Säsongsavslutning – Julspecial med Yamina Enedahl och Jenny Hagman

Säsongsavslutning och första gången det blir en Julspecial i Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet som blir det sista för 2018 får du lyssna till ett samtal med Yamina Enedahl, världsrekordhållare i fridykning, moderator, föreläsare, författare och coach och mig själv. Vi pratar om olika saker som vi stött på under året, hinder, framgångar, och lärdomar och det blir mycket kring området mental träning, balans, självbild, självkänsla och självförtroende och hur du stärker dessa områden. Vi pratar också om målbilder och hur du nu kan göra för att nå dina önskade lägen under 2019. Yamina berättar om hennes lärdomar från fridykningen och sitt arbete som föreläsare och coach och bland annat om ett uppdrag hos Kungahuset. Yamina frågar även mig en del om min verksamhet och hur jag jobbat med den, om boken Stolt, stark och säker” som släpptes i juni i år och jag blir också coachad kring varför jag ska ha ”lära mig Italienska” som ett mål under 2019. Vi kommer in på framgång och vad det egentligen är, hur du hanterar nervositet under press och en hel del annat smått och gott. Jag önskar dig trevlig lyssning och framförallt önskar både jag och Yamina dig en riktigt God Jul och Gott Nytt år!

Säsong 5 – Caroline Hedwall – Avsnitt 34

I det här avsnittet får du möta Caroline Hedwall som är professionell golfspelare på LPGA (Usa touren för damer) och på LET (Europatouren för damer). Du kommer att få höra om Carolines underbara resa från ung talang till ett fullblodsproffs med bland annat 3 Solheim Cup deltagande i bagaget. Du får också lyssna till Carolines värdefulla tips och råd kring vikten av att hitta en bra balans mellan jobb och fritid och vad hon gjort för att stärka denna balans. Caroline delar också med sig av sina viktigaste lärdomar om hur du behåller fokus när du behöver det, hur hon tränar under året vad gäller helheten (fysik, teknik och mental träning), hur yogan och andningen påverkat hennes välmående och prestation och vikten av en riktning i livet och på golfbanan. Trevlig lyssning!

Säsong 5 – Berne Erlandsson – Avsnitt 33

I det här avsnittet får du träffa Berne Erlandsson som är specialist inom Emotionell träning och Emotionellt ledarskap. I grunden är han tandläkare och Sveriges första diplomerade mentala tränare. Berne berättar om vikten av att Hejda dig för att nå din inre långsamhet, hur du hanterar dina rädslor och varför de är viktiga att ta hänsyn till. Du får lyssna till Bernes fantastiska berättelser om möten med sina klienter och hur han tex hjälpte en simmare nå drömresultat genom att släppa prestationen och fokusera på känslan. Du får även lyssna till hur andningen påverkar ditt välmående inkl. Vagus nervens viktiga funktioner och hur du själv kan träna för att hantera och acceptera dina känslor och mycket mycket mer klokheter. Trevlig lyssning!

Säsong 5 – Mikael Asp del 2 – Avsnitt 32

Det här är det andra avsnittet med fridykaren, triatleten och läraren Mikael Asp. Vi fortsätter prata om prestation och välmående, hur Mikael tränar Södertälje simsällskap i andningstekniker och hur det tillsammans med en effektivitet av träningen har utvecklat deras simning och därmed till ett bli ett av Sveriges främsta simlag. Vi fortsätter prata om mental träning, hur du kan träna för att förbereda dig för ett eventuellt triatlon lopp eller för att tävla för första gången. Du får några andningstips och så lite annat smått och gott. Varmt välkommen och trevlig lyssning!

Säsong 5 – Avsnitt 31 – Mikael Asp

Varmt välkommen till avsnitt 31. I det här avsnittet möter du Mikael Asp, en av Sveriges tidigaste tävlingsdykare i fridykning och som var med i landslaget 1998 på Sardinien där Sverige slutade 5:a. Mikael har innehaft världsrekordet i den inofficiella disciplinen dynamisk apnea 16×50 (du får reda på precis vad detta är i avsnittet), har deltagit i VM i triatlon och idag är han lärare på Mälardalens tekniska gymnasium och är en av de ansvariga coacherna för det framgångsrika simlaget Södertälje SS. Mikael har genom sin sport fridykning utvecklat en stor kompetens inom området andning och i avsnittet får du höra Mikaels reflektioner kring just andning, hur han själv tränade för att nå sitt världsrekord och sedan för ett deltagande i VM i triatlon. Han berättar också hur du själv kan träna för att behålla lugnet och för att kunna förbereda dig för prestation, samt hur du som har svårt att komma igång med din träning kan göra. Vi pratade så länge så avsnittet är indelat i 2. Del 2 kommer nästa fredag! Trevlig lyssning!

Säsong 5 – Avsnitt 30 – Göran Boll

I avsnitt 30 får du möta skaparen av yogaformen MediYoga i Sverige och Internationellt; Göran Boll. Göran är internationellt diplomerad yoga- och meditationslärare, internationellt certifierad yogaterapeut, föreläsare och grundare av MediYoga Institutet, som utbildat flera tusen instruktörer inom vården. Göran har sedan 1995 varit pionjär inom och en drivande kraft bakom yogaträning i stor skala inom det svenska näringslivet och medverkade redan 1998 i Sveriges första yogaforskningsprojekt på Karolinska Institutet. Han har föreläst på KI.s läkarutbildning och är initiativtagare till den terapeutiska onlinetjänsten Balans Online som vi kommer prata mer om i programmet.
Göran har genom åren haft ett avgörande inflytande på hur yoga används allt bredare inom vården, i Sverige och i andra länder. I det här avsnittet pratar vi mycket om varför MediYogan har sådana positiva effekter på vår kropp och hjärna, hur du lär dig lyssna inåt, varför yoga hjälper så effektivt mot stress, hur yoga kan hjälpa dig bli en bättre golfare, idrottare och ledare, hur du själv kan börja för att få in en liten stunds återhämtning varje dag. OCH i slutet av programmet ger Göran dig en julklapp som gör att du redan hemma och direkt kan börja din resa mot starka nerver och lugn i sinnet! Varmt välkommen och trevlig lyssning!

Säsongstart säsong 5 – Avsnitt 29 – Ann Hellenius

Välkommen till säsongstart av säsong 5 av Idrott- och ledarskapspodden. Säsongen startar med en av Sveriges främsta ledare 2018 – Ann Hellenius. Ann är idag nytillträdd CIO för Scandic Hotels och har en spännande och uppmärksammad karriär bakom sig. Hon blev mycket uppmärksammad bland annat för sin roll som IT direktör för Stockholms Stad där hon jobbade med att digitalisera staden för att bli hållbart både miljömässigt och finansiellt för att få en hög livskvalitet för människorna i staden. Hennes arbete för Stockholms stad ledde till att Stockholm utsågs till Sveriges Digitaliseringskommun 2016, hon blev utnämnd till Europas bästa CIO 2016 och 2017 blev hon året CIO i Sverige. Ann blev i år en av de tre nominerade till årets chef av tidningen Chef. Ann har samtidigt som hennes karriär blomstrat varit med om en skilsmässa och är 3-barnsmamma och i det här avsnittet får du lyssna till Ann’s reflektioner kring personlig hållbarhet både i ledarskapet och privat, att leda med både hjärta och hjärna, vad balans betyder mellan jobb och privatliv, och hennes effektiva återhämtningsknep där bland annat meditation och mental träning har spelar en stor roll. Trevlig lyssning och varmt välkommen till säsongsstarten!