Välkommen till en ny säsong av Idrott-och ledarskapspodden!

I den här säsongen (hösten 2023) får du återigen träffa flera inspirerande och fantastiska gäster som delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter om ledarskap, mental styrka, framgångsfaktorer och förmågan att lära sig av motgångar. Du får också ta del av några avsnitt med Jenny där hon i vanlig ordning tar upp ett ämne från den mentala träningen för att hjälpa dig hitta verktyg som du kan föra in i din egen  vardag. Varmt välkommen och vi önskar dig en inspirerande lyssning!

TACK till Daily Sports som är sponsor till höstsäsongen av säsong 15. I och med det får du som lyssnar 15 % rabatt på hela Daily Sports kollektion. Gå in på www.dailysports.se och se dig omkring. Och när du bestämt dig för något du tycker om så använder du koden jenny15 så får du din rabatt när du checkar ut. Och har du frågor om produkterna så hör du bara av dig till dem så hjälper de dig! Stort tack till Daily Sports för ert stöd till denna podd’s utveckling!

Avsnitten kommer varje fredag när säsongen är igång och håll dig uppdaterad på Jenny’s instagram konto  @jenny_hagman

Avsnitt 126 – Chris Burkard, Världskänd fotograf, äventyrare och inspiratör


Varmt välkommen till ett nytt avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden! I det här avsnittet får du träffa den världskända fotografen, inspiratören, äventyraren, och författaren Chris Burkard! Chris började sin karriär som fotograf av surfare och när han bytte miljö från att fotografera surfarna i Kaliforniens varma vatten till den karja och iskalla miljön på bland annat Island så fick världen upp ögonen för honom. Han gjorde ett TED talk 2015 om sitt ”Crusade against the mundane” och om att finna äventyret och livskraften i sin vardag och samtidigt gjorde han filmen ”Under an Arctic Sky” (finns att se här: https://www.amazon.com/Under-Arctic-Sky-Chris-Burkard/dp/B074STB5K3) som blivit hyllad världen över.
I det här avsnittet berättar Chris om sin resa som fotograf, om att våga och hitta sitt inre mod. Jenny frågar Chris om hans mentala styrka, hans drivkrafter och hur han lyckas behålla sitt fokus och lugnet under press. Chris berättar om sin vilja att förändra och påverka där hans mål är att sprida medvetenhet genom sina foton över vackra och otillgängliga miljöer för att få oss att se hur vacker världen är och på så vis inspirera oss att ta hand om den bättre. Chris berättar också om hur han hittar balansen mellan sin familj och sitt arbete och ger oss konkreta tips över hur han får ihop allt. Chris bor idag på Island och hans familj är precis på väg att flytta dit med honom. Han har nyss öppnat ett eget galleri i Reykjavik där han håller workshops parallellt med att utföra uppdrag världen över.

Det här är ett avsnitt som kommer att inspirera dig, väcka ditt inre mod, din vilja att stanna upp och hitta äventyret i din vardag, från det lilla till det stora. . Och om Chris kan få Jenny att börja surfa i kalla miljöer så kan han inspirera dig att göra precis det du önskar, vi lovar:-)!

Följ gärna Chris på Instagram på @chrisburkard och läs mer om honom på www.chrisburkard.com och här kan du också köpa hans fantastiska fotografier och böcker.

Och stort tack till Daily Sports som är sponsor även till detta avsnitt. Daily Sports är ett företag som utvecklar golfkläder och friluftskläder av högsta kvalitet och med hållbarhet i fokus. Och tack vare detta samarbete får du som lyssnar en rabattkod i avsnittet som ger dig 15 % rabatt om du hittar något du gillar på www.dailysports.se. Och vill du följa Jenny’s tips om allt från golf till mental träning och klädinspiration så registrera dig så att du får deras nyhetsbrev. Det gör du via www.dailysports.se. Tack igen till Daily Sports!

Och vill du veta mer om vad som är på gång i Jenny’s verksamhet så går du in på www.jennyhagman.com eller följer henne på instagram @jenny_hagman. Bland annat finns nu en helg öppen för bokning den 18-19/11 med fokus på mental träning och yoga och onlinekursen Mental träning för ALLA är öppen på trainforbalance.newzenler.com.

Trevlig lyssning och ta hand om dig och varandra!

Lyssna på avsnittet här!

Avsnitt 125 Ludvig Håkanson, Basketproffs

I det här avsnittet får du möta den grymma och inspirerande Ludvig Håkanson. Ludvig är ett basketproffs som just nu spelar i laget UCAM Murcia i den spanska högstaligan och i det svenska landslaget. Ludvig berättar om vägen till att bli basket proffs och känslan av att idag leva sin dröm. Ludvig delar med sig av hur han tränar idag, varför mental träning är så viktigt i hans träning och hur den stöttar hans teknik och spel under match och när det verkligen gäller. Han beskriver tydligt vilka nycklar han använder för att behålla fokus under press och vikten av visualisering. Ludvig svarar på några av er lyssnares frågor och han ger också några kloka råd till föräldrar som har barn som idrottar. Och mycket mer! Trevlig lyssning och vill du följa Ludvig så gör du det lättast på hans instagramkonto @luddehakanson
Ludvig arrangerar också varje år ett Skills Camp för ungdomar med sin gamla klubb Alvik Basket och vill du följa dem och när nästa läger startar så gör du det på @luddeskillscamp.

På slutet av avsnittet ger Jenny dig några tips kring just visualisering och målbildsträning som Ludvig pratar om så häng med dit!

Ta hand om dig och varandra och vi hoppas att avsnittet ger dig mängder av inspiration och kunskap som du kan ta med dig in i din egen vardag!

 

Lyssna på avsnittet här!

 

Säsongstart – Fri från stress och ditt lugnande system med Jenny

Välkommen tillbaka till Idrott-och ledarskapspodden och till säsong 15. Podden startade i november 2016 och firar snart 7 år! Vi är otroligt glada för att du är här med oss och jag, Jenny, ser mycket fram emot att presentera säsongens gäster för dig, var eller varannan fredag från och med nu. Du kommer att möta allt ifrån ett basket proffs, en av världens mest kända fotografer till kvinnliga ledare och specialister inom olika områden. Alla avsnitt handlar om mental träning, framgångsfaktorer, lärdomar av misstag och hur du presterar på topp OCH mår bra på vägen.

Och i det här avsnittet startar jag igång säsongen med ett avsnitt där jag själv pratar om ett aktuellt tema. I det här avsnittet går jag in på hur du blir fri från stress, hur du blir en mästare på att aktivera ditt lugnande system och hittar balansen mellan jobb och familj, aktivitet och vila. Att lära dig reglera din spänningsnivå är den första grunden i den mentala träningen och den är väl värd att påminnas om igen och igen.

Jag hänvisar till flera andra avsnitt här i podden och här kommer deras avsnitt och även länkar som jag tar upp. ). Trevlig lyssning och varmt välkommen till säsong 15!

Avsnitt 54 – Självbildsträning – din inre dialog och hur du vänder en negativ tanke till en positiv
Avsnitt 40 – Lasse Gustavson – om hur han kom tillbaka efter en allvarlig brand skada och hittade läkning från sin målbild
Avsnitt 82 – Säsongstart säsong 11 – Bli en mästare på att aktivera ditt lugnande system med Jenny.

Byron Katie’s The Work: www.thework.com

Jenny’s onlinekurser om Mental träning, Golf mm: trainforbalance.newzenler.com/courses

Ta hand om dig och varandra!

 

Lyssna på avsnittet här!

Tips! Lyssna på avsnitten tillsammans med vänner och familj och dela era reflektioner med varandra!

Varje avsnitt i den här podden kommer att ge dig mängder av inspiration och kunskap. För att ta del av det ännu mer så kan du gärna lyssna tillsammans med vänner, bekanta eller familjen. På så vis kan ni reflektera kring vad. ni tagit med er av varje avsnitt. Förmodligen har ni tagit med er lite olika saker från varje avsnitt och när ni delar detta så får ni ut ännu mer av varje avsnitt.  

Hoppas säsongen ger dig mycket inspiration och kunskap som du kan ta med dig in i din egen vardag! Varmt välkommen!