Välkommen till Säsong 16 av Idrott-och ledarskapspodden!

I den här säsongen (våren 2024) får du återigen träffa flera inspirerande och fantastiska gäster som delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter om ledarskap, mental styrka, framgångsfaktorer och förmågan att lära sig av motgångar. Du får också ta del av några avsnitt med Jenny där hon i vanlig ordning tar upp ett ämne från den mentala träningen för att hjälpa dig hitta verktyg som du kan föra in i din egen  vardag. Varmt välkommen och vi önskar dig en inspirerande lyssning!

TACK till Daily Sports som är sponsor till vårsäsongen av säsong 16. I och med det får du som lyssnar 15 % rabatt på hela Daily Sports kollektion. Gå in på www.dailysports.se och se dig omkring. Och när du bestämt dig för något du tycker om så använder du koden jenny15 så får du din rabatt när du checkar ut. Och har du frågor om produkterna så hör du bara av dig till dem så hjälper de dig! Stort tack till Daily Sports för ert stöd till denna podd’s utveckling!

Avsnitten kommer varje fredag när säsongen är igång och håll dig uppdaterad på Jenny’s instagram konto  @jenny_hagman

Nästa avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden kommer den 26/4. 

Varmt välkommen!

Avsnitt 137 – Göran Boll – Grundaren av MediYoga

Varmt välkommen till avsnitt 137 av Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet får du träffa Göran Boll. Göran är diplomerad yoga och meditationslärare, yogaterapeut, föreläsare, skapare av yogaformen MediYoga och grundare av MediYoga Institutet. Han har tusentals instruktörer inom vården och inom hälsobranschen och har sedan 90-talet haft ett avgörande inflytande över hur yoga används allt bredare inom vården och hos företag både i Sverige och i andra länder.

I det här avsnittet får du lära dig mer om vilka medicinska effekter som yogan har, både fysiskt, mentalt och emotionellt. Göran berättar om flera forsknings studier som har gjorts i ämnet sedan 90-talet fram tills idag där man bla såg hur endast 2-3 yogapass i veckan gav effekter såsom bättre sömn, sänkt blodtryck, ökad syresättning och mycket mer. Göran berättar hur du stärker ditt självförtroende och din självkänsla från grunden, hur du hittar din riktning och mycket mer.

I avsnittet berättar Göran om det fantastiska ”Korta Ryggpasset” och det hittar du på Göran’s hemsida; www.iamyoga.online på första sidan.

Och du som lyssnar får också möjlighet att prova på över 250 enskilda övningar och meditationer och över 600 unika yogapass under 3 månader kostnadsfritt. Du går in på iamyoga.online och så använder du följande kod så får du tillgång till allt kostnadsfritt i 3 månader:
Rabattkod: hagman
Du får även en rabatt på 20 % på utbildningen NOW med samma rabattkod. Koderna gäller tom 1/9.

Tack för att du lyssnar och hör gärna av dig för frågor eller funderingar till oss på info@jennyhagman.com

Lyssna på avsnittet här!

Avsnitt 136 Calle Johansson, Världsmästare & Sara Emilionie, Mindfulness Utbildare


I det här avsnittet får du möta två gäster, nämligen Calle Johansson som är Världsmästare i Styrkelyft och Sara Emilionie som är Mindfulness Utbildare. Vad har då en en världsmästare i styrkelyft och en mindfulness utbildare gemensamt? Och hur kan vi missförstå Mindfulness? En simpel sak som folk älskar att överkomplicera!
Det här är några av de saker som vi diskuterar i det här avsnittet tillsammans med Sara och Calles erfarenheter kring andning och närvaro.

Calle delar med sig av hur han förberedde sig inför sitt VM Guld i styrkelyft 2023, som han lyckades vinna första gången han deltog som senior. Han berättar också hur han tränar och förbereder sig för att kunna släppa taget inför en prestation och hur han förbereder sig inför VM 2024. Sara berättar vad Mindfulness är och hur du får in det i din vardag för att skapa balans i tillvaron och hur du når din fulla potential och mår bra på vägen.

Under avsnittets gång tar vi även upp frågor som:
– Gör man, eller är man mindfulness?
– Hur kan vi prestera på topp med minimal stress?
– Vad händer när man förlorar?
– Vad är skillnaden mellan inre och yttre framgångar?
-Vem är den inre perfektionisten? Och borde vi verkligen ta den på allvar?

Du får även ta del av en kort mindfulnessövning ledd av Sara! Allt detta och mer därtill kommer du höra oss diskutera kring i det här avsnittet.

Du kan läsa mer om Sara och hennes utbildningar på www.balansonline.se och som tack för att du lyssnar får du av Sara en rabatt på 500 kr på nästa Instruktörsutbildning som startar den 14 juni. Gå in på följande länk:
www.balansonline.se/utbildningar
Ange rabattkoden: Hagman i kassan så får du din rabatt!

Calle följer du på Instagram på kontot @deadlift.miyagi och där kan du följa hans resa inför VM 2024 i Juni! Vi önskar honom LYCKA TILL!

Tack för att du lyssnar och du hittar avsnittet här!

Och TACK till Daily Sports som är sponsor även till detta avsnitt. Läs mer om dem och deras högkvalitativa kläder på www.dailysports.se och när du hittar något du gillar så kan du använda koden Jenny15 så får du 15 % rabatt!

Ta hand om dig och varandra och vi ses snart igen!

Avsnitt 135 – Mia Nevado, grundare av The Look Up Movement ”Så får du en hållbar skärmmiljö”

Varmt välkommen till ett nytt avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet får du möta Mia Nevado. Mia är grundaren till The LookUp Movement, en organisation som vill inspirera och hjälpa människor att stänga av sina telefoner för att bli fullt närvarande för att kunna uppleva det som händer på riktigt.
I det här avsnittet handlar om hur vi lär oss att hitta balansen mellan användandet av telefonen och förmågan att släppa taget om den, för att istället kunna njuta av närvaron med våra nära och kära, naturen, en bio, eller en god måltid.

Du får lära dig mer om vad forskningen säger om skärmanvändandet och vilka effekter skolor och arbetsplatser har fått genom att bli mobilfria, såsom tex bättre resultat, bättre fokus, mer glädje och mindre stress.

Mia berättar hur hon själv gör för att skapa en hållbar och balanserad skärmmiljö och hur du själv kan göra för att komma igång. Och här nedan läser du en sammanfattning av Mia’s tips inkl. några mycket bra boktips. Vi kommer in på vikten av mål och visioner och Mia delar med sig av ett spännande event hon arrangerar för sina vänner varje år. En sk ”Phonefree Vision Board Evening”.

Det är ett mycket viktigt och inspirerande avsnitt och vi önskar dig en trevlig lyssning! Avsnittet är på engelska då Mia är dansk och Jenny’s danska tyvärr är något under medel:-). Så engelska blev en bra lösning.

Här kommer nu Mia’s bästa tips för hur du skapar en hållbar och balanserad skärmmiljö:

1. First; Start small – when you want to change a behavior, start small so you set yourself up for success.

2. Make your meal times screen free
Maybe start with one screen free meal per day

3. Make your bedroom screen free
Buy an old fashioned alarm clock and keep your bedroom screen free for better sleep.

4. Turn off notifications
Will help you with better focus
Everyone your phone gets a notification or it rings or vibrates you loose your concentration and it takes you 20. Min to get back to where you were.

Här är tre boktips från Mia:
Catherine Price’s two books
”How to Break of with your phone”
”The Power of Fun”

Bok tips för bättre Koncentration
”Staying focused in a time of distraction” by Stefan van der Stigchel

For more info how to create a phone free experience or space
www.overyondr.com

Vi hoppas att avsnittet och dessa tips kommer att ge dig en bra start för att skapa en hållbar och balanserad skärmmiljö både hemma och på ditt jobb/skolan.
Lycka till och hör av dig för frågor eller funderingar.

Lyssna på avsnittet HÄR!

Avsnitt 134 – Så lär du dig hantera ditt tanke-känslo hjul för en god självbild med Jenny


Varmt välkommen tillbaka till Idrott-och ledarskapspodden. I det här andra avsnittet i säsong 16 tar jag själv upp ett ämne från den mentala träningen. Den här gången handlar det om din självbild och din förmåga att träna upp ditt sk Tanke-och känslohjul så att det stärker dig istället för att det hämmar dig. Inom den mentala träningen är det här den andra grundträningen du tränar upp för att må och fungera bra. Att ha en god självbild, där både självförtroende, självkänsla, självtillit och självinsikt ingår är en av de gemensamma faktorer som man vet leder till inre-och yttre framgång enligt forskningen om mental träning i Sverige från 1968 fram tills idag. Och det är viktigt att förstå att det här med din självbild går att träna upp. Alla kan bli mentalt starka, alla kan lära sig må och fungera bra från grunden och alla kan lära sig förstå att du inte är dina tankar och att du faktiskt kan träna upp din förmåga att hantera ditt eget Tanke-och känslohjul som är det som styr och påverkar ditt beteende (som tex hur du svingar (golf), ditt humör, din hållning, ditt kroppsspråk osv. I det här avsnittet går jag igenom de viktigaste övningarna du kan börja med för att börja förstå hur tanke-känslohjulet fungerar och hur du stärker upp din självbild och de är både enkla och effektiva.

Vill du sedan lära dig mer om Mental träning och dess grunder så finns just nu en Miniserie i 3 delar på mitt träningscenter online.  Du hittar kursen här: trainforbalance.newzenler.com/courses
Passa på att registrera dig till kursen redan idag!

Tips!
Om du går in på mitt Instagram konto @jenny_hagman och ser inlägget från Veckans Träning den 18/3 så ser du övningen Braboken och även bilden på Tanke-och känslohjulet.

Jag nämner några tidigare avsnitt och även framtida avsnitt som handlar om ämnet hon pratar om idag och här kommer de avsnitt jag pratar om:
Avsnitt 54 om Självbildsträning med Jenny
Avsnitt 133 med Therese Alshammar med Braboken som avslutande övning
Avsnitt 136 (kommer 12/4) med Världsmästaren i Styrkelyft Calle Johansson och Yoga terapeuten Sara Emilionie om hur ett stärkande mantra kan bidra till närvaro och topp prestation

Yoga med mig live!
Vill du yoga med mig live så kan du vara med på onsdagar kl. 19.10 i Facebook gruppen Stolt, stark och säker. Det är olika teman varje vecka och passet kostar 50 kr/vecka. Gå in på Facebook och sök på gruppen, sök medlemskap och därefter kan du se passet live på onsdagar och sedan ligger passet kvar i en vecka.

Och stort tack till Daily Sport som är sponsor även till denna säsong. Det betyder att du som lyssnar kan gå in på www.dailysports.se och när du hittar något du gillar bland de högkvalitativa golfkläderna eller outdoor kläderna så kan du använda Jennys kod: jenny15 så får du 15 % rabatt. Tack till Daily Sports!

Trevlig lyssning, Glad påsk och vi önskar dig en riktigt skön helg! Ta hand om dig och varandra! 

Lyssna på avsnittet här!

Avsnitt 133 – Therése Alshammar Världsmästare & OS Guldmedaljör Simning

Foto: Magnus Rangvid

Varmt välkommen till en ny säsong av Idrott-och ledarskapspodden! I säsongens första avsnitt är jag mycket glad att få presentera en person som inte bara är Världsmästare x 12, OS Guldmedaljör x 6 och som vunnit över 70 internationella medaljer, utan som också är en fantastisk kvinna som med värme, hjärta och full närvaro så generöst delar med sig av sin inspiration och kunskap till alla hon möter, och nu även till dig. Therese Alshammar, en av världens främsta simmare genom tiderna, är säsongens första gäst och det är en stor ära att få presentera det här avsnittet för dig.

Therese berättar om sin bakgrund och hur hennes simkarriär började, vilket inte alls startade i en spikrak bana framåt. Hon berättar vilken avgörande roll en av hennes första tränare hade, som dels hjälpte Therese att hitta det simsätt som passade henne bäst och som också värnade om en trygg miljö med fokus på välmående och utveckling, inte bara prestation och resultat, som fokuserade på människan och inte bara simmaren. Therese berättar att hon tidigt såg hos andra elitidrottare att lycka och prestation inte hade någon koppling vilket ledde till att hon tidigt tog hjälp utanför simarenan för att få med sig välmåendet på vägen mot världseliten.
Therese delar med sig av vad hon gjorde för att hamna i exakt rätt tillstånd inför en start i ett lopp, vilka rutiner hon använde och vart hon hittat sin drivkraft genom alla år som simmare på världselit nivå. Och hur gör man för att hantera oväntade händelser som tex när hennes baddräkt sprack precis innan starten på semifinalen i OS i Peking 2008?

Idag har Therese avslutat sin simkarriär, men hon är mycket aktiv som både talare, coach och ambassadör för både simning och några få lyckliga företag. Therese är också, eller i första hand som hon säger, Mamma och hon delar med sig av sina viktigaste tips och råd till hur du behåller balansen mellan jobb och familj och vad hon själv gör för att både må och fungera bra.

På slutet av avsnittet går jag också igenom en av de övningar som betytt allra mest för Therese och som vi inte fick med i inspelningen. Så häng med hela vägen till slutet!

Varmt välkommen till ett inspirerande avsnitt och jag önskar dig en trevlig lyssning!
Vill du följa Therese så hittar du henne både på Instagram och på Linked in under Therese Alshammar.

Du hittar avsnittet här!

Vill du samarbeta med Idrott-och ledarskapspodden?

Vi söker en sponsor till varje säsong!

Om du vill vara med och synas tillsammans med några av Sveriges & Världens främsta inspiratörer, idrottare, företagare, ledare och specialister så är Idrott-och ledarskapspodden en plats för dig. Unikt får du vara med och berätta om ditt företag och samtidigt bidra till att kunskap och inspiration kan fortsätta spridas unikt via den här podden. Hör av dig direkt till info@jennyhagman.com för att prata mer!