Hagman Coach & Consulting & Train For Balance AB

Jenny startade Hagman Golf 1997 och idag heter företaget Hagman Coach & Consulting. Jenny startade också 2016 företaget Train For Balance AB som innehåller det träningsconcept som Jenny jobbar med och som även är ett träningscenter online (www.trainforbalance.com). Jenny är Licensierad Mental tränare, Civilekonom (Handelshögskolan Göteborg och en Bachelor of Science från UCF, USA), och MediYoga-och Mindfulness lärare. Jenny har varit spelande golf proffs och är även PGA licensierad golf tränare, PT och har gått flera coach utbildningar. I juni 2018 släppte hon sin första träningsbok ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare” och hon driver sedan 2016 Idrott-och ledarskapspodden.

Hon var en av huvudtränarna i Svensk Golf mellan 2005-2009 och skrev då både träningsartiklar och spelade in träningsfilmer för tidningen och på golf.se. Hon har jobbat som säljare, marknadschef och operativ VD i flera år och idag kombinerar hon sina erfarenheter till att coacha individer och företag inom personlig utveckling, träning och ledarskap med inriktning och verktyg från den mentala träningen. Jenny föreläser inom områdena Mental styrka för topp prestation och välmående,  Grunderna i mental träning och hur du lär dig träna kropp och sinne för att nå balans.  Jenny är gift och har två barn och bor i Stockholm.

Jennys ledord; Fokus, långsiktighet, välmående

Coaching i personligt ledarskap med Mindfulness baserad Mental träning

Jenny coachar idag bland annat chefer, blivande chefer och idrottare i personligt ledarskap för att hjälpa dem utvecklas och nå sina mål och samtidigt må bra på vägen. Hennes erfarenheter som golfproffs, tränare och därefter marknadschef och som VD för en researrangör, ger henne en bred kompetens för att hjälpa hennes klienter att utvecklas och nå sina mål. Hennes klienter är både enskilda individer, föreningar och företag. Jenny använder ofta övningar från MediYogan och Mindfulness i sin ledarskapsträning. För referenser är ni välkomna att höra av er på info@jennyhagman.com.

Jenny coachar i personligt ledarskap

Möt dagens digitala utmaningar och möjligheter med tillit
Coaching och ledarskap är de två områden som Jenny har jobbat mycket med. Under hennes år som VD på Birdie Golf Tours satsade företaget även mycket på att stärka sin digitala närvaro. Jenny var då en drivande kraft och hon fokuserade tidigt i sin karriär på att bygga varumärken genom att sprida den kunskap och inspiration som företaget kunde bidra med till sina kunder. I och med denna erfarenhet är Jenny väl medveten om olika företags utmaningar och möjligheter vad gäller både att stärka sitt varumärke och den digitala närvaron och hon använder denna erfarenhet och kunskap i sin coachning.

_____________________

”Jenny har gjort ett fantastiskt arbete och under alla år lagt ned själ och hjärta i verksamheten. Med sin bakgrund som proffsspelare har Jenny bidragit med ett värdefullt nätverk men också stärkt Birdies profil som en kvalitetsinriktad golfresearrangör med fokus på resenärernas utveckling. Under Jennys ledning har Birdie också successivt vuxit i omsättning och resultat.

”Det senaste året har Birdie satsat mycket på att stärka sin digitala närvaro. Jenny har i det arbetet varit en drivande kraft och bidragit starkt till ett växande besöksantal och förfrågningar via hemsidan. Sammanfattningsvis har Jenny tillsammans med sina anställda lagt grunden för en fortsatt positiv utveckling under kommande år.”
Richard Durlow, Koncernchef Unlimited Travel Group /Birdie Golf Tours

Coaching för ännu fler stoltare, starkare och säkrare golfare på och av golfbanan

Jenny har spelat golf sedan hon var 11 år och blev proffs 1997 efter att ha spelat college golf för University of Central Florida i USA. Jenny fortsatte därefter att kombinera studier med att spela golf som proffs och sedan som tränare (PGA licensierad sedan 2004). Idag ger hon ut sina tips och råd på Djursholms GK och  Golfcenter Danderyd i Stockholm där hon framförallt jobbar med helhetsträning (upplägg med teknikträning i kombination med mental -och fysisk träning). Du kan även boka in enskilda lektioner.  Jenny jobbar då med din sving med fokus på grunderna och denna träning bokar du lättast genom att maila Jenny direkt på info@jennyhagman.com.

I Jennys bok ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare” hittar du 304 sidor av teori och övningar från både teknikträning, fysträning och mental träning och den har hjälpt många golfare att både prestera och må bättre på och av golfbanan. Du kan beställa boken HÄR! 

Bygg din styrka från grunden, inifrån och ut. Fysträning för mental och fysisk styrka.

2004 utbildade sig Jenny till PT och under åren som tränare på heltid jobbade hon med golfträning på Arninge GK på sommaren och med fysträning för golfare på Sturebadet i Stockholm på vintern. Jenny såg nu tydligt hur golfsvingen påverkas av elevens fysiska förutsättningar och idag jobbar hon på InMo Medveten Träning (Brahegatan 42) och Kungliga Tennishallen i Stockholm med att stärka och öka rörligheten hos hennes elever. Alla mår bra av att stärka sin kropp inifrån och ut och Jenny inkluderar därför ibland fysisk träning i sin coachning för chefer och blivande chefer. Enskilda PT timmar bokas på InMo på Brahegatan och på Kungliga  och fysträning ingår också i Jennys helhetskoncept. Läs mer HÄR!

Glöm inte återhämtningen! Träning för balans och återhämtning

Under sina år som VD blev Jenny mamma till två pojkar, Gustav och Ludvig. Att jobba som VD och samtidigt vara småbarnsmamma kräver både planering och många djupa andetag. I Sverige har vi mycket goda förutsättningar att kunna kombinera detta och det finns också en bra förståelse i de flesta organisationer för småbarnsmammor och pappor i karriären. Det som dock kan vara svårt för mamman eller pappan är att hitta tid för återhämtning.

Jenny jobbar mycket med att få sina elever och kunder att förstå vikten av just återhämtning och hon har därför utbildat sig till Medicinsk yoga lärare och Mindfulness instruktör och jobbar då bla med programmet MiMy där de båda områdena kombineras. Här lär du dig att landa i nuet, få balans i kropp och sinne och ta tillbaka fokus när du behöver. Att helt enkelt ta ” ett slag i taget” och att vässa sågen. Jennys elever och klienter har ofta ett eller flera pass inkluderade i hennes upplägg ang deras träning och coaching.

Jenny har en bred kompetens med erfarenheter blandat med utbildning och hon kombinerar sina erfarenheter för att hjälpa dig att utvecklas, nå dina mål och må bra på vägen.

Coaching med fokus på ditt välmående!