Välkommen till en ny säsong av Idrott-och ledarskapspodden

I den här säsongen (våren 2022) får du återigen träffa flera inspirerande och fantastiska gäster som delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter om ledarskap, mental styrka, framgångsfaktorer och förmågan att lära sig av motgångar. Du får också ta del av några avsnitt med Jenny där hon i vanlig ordning tar upp ett ämne från den mentala träningen för att hjälpa dig hitta verktyg som du kan föra in i din egen  vardag. Varmt välkommen och vi önskar dig en inspirerande lyssning!

Avsnitten kommer varje fredag när säsongen är igång och håll dig uppdaterad på Jenny’s instagram konto  @jenny_hagman

Säsong 13 är under planering och startar i september 2022!

Avsnitt 101 – Neo Moreton – Säsongsavslutning

Välkommen till det sista avsnittet i säsong 12! I det här avslutande avsnittet möter du Neo Moreton. Neo är en brittisk entreprenör, coach, yogi, författare, affärsguru, Pappa och partner med en stark passion för att hjälpa människor att växa på djupet och nå sin fulla potential. År 2012 startade han den Stockholmsbaserade yogastudion Urban Om för att sprida kunskap om hur meditation och en stadsmiljö kan fungera tillsammans och 2018 föddes företaget Byond och i år kom Neo’s bok ”Being real for a change”. Neo rör sig lika bekvämt i en lotusposition som i ett styrelserum och har ägnat de senaste åren till att verka för att inspirera och guida entreprenörer och ledare till att stärka sitt inre ledarskap. I det här avsnittet pratar Neo om just det inre ledarskapet, hur vi lär oss lyssna till vår inre röst och framförallt hur vi lär oss att följa den och att lita på den. Meditation och att hitta sitt ”varför” är nycklar för den inre resan och Neo delar inspirerande med sig av sina erfarenheter och sin kunskap från yoga och businessvärlden.

Varmt välkommen och mer om Neo kan du läsa på:
www.neomoreton.com och på Linked In.

Glad sommar och vi hoppas att vi ses i höst igen!
Mer om Jenny och vad som är på gång hos Train For Balance hittar du på: www.jennyhagman.com och på www.trainforbalance.com och följ Jenny på instagram @jenny_hagman för uppdaterad och aktuell info.

Ta hand om dig!

Lyssna här!

 

Avsnitt 100 med Jenny – Vanliga hinder och hur du löser dem

Varmt välkommen till avsnitt 100 av Idrott- och ledarskapspodden! Första avsnittet kom den 17 november 2016 och nu är det alltså dags för avsnitt 100. I det här avsnittet är det Jenny som delar med sig av några viktiga lösningar på vanliga hinder som hon möter hos sina coaching personer, idrottare och elever. Jenny svarar utifrån grunderna i den Mindfulness baserade mentala träningen som hon jobbar med och poängterar ofta vikten av att börja med just grunden för att hantera de hinder du har och för att få lösningen att hålla långsiktigt.

Avsnittet börjar med en kort andningsmeditation och sedan svarar Jenny på några frågor hon ofta får från de personer hon jobbar med. Bland annat ger hon dig exempel på lösningar för följande hinder: Hur du hanterar negativ kritik som chef/ledare? Hur du hanterar nervositet inför ett möte, en föreläsning eller en tävling? Hur du gör för att balansera din roll som förälder med ett högpresterande jobb? Hur gör man för att behålla välmåendet när det blir för mycket på jobbet och hemma? Hur du gör om du blir arg för ofta? Och så tar Jenny också upp hennes bästa tips för hur du lär dig slå längre!

Länkar som Jenny hänvisar till kommer här:
-Avsnitt 54 i Idrott-och ledarskapspodden om Självbildsträning
-Avsnitt 33 med Berne Erlandsson om att ”Hejda dig för att hitta din inre långsamhet”.

-Jenny’s Workbook för ledare (gäller alla som leder någon; dig själv, dina barn eller ett företag) med en övning om hur du kan lägga upp en veckoplan för Lugn och Fokus får du när du tränar med Jenny. Vill du köpa den kan du göra det på följande länk
Här finns också Workbook’s för Golfare, Idrottare och Ungdomar.

-Vill du köpa Jenny’s bok Stolt, stark och säker -en bok om helhetsträning för golfare så hittar du den på följande länk

Vill du köpa den signerad kan du maila oss på info@jennyhagman.com

– Jenny’s kurser online, inklusive en Mental träningskurs för golfare och 18 Medicinska Yogapass hittar du här 

-Golf-och Fysiska övningar för golfare för att slå rakare och längre hittar du både i hennes bok och på www.trainforbalance.com

Tack för att du lyssnar och hoppas vi ses snart igen!

Lyssna på avsnittet här!

Avsnitt 99 (kommer fredagen den 29 april)- Tanja Djelevic, Stjärnornas PT, Psykolog och Coach

Varmt välkommen till avsnitt 99 i Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet möter du Hollywood stjärnornas PT, psykologen och coachen Tanja Djelevic. Du har fått lyssna på Tanja här tidigare, närmare bestämt i avsnitt 58 den 20 mars 2020. Vi var då precis i början av pandemin, Tanja bodde kvar i Los Angeles och nu, efter 25 år har hon precis flyttat tillbaka till Sverige. I det här avsnittet får du lyssna till Tanja’s kloka tankar, råd och erfarenheter om hur du tar dig från kris till framgång, både ur ett Makroperspektiv (pandemin, Kriget i Ukraina, upploppen mm) och ur ett Mikro perspektiv (inre kriser såsom en flytt, en skilsmässa, att förlora jobbet mm). Du får lära dig hur du hanterar rädslor och hur vi fungerar som människor och hur du genom KBT och Mental träning kan lära dig hantera dig själv, förstå vad du behöver för att må bra och vilka strategier du kan använda för att gå från tanke till aktion. Samtalet leder in på konkurrens och hur vår benägenhet att jämföra oss med varandra är helt naturligt, men hur viktigt det är att du inte tappar ditt fokus och låter dig påverkas negativt. Du får en viktig övning för att stärka din förmåga till acceptans och mycket mer.

Varmt välkommen till ett inspirerande och lärande avsnitt. Mer om Tanja kan du läsa på www.tanjadjelevic.com och du följer henne på instagram under @tanjadjelevic.

Jenny berättar i avsnittet om sina sömnklasser som hon kör Live online hos Yogobe i maj och juni och mer om dem kan du läsa här:
https://yogobe.com/se/live

För mer info om Jenny och hennes aktiviteter framöver; gå in på www.jennyhagman.com och följ henne för mer inspiration på @jenny_hagman.

Ta hand om dig och trevlig lyssning!

Lyssna här!

 

Avsnitt 98 – Helena Ekman, Mästerkock och VD

Varmt välkommen till avsnitt 98! I det här avsnittet får du möta Mästerkocken och VD’n Helena Ekman. Helena tog sig till en imponerande tredje plats i vårens säsong av Sveriges Mästerkock (våren 2022) och till vardags jobbar hon som VD för Bostad Direkt AB.
I det här avsnittet pratar vi om allt från mat till ledarskap, vad som gör att hon har ett sådan positiv inställning till allt hon gör, vilka som är hennes framgångsfaktorer för att kunna prestera under press, viken av att vara närvarande och i nuet, vad du än gör så att du kan njuta av resan och mycket mer!
Varmt välkommen och trevlig lyssning!

Lyssna här!

Vill du följa Helena så hittar du henne på Instagram under @helenas_vinochmat och på You Tube under ”Mästerkockens lär en Noob laga mat”.

Jenny berättar på slutet vart du kan lära dig mer om grunderna i Mental träning och här kommer avsnitten där Jenny går igenom dem. Vill du vara med på någon av hennes kurser så hittar du alla aktuella kurser på www.jennyhagman.com under Tjänster/Kurser och Retreats. Och i Jenny’s bok Stolt, stark och säker hittar du ett helt kapitel om Mental träning, teorin bakom och praktiska övningar!

Genomgång av Grunderna i Mental träning i Idrott-och ledarskapspodden:
Grund 1: Avspänningsträning och Bli en mästare på att aktivera ditt lugnande system: Säsongstart säsong 11.
Grund 2: Självbildsträning: Avsnitt 54
Grund 3: Mål och Motivation – Avsnitt 53

Lycka till med din träning!

Avsnitt 97 – Magnus Johansson – Konditor och OS Medaljör

Välkommen till ett nytt avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet möter du en av Sveriges främsta och mest framgångsrika konditor Magnus Johansson. Magnus har bland annat varit med i Svenska Kocklandslaget, vunnit OS, ansvarat för Nobeldesserten i 10 år och fick för några år sedan den stora äran att svänga ihop en karamelliserad chokladmousse till Kungen när Hans Majestät fyllde jämt. Du ser Magnus ofta I TV 4’s morgonprogram och han var med i juryn i TV programmet Dessertmästarna. Idag driver Magnus det som heter Magnus Johansson Bageri&Konditori och Magnus Johansson Glass och Konfektyr i Hammarby Sjöstad i Stockholm, tillsammans med sin fru Linda. I det här avsnittet pratar vi om hur det är att driva eget, vilka ledaregenskaper som är viktiga, hur du hanterar motgångar tex under pandemin och hur hanterar man press när du tex ansvarar för den viktiga Nobeldesserten. Vi kommer även in på livsmedelskrisen och vikten av att lära oss äta både lokalt och per säsong och mycket mer. Varmt välkommen och trevlig lyssning och vi önskar dig en riktigt glad påsk!

Vill du veta mer om Magnus och hans Team: www.magnus-johansson.com

Lär dig mer om hur du kan äta lokalt och per säsong:
– www.ekoladan.se
– https://www.naturskyddsforeningen.se/artiklar/valj-bland-sasongens-godsaker/
– https://www.wwf.se/mat-och-jordbruk/vad-ska-jag-ata/

Lycka till!

 

Lyssna här!

 

 

Avsnitt 96 – Ledarskapsgurun Sofi Franzén 

Välkommen till ett avsnitt med fokus på ledarskap. Du får i det här avsnittet träffa Ledarskapsgurun Sofi Franzén som är grundaren och Vd för Nordens största eventbyrå EventyrNineYards. I det här avsnittet berättar hon om hur hon ser på ledarskap, vilka framgångsfaktorerna är för att lyckas som ledare, hur man bäst hanterar motgångar och hur man skapar en teamkänsla i en organisation med ”We above the Me” som en av ledstärnorna. Sofi berättar också om hur hon skapar balans mellan jobb och privatliv och vikten av att hitta sin återhämtning varje dag. Välkommen till ett inspirerande avsnitt med en av Sveriges mest lysande ledarskaps stjärnor.  Trevlig lyssning!

Vill du veta mer om EventyrNineYards går du in på www.eventyrnineyards.se och mer om Sofi hittar du i alla sociala kanaler och på LinkedIn under Sofi Franzén.

Foto av Sofi: Peter Knutsson

Lyssna här!

Avsnitt 95 – Sophie Odelberg Fotograf

Varmt välkommen till ett nytt avsnitt av Idrott -och ledarskapspodden. I det här avsnittet möter du fotografen Sophie Odelberg. Sophie är en av Sveriges mest eftertraktade fotografer och jobbar med allt från Stadium, till Åhléns och Peak Performance mfl. I det här avsnittet pratar Sophie om sin roll som fotograf, att vara egen företagare och vikten av både fysisk och mental träning för att hitta balans och välmående i både jobb och privatliv. Vi pratar om hur du bygger upp en mental styrka, hur du om och om igen blir utmanad av livet och hur du gör för att ta dig vidare med en optimistisk och positiv attityd. Sophie’s hund Svipp var med under hela inspelningen och gav lite extra kärlek till det här avsnittet. Trevlig lyssning och mer om Sophie hittar du på:
Sociala medier under Sophie Odelberg och för att anlita Sophie kontaktar du Söderbergs Agenturer.

Lyssna här!

Avsnitt 94 – Bli vän med dina rädslor med Jenny

Välkommen till ett avsnitt med Jenny som dyker upp då och då i varje säsong. I det här avsnittet handlar det om Rädslor. Vilka våra universella rädslor är (som alltså alla människor har), hur de kan påverka oss och hur vi gör för att bli vän med dem för att på så vis lära oss hantera dem. Jenny går igenom 7 sätt att hantera de vanligaste rädslorna och du kommer med all sannolikhet hitta några nya, alternativt bli påmind om, verktyg som du kan ta med dig in i din egen vardag för att stärka din inre styrka från grunden för att hålla i längden.

Lyssna här!

Jenny berättar om de mentala träningsprogrammen/ ljudfiler i avsnittet och om du blir nyfiken på dem så hittar du mer info på www.jennyhagman.com under Produkter. Vad gäller de poddavsnitt Jenny också hänvisar till så hittar du dem i Idrott-och ledarskapspodden i följande avsnitt:
Avspänningsträning – bli en mästare på att aktivera ditt lugnande system: Säsongstarten säsong 11
Självbildsträning: Avsnitt 54
Målbildsträning och Motivation: Avsnitt 53.

Nästa vecka kommer en ny gäst igen och då får ni träffa den framgångsrika fotografen Sophie Odelberg.
Trevlig lyssning och ta hand om dig!

Avsnitt 92 och 93 – Stig Wiklund Mästarnas Mentala tränare

Välkommen till säsong 12 av Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet får du träffa den framgångsrika, positiva, proffsiga och inspirerande mentala tränaren, coachen, föreläsaren och författaren Stig Wiklund. I över 30 år har Stig Wiklund varit verksam som just mental tränare/coach och föreläsare och under dessa år har han jobbat med atleter som tillsammans har tagit över 260 medaljer varav 55 guld! Stig jobbar bl a med VM-hjälten Johan Olsson och nya superstjärnan Frida Karlsson! Och han jobbar även som mental tränare/personlig coach åt kommunalråd, riksdagsledamöter, chefer, företagare, entreprenörer, företagsledare och förtroendevalda.

Under vinter OS i år fick vi se Stig både i vinterstudion och på TV4 där han delade med sig av sin expertis och vad han gör för att utveckla en mental styrka hos sina coaching personer så att de blir världsmästare utan att förlora sitt välmående på vägen. I det här avsnittet, som är del 1 av 2 kommer du få lyssna till Stig’s expertis om vad som bygger en mental styrka från grunden för att hålla i längden. Hur hanterar du en rädsla för att misslyckas? Hur lär du dig skilja din prestation från din person? Vad är det största hindret till att du inte når dina mål? Avsnittet fortsätter med del 2 nästa vecka så häng med även då.

Det här avsnittet spelades in veckan innan kriget mot Ukraina startade och med hänsyn till det har Stig skickat med en hälsning om hur du behåller en positiv inställning när mörkret verkar omsluta oss. Jag läser upp den i början av detta avsnitt.
Trevlig lyssning och mer om Stig hittar du på www.positivakicken.se och följ honom gärna på Linked In där han ger dig dagliga doser av visdom och han finns även på Instagram under Stig Wiklund! Och ps. ursäkta mitt snabba tempo i talet i inledningen av avsnittet. Jag var så laddad inför att prata med Stig, men jag lugnar ned mig efter ett tag så ha tålamod:-). Tack!):

På slutet av avsnittet i min avslutning får du en övning som hjälper dig hålla koll på om du rör dig mot eller ifrån dina mål/livsvärden så häng med till slutet. Och här hittar du övningen:
https://www.jennyhagman.com/2022/03/10/ovning-for-att-rora-dig-mot-dina-mal/

Lyssna på del 1 och avsnitt 92 här

Lyssna på del 2 här

Säsongstart säsong 12 – Om mål, andning och hopp med Jenny

Varmt välkommen till ett nytt år med Idrott-och ledarskapspodden. Det här är säsongstart, men det dröjer något innan du får träffa säsongens gäster (startar i mitten/slutet av februari).

I det här avsnittet har jag riktat in fokus till att hjälpa dig starta året på ett sätt jag tror kommer bidra till ett år med både välmående och balans för dig. Jag går igenom vikten av att välja en riktning för året för att på så vis ha något att komma tillbaka till om hinder dyker upp på vägen. Du får ta del av en övning som hjälper dig komma igång med detta.

Jag pratar också om vikten av din andning som också är månadens träningstips för dig som har min Kalender 2022 med månadstips för välmående och balans. Att lära dig förstå hur din andning påverkas av det du gör och tänker är ett fantastiskt verktyg för att hantera stress oavsett var du upplever den, och du får en övning för att lära dig reglera din spänningsnivå (den första grunden i mental träning).
Häromdagen fick jag ta del av en övning som handlar om hopp och vad vi kan göra för att få tillbaka hoppet om det sviktar. Jag delar med mig av den övningen på slutet av avsnittet.

Jag önskar dig trevlig lyssning och ett år fyllt med välmående och balans och vill du träna med mig under året så är du varmt välkommen och du har då följande möjligheter:

– Lyssna på Idrott-och ledarskapspodden – 90 avsnitt hittills och fler kommer.

– Beställ min Kalender 2022 genom att maila på info@jennyhagman.com

– Mental träning & Yoga Retreat i Stockholm den 19-20/2 – Boka här:
https://www.jennyhagman.com/mental-traning-yoga/

– Yoga med mig på onsdagar kl. 19.10 via Facebookgruppen Stolt, stark och säker. Ansök medlemskap så ser du passet. 50 kr/gång som swishas enligt instruktioner. Anmäl dig här:
https://www.facebook.com/groups/1963761916997646

– Boka Mental Coaching för enskilda sessioner eller för företag via min bokningssida här: https://www.bokadirekt.se/places/hagman-coach-%26-consulting-24003 eller maila på info@jennyhagman.com

– Golf & Yoga retreats arrangeras regelbundet under hela året. Läs mer här!:
https://www.jennyhagman.com/traningsresor/

Jag hoppas vi ses!/Jenny

Lyssna här!

Train For Balance och Idrott- och ledarskapspodden stöttar Viskogen.

Vill du också ge bort ett träd? Gå gärna in på www.viskogen.se

 

Tack och ta hand om dig!

Nya avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden kommer varje fredag när säsongen är igång!

Du hittar podden där poddar finns och på Spotify! Trevlig lyssning!

Vill du bli partner till Idrott-och ledarskapspodden?

Vi söker en partner till podden! Är det du eller ditt företag?

Idrott-och ledarskapspodden startade 2016 och har sedan dess producerat över 96 avsnitt med fantastiska gäster från näringslivet, idrotten och hälsobranschen. Vi har över 110 000 nedladdningar sedan snart och varje avsnitt har ca 1000-2000 lyssnare. Nu söker vi för första gången en partner till denna podd. Om du tror att det är du eller ditt företag så hör av dig på info@jennyhagman.com
Välkmmen!