Varmt välkommen till ett nytt avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden! I det här avsnittet får du träffa den världskända fotografen, inspiratören, äventyraren, och författaren Chris Burkard! Chris började sin karriär som fotograf av surfare och när han bytte miljö från att fotografera surfarna i Kaliforniens varma vatten till den karja och iskalla miljön på bland annat Island så fick världen upp ögonen för honom. Han gjorde ett TED talk 2015 om sitt ”Crusade against the mundane” och om att finna äventyret och livskraften i sin vardag och samtidigt gjorde han filmen ”Under an Arctic Sky” (finns att se här: https://www.amazon.com/Under-Arctic-Sky-Chris-Burkard/dp/B074STB5K3) som blivit hyllad världen över.
I det här avsnittet berättar Chris om sin resa som fotograf, om att våga och hitta sitt inre mod. Jenny frågar Chris om hans mentala styrka, hans drivkrafter och hur han lyckas behålla sitt fokus och lugnet under press. Chris berättar om sin vilja att förändra och påverka där hans mål är att sprida medvetenhet genom sina foton över vackra och otillgängliga miljöer för att få oss att se hur vacker världen är och på så vis inspirera oss att ta hand om den bättre. Chris berättar också om hur han hittar balansen mellan sin familj och sitt arbete och ger oss konkreta tips över hur han får ihop allt. Chris bor idag på Island och hans familj är precis på väg att flytta dit med honom. Han har nyss öppnat ett eget galleri i Reykjavik där han håller workshops parallellt med att utföra uppdrag världen över.

Det här är ett avsnitt som kommer att inspirera dig, väcka ditt inre mod, din vilja att stanna upp och hitta äventyret i din vardag, från det lilla till det stora. . Och om Chris kan få Jenny att börja surfa i kalla miljöer så kan han inspirera dig att göra precis det du önskar, vi lovar:-)!

Följ gärna Chris på Instagram på @chrisburkard och läs mer om honom på www.chrisburkard.com och här kan du också köpa hans fantastiska fotografier och böcker.

Och stort tack till Daily Sports som är sponsor även till detta avsnitt. Daily Sports är ett företag som utvecklar golfkläder och friluftskläder av högsta kvalitet och med hållbarhet i fokus. Och tack vare detta samarbete får du som lyssnar en rabattkod i avsnittet som ger dig 15 % rabatt om du hittar något du gillar på www.dailysports.se. Och vill du följa Jenny’s tips om allt från golf till mental träning och klädinspiration så registrera dig så att du får deras nyhetsbrev. Det gör du via www.dailysports.se. Tack igen till Daily Sports!

Och vill du veta mer om vad som är på gång i Jenny’s verksamhet så går du in på www.jennyhagman.com eller följer henne på instagram @jenny_hagman. Bland annat finns nu en helg öppen för bokning den 18-19/11 med fokus på mental träning och yoga och onlinekursen Mental träning för ALLA är öppen på trainforbalance.newzenler.com.

Trevlig lyssning och ta hand om dig och varandra!

Lyssna på avsnittet här!

Avsnitt 125 Ludvig Håkanson, Basketproffs

I det här avsnittet får du möta den grymma och inspirerande Ludvig Håkanson. Ludvig är ett basketproffs som just nu spelar i laget UCAM Murcia i den spanska högstaligan och i det svenska landslaget. Ludvig berättar om vägen till att bli basket proffs och känslan av att idag leva sin dröm. Ludvig delar med sig av hur han tränar idag, varför mental träning är så viktigt i hans träning och hur den stöttar hans teknik och spel under match och när det verkligen gäller. Han beskriver tydligt vilka nycklar han använder för att behålla fokus under press och vikten av visualisering. Ludvig svarar på några av er lyssnares frågor och han ger också några kloka råd till föräldrar som har barn som idrottar. Och mycket mer! Trevlig lyssning och vill du följa Ludvig så gör du det lättast på hans instagramkonto @luddehakanson
Ludvig arrangerar också varje år ett Skills Camp för ungdomar med sin gamla klubb Alvik Basket och vill du följa dem och när nästa läger startar så gör du det på @luddeskillscamp.

På slutet av avsnittet ger Jenny dig några tips kring just visualisering och målbildsträning som Ludvig pratar om så häng med dit!

Ta hand om dig och varandra och vi hoppas att avsnittet ger dig mängder av inspiration och kunskap som du kan ta med dig in i din egen vardag!

 

Lyssna på avsnittet här!

 

Säsongstart – Fri från stress och ditt lugnande system med Jenny

Välkommen tillbaka till Idrott-och ledarskapspodden och till säsong 15. Podden startade i november 2016 och firar snart 7 år! Vi är otroligt glada för att du är här med oss och jag, Jenny, ser mycket fram emot att presentera säsongens gäster för dig, var eller varannan fredag från och med nu. Du kommer att möta allt ifrån ett basket proffs, en av världens mest kända fotografer till kvinnliga ledare och specialister inom olika områden. Alla avsnitt handlar om mental träning, framgångsfaktorer, lärdomar av misstag och hur du presterar på topp OCH mår bra på vägen.

Och i det här avsnittet startar jag igång säsongen med ett avsnitt där jag själv pratar om ett aktuellt tema. I det här avsnittet går jag in på hur du blir fri från stress, hur du blir en mästare på att aktivera ditt lugnande system och hittar balansen mellan jobb och familj, aktivitet och vila. Att lära dig reglera din spänningsnivå är den första grunden i den mentala träningen och den är väl värd att påminnas om igen och igen.

Jag hänvisar till flera andra avsnitt här i podden och här kommer deras avsnitt och även länkar som jag tar upp. ). Trevlig lyssning och varmt välkommen till säsong 15!

Avsnitt 54 – Självbildsträning – din inre dialog och hur du vänder en negativ tanke till en positiv
Avsnitt 40 – Lasse Gustavson – om hur han kom tillbaka efter en allvarlig brand skada och hittade läkning från sin målbild
Avsnitt 82 – Säsongstart säsong 11 – Bli en mästare på att aktivera ditt lugnande system med Jenny.

Byron Katie’s The Work: www.thework.com

Jenny’s onlinekurser om Mental träning, Golf mm: trainforbalance.newzenler.com/courses

Ta hand om dig och varandra!

 

Lyssna på avsnittet här!

Tips! Lyssna på avsnitten tillsammans med vänner och familj och dela era reflektioner med varandra!

Varje avsnitt i den här podden kommer att ge dig mängder av inspiration och kunskap. För att ta del av det ännu mer så kan du gärna lyssna tillsammans med vänner, bekanta eller familjen. På så vis kan ni reflektera kring vad. ni tagit med er av varje avsnitt. Förmodligen har ni tagit med er lite olika saker från varje avsnitt och när ni delar detta så får ni ut ännu mer av varje avsnitt.  

Hoppas säsongen ger dig mycket inspiration och kunskap som du kan ta med dig in i din egen vardag! Varmt välkommen!

Vill du samarbeta med Idrott-och ledarskapspodden!

Vi söker en sponsor till varje säsong!

Om du vill vara med och synas tillsammans med några av Sveriges & Världens främsta inspiratörer, idrottare, företagare, ledare och specialister så är Idrott-och ledarskapspodden en plats för dig. Unikt får du vara med och berätta om ditt företag och samtidigt bidra till att kunskap och inspiration kan fortsätta spridas unikt via den här podden. Hör av dig direkt till info@jennyhagman.com för att prata mer!