Säsongstart – Säsong 11 med Jenny – ”Bli en mästare på att aktivera ditt lugnande system
Du lyssnar här!

 

Varmt välkommen tillbaka till ännu en säsong med Idrott-och ledarskapspodden. Du kommer återigen att få träffa flera gäster med fokus på att sprida både inspiration och kunskap till dig. Du får möta allt från en sömnspecialist till en konstnär och en Bryggerikung mfl. I det här första avsnittet får du traditionsenligt ett avsnitt med Jenny där hon denna gång har fokus på ditt lugn och den första grunden inom den mentala träningen – Förmågan att reglera din spänningsnivå och att bli en mästare på att aktivera ditt lugnande system.

Du får reda på bakgrunden till denna första grund, varför den är så viktig och hur du gör för att börja reglera din egen stress/spänningsnivå både med långsiktig träning och med hjälp av olika ”Quick-fix” du kan göra under dagen. Trevlig lyssning och här kommer länkarna och datumen Jenny tar upp i avsnittet! Varmt välkommen!

Du lyssnar här!

Datum för Jenny’s Helgkurser i Mental träning och Medicinsik yoga: 20-21/11 och den 15-16/1. Mer info på www.jennyhagman.com

För att se Jenny’s filmer om Mental träning med inriktning på både grunderna och sömn, samt för att ta del av några ljudfiler så går du till Jenny’s nya samarbetspartner: www.yogobe.com
Använd Jenny’s kampanjkod: jennyhagman så får du tillgång till filmerna kostnadsfritt i 30 dagar!

Jenny’s Livestreamade Yogapass hittar du i Facebookgruppen: Stolt, stark och säker – Träning för mental styrka och balans. Bara ansök medlemskap så kommer du in. Passen kostar 50 kr/gång och du har då tillgång till det onsdag kväll tom söndag kväll. Nytt pass varje vecka.

Hör av dig direkt om du har frågor eller funderingar. Kontakt uppgifter finns på Jenny’s hemsida www.jennyhagman.com

Avsnitt 83 – Sömnspecialisten och läkaren Jan Ulfsberg 
Lyssna här!


I det här avsnittet får du träffa läkaren, forskaren och sömnspecialisten Jan Ulfberg. Jan driver en läkarpraktik och är auktoriserad sömnspecialist inom European Sleep Research Society ( ESRS ). Han är en mycket internationellt känd sömnforskare, och har publicerat nära 70 vetenskapliga artiklar, i huvudsak kring sjukdomen Restless legs syndrome/Willis Ekbom Disease och han ger regelbundet råd och behandling om sömn till patienter. I det här avsnittet får du lära dig mer om din sömn, vad som gör att sömnproblem ökar i samhället och framförallt hur du gör för att lära dig sova bättre en gång för alla.
Jan kommer också in på sömn för ungdomar och vilka som är de absolut bästa råden för att förbättra din relation till din sömn. Du kan läsa mer om Jan och hans verksamhet på www.cirkad.se.

Du lyssnar här!

Om du sedan vill lära dig mer om hur du sover bättre och hur du kan få in rutiner både på dagen och kvällen för att sova bättre så har jag i samarbete med Yogobe.com skapat en ”lektions serie” för att hjälpa dig komma igång. Du hittar träningen och filmerna på följande länk.
Använd min kampanjkod: jennyhagman
så får du testa dessa filmer och även mina andra lektioner med fokus på grunderna i mental träning kostnadsfritt under 30 dagar! Här kommer länken: yogobe.com/se/playlists/k5786upfw

Igen, trevlig lyssning och jag hoppas kunskapen och råden du får kommer att hjälpa dig sova riktigt gott om natten.

 

Avsnitt 84 – Cecilia Lager, Styrelseproffs och Ledare
Lyssna här!

 

I det här avsnittet möter du styrelseproffset Cecilia Lager. Cecilia har en bakgrund som ledare inom flera företag, bland annat som VD på SEB Fonder och marknadschef på Alecta och idag har hon styrelseuppdrag i bolag i allt från konsulteri, digital positionering, globala logistiklösningar, private equity till finansiella lösningar. Cecilia har också en bakgrund som elitidrottare och avsnittet handlar mycket om ledarskap och framförallt om det personliga ledarskapet och om självledarskap. Cecilia delar sina erfarenheter från sina år som ledare och nu i rollen som den som stöttar och står ”bakom” andra ledare både som en del av en styrelse, men också som mentor. Du får lyssna till tips och råd om hur du gör för att finna en balans mellan prestation och välmående både som ledare och som idrottare, hur du gör för att skapa ett hållbart ledarskap och mycket mer.
Varmt välkommen och trevlig lyssning!

Du lyssnar här!

Avsnitt 85 – Stefan Slätt, Entreprenör och Bryggerikung
Lyssna här!


I det här avsnittet möter du finanshajen som blev bryggerikung; Stefan Slätt! Stefan har grundat och driver idag Värmdö Bryggeri, ett av Sveriges största mikrobryggeri. Stefan berättar här hur hans resa såg ut från att lämna sin trygga roll som anställd i finansbranschen till att starta eget och följa sin dröm. Vilka egenskaper tycker han har hjälpt honom på vägen och hur hittar han modet när han möter motgångar? Och framförallt, vad är det som gör ett öl riktigt gott och vad är nyckeln till framgång för att skapa en verksamhet som blir lukrativ och som börjar göra skillnad i samhället. Trevlig lyssning! 

Du lyssnar här!

Och du kan läsa mer om Värmdö Bryggeri på: www.varmdobryggeri.se.

Avsnitt 86 – Jacob Felländer – Världskonstnär och Fotograf

Lyssna här!

 

 I det här avsnittet möter du den världskända fotokonstnären Jacob Felländer. Jacob’s storskaliga och abstrakta fotografier på städer och landskap hänger idag på väggar hos både presidenter och kungafamiljer och har visats på över 12 utställningar världen över. I det här avsnittet berättar Jacob om sin resa från elitgolfare till fotokonstnär, vad idrottspsykologin har betytt för först hans golfspel och sedan i sin roll som fotograf och konstnär. Jacob pratar om vikten av lärare och mentorer för sin utveckling, hans syn på prestation och välmående och vikten av disciplin för att lyckas.

Jacob delar även med sig av några av sina viktiga rutiner för att starta dagen på ett lugnt och starkt sätt. Du får med dig både filosofiska tankar, insikter och professionella råd från en talangfull, ödmjuk, ärlig och inspirerande människa som helst inte lägger några titlar på sig själv. Och vi vet ju alla att det är sådana egenskaper som skapar en riktigt framgångsrik person, denna gång i form av en konstnär från Sverige.

Trevlig lyssning och häng med till slutet där du får några extra övningar att ta med dig in i din egen vardag.

Du lyssnar här!

Mer om Jacob hittar du på: www.jacobfellander.com och hans nästa utställning ser du i Paris from den 12 november 2021.
Följ också hans projekt ”The Great Escape” som syftar till att öka kreativiteten hos ungdomar via bla appen ”JF-The Great Escape” som du laddar ned från Appstore.

Avsnitt 87 – Peter Ljungsberg, Ayurveda expert alias ”Dr Ayurveda”
Lyssna här!

 

Varmt välkommen till ett avsnitt där du får möta Peter Ljungsberg, som också kallas Sveriges Dr Ayurveda. Peter har specialiserat sig inom området Ayurveda sedan 1985 och sedan dess hjälpt fler än 7000 klienter (nybesök) att må bättre genom att ta ett helhetsperspektiv till sin hälsa, förstå vad som är i obalans och hur man rättar till det .
I det här avsnittet får du lära dig mer om Ayurveda, vad det är för något och vad som är viktigast vad gäller din egen balans. Hur lär man sig tex att ge sig själv en hälsosam mental näring, inte bara en hälsosam kost? Och vad betyder kroppstyperna Vata, Pitta och Kapha? Och i denna djungel av kostråd, hur ska vi veta vad vi ska äta för att må bra? Och mycket mer.

På slutet av avsnittet tar jag med några frågor jag inte hann med, tex om du behöver äta vegetariskt inom Ayurvedan och hur miljön du bor i påverkar dig. På slutet får du också några tips på hur du grundar Vata’n inom dig, den del av oss som de flesta behöver balansera om du lever i Västvärlden. Så häng med till slutet och jag önskar dig en trevlig lyssning!

Du lyssnar här!

Och blir du nyfiken på att förstå vilken kroppstyp du själv är så in och gör testet på följande länk. Det ger en fingervisning och vill du dyka djupare in i detta så hittar du litteratur och möjlighet att boka en egen konsultation hos www.vedalila.se.
Här är nu länken för att se vilken kroppstyp du är:
vedalila.se/testa-din-kroppstyp/

Bonusavsnitt med Jenny, Igor och Eva – Om Mental träning
Lyssna här!

 

Välkommen till ett bonusavsnitt i Idrott-och ledarskapspodden. Det här är ett avsnitt som Eva Berlander också sänt i sin egen podd Eva’s relationspodd och det är ett samtal med Jenny, Igor Ardoris och Eva om det viktiga ämnet om din inre dialog, din förmåga att vara din egen bästa vän.

Vi berör ämnet som inom mental träning kallas självbildsträning och varför det är så svårt att bli vår egen bästa vän. Varför är vi inte bara snälla och stöttande i vår egen inre dialog? Vad är det som gör att vi istället ofta är vår egen värsta fiende? Väldigt onödigt och till och med irriterande egentligen och frågan är vad vi kan göra för att börja förändra denna inre dialog så att den istället blir din egen bästa vän som stöttar dig istället för att stjälpa dig.

På slutet av avsnittet får du flera tips kring hur du kan börja träna för att stärka din inre självbild och bland annat genom att lyssna på avsnitt 54 här i Idrott-och ledarskapspodden som handlar om 9 steg till en bättre självbild och där jag även hänvisar till avsnitt 67 och 68 med Buddhist munken Jangdom. Trevlig lyssning!

Du lyssnar på avsnittet här!


Mer om Eva Berlander hittar du på: www.evaberlander.com och mer om Igor Ardoris läser du om på www.igorardoris.se

Och för mer info om vad som händer hos Jenny så går du in på www.jennyhagman.com eller följer henne på instagram på @jenny_hagman

Avsnitt 89- Per Schlingmann, författare, entreprenör och strategi guru
Lyssna här!

 

Välkommen till ett nytt avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet möter du Per Schlingmann. Per är författare, entreprenör och rådgivare och expert inom kommunikation, strategi och framtidsfrågor. Per blev känd för det svenska folket som Fredrik Reinfeldts ”Spinndoktor” då han jobbade som partisekreterare och chefsstrateg för Moderaterna mellan 2006-2012. I det här avsnittet berättar Per om åren inom politiken, vilka framgångsfaktorer han ser inom kommunikation och ledarskap och hur du lär dig hantera kritik på bästa sätt. Per har precis skrivit boken Corona Express med Kjell A. Nordström som handlar om nuläget och framtiden efter pandemin och Per delar här med sig om sina tankar om just framtiden. Vi kommer också in på hållbarhet och vilken optimism som nu börjar verka för en hållbar och hoppfull framtid!
Varmt välkommen till ett spännande avsnitt och trevlig lyssning!

Lyssna på avsnittet här!

Mer om Per läser du på www.perschlingmann.se och följ honom gärna på Instagram @perschlingmann.

Mer om Jenny och hennes verksamhet finner du på www.jennyhagman.com och följ henne på Instagram @jenny_hagman

Säsongsavslutning med Jenny – ”Lär dig gå i och ur fokus”
Lyssna här!

Det är dags för säsongsavslutning av säsong 11 och det är i vanlig ordning Jenny själv som då pratar om ett ämne ur den mentala träningen. I det här avsnittet är det Fokus som står i centrum och du får lära dig hur du gör för att gå i och ur fokus. Det handlar också om att ha en balans mellan disciplin och att släppa taget. I dagens samhälle blir vi varje dag utmanade av saker som pockar på vår uppmärksamhet och vår koncentrationsförmåga blir därmed sämre och sämre. Därför behöver vi envist och bestämt träna på vår förmåga att fokusera när vi behöver och släppa taget när vi behöver, en förmåga att gå i och ur fokus.
Det här lär man sig tidigt inom idrotten och Jenny tar upp exempel från golfen då du inte kan hålla fokus under alla 18 hål utan behöver lära dig att genom en rutin gå i och ur fokus. Rutiner använder alla idrottare och Jenny visar hur du kan använda ”triggerträning” för att kunna göra på samma sätt på din arbetsplats och för att hitta balans mellan jobb och privatliv. Du får med dig flera övningar och Jenny guidar dig också i en meditation för fokus i mitten av avsnittet. Och avsnittet avslutas med en dikt av Charlie Chaplin om Livet. Trevlig lyssning och tack för att du lyssnar!

Lyssna på avsnittet här!

Mer om mental träning, ljudfiler och vad som är på gång vad gäller kurser, retreats mm hittar du på www.jennyhagman.com och på www.trainforbalance.com
Exempel på en morgonrutin för kropp och sinne hittar du här:
vimeo.com/538385328
Vill du beställa Kalendern 2022 med månadstips för välmående så hittar du den på följande länk: www.jennyhagman.com/produkter/
TACK och vi är tillbaka igen i februari 202