Välkommen till en ny säsong av Idrott-och ledarskapspodden!

I den här säsongen (våren 2023) får du återigen träffa flera inspirerande och fantastiska gäster som delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter om ledarskap, mental styrka, framgångsfaktorer och förmågan att lära sig av motgångar. Du får också ta del av några avsnitt med Jenny där hon i vanlig ordning tar upp ett ämne från den mentala träningen för att hjälpa dig hitta verktyg som du kan föra in i din egen  vardag. Varmt välkommen och vi önskar dig en inspirerande lyssning!

TACK till Kerstin Florian International som är sponsor till hela säsong 14. I och med det får du som lyssnar 15 % rabatt på hela Kerstin Florians sortiment. Gå in på www.kerstinflorian.se och se dig omkring. Och när du bestämt dig vilken produkt du önskar så använder du koden JENNY15 så får du din rabatt när du checkar ut. Och har du frågor om produkterna så hör du bara av dig till dem så hjälper de dig! Stort tack till Kerstin Florian för ert stöd till denna podd’s utveckling!

Avsnitten kommer varje fredag när säsongen är igång och håll dig uppdaterad på Jenny’s instagram konto  @jenny_hagman

Foto: GenerationPep.se

Avsnitt 121 – Carolina Klüft, världsmästare och ledare med fokus på barn och ungas hälsa

I det här avsnittet får du möta en av Sveriges, och kanske världens, främsta idrottare genom tiderna, nämligen Carolina Klüft. Redan vid 22 års ålder blev hon den yngsta friidrottaren som hittills erövrat samtliga fem internationella guldmedaljer; olympisk, världsmästerskap (både inom-och utomhus), samt regional (Europamästerskap, inom-och utomhus). Hon har tagit 6 VM guld, 1 OS guld och 7 EM guld och mängder av svenska mästerskapstitlar.

Efter mångkamps bragderna bytte hon 2008 sin satsning till att fokusera på längdhopp och tresteg och hon avslutade sin idrottskarriär i augusti 2012. Därefter har hon bland annat jobbat som programledare på SVT och som expertkommentator bland annat för vinter OS 2014 och sommar OS i Rio 2016. Sedan 2019 är hon verksamhetschef för Generation Pep, en organisation som verkar för barn och ungas hälsa i Sverige och som har Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria som initiativtagare.

Hon har skrivit en bok; ”Livet är en sjukamp – min väg till prestation, balans och mening” och sedan ett par år tillbaka äger hon Camp Järvsö tillsammans med sin man och några fler delägare. Carolina har varit med i tävlingsprogrammen Mästarnas mästare och Superstars och senast såg vi henne i Masked Singer som Superhjälten. Carolina är gift med Patrik Klüft och har tre barn och bor i Järvsö.

I avsnittet pratar vi om fysisk och mental hälsa, vikten av att öka barn och vuxnas rörelse i sin vardag, hur man når balans och mening i sin tillvaro och vikten av att behålla och skapa lek och glädje i livet. Carolina berättar om sin roll som ledare och sitt arbete med Generation Pep och vad hon tagit med sig för egenskaper från sin idrottskarriär in i rollen som ledare. Carolina kom tidigt i kontakt med mental träning då hon tidigt förstod hur hennes välmående var kopplat till hennes prestation. Hon började lägga in mental träning i sin träning och fokuserade på att stärka sin självkänsla som grund och Carolina delar med sig av flera konkreta tips över hur hon gjorde när hon tränade mentalt och vilka olika nycklar som spelade en viktig roll på hennes väg till världstoppen.

Carolina är också tydlig med att alla måste hitta sitt eget recept och att det som fungerar för en person, kanske inte fungerar för en annan och att man måste testa sig fram. Du får också veta vilket mantra Carolina använde inför sina tävlingar för att ta fram det allra bästa när det verkligen gällde. Och så svarar hon på några av era lyssnarfrågor, bland annat hur det var att vara med i Masked Singer. Det är ett avsnitt kryddat med mängder av kunskap och inspiration från en människa som verkligen visar hur ett hjärta och en hjärna i balans kan skapa enorma krafter för att göra skillnad och visa att ingenting är omöjligt och att mod skapas genom att du vågar försöka. Tack Carolina för att du är en sådan förebild för oss alla!

Vill du veta mer om Generation Pep och deras arbete så gå in på www.generationpep.se.

Du hittar avsnittet här och trevlig lyssning!

Avsnitt 120 – ”Self-Care”, självkänsla och självförtroende med Maria, Kristina och Jenny


Varmt välkommen till ett nytt avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden! I det här avsnittet är det fokus på ”Self Care” eller att ta hand om sig själv som det handlar om på svenska, samt självkänsla och självförtroende. Avsnittet är indelat i två delar där du i den första delen möter två utav den fantastiska personalen hos Kerstin Florian; Maria Grunditz, global marknadschef och Kristina Zinardi, global chef för produktutveckling och utbildning. Och i den andra delen tar Jenny vid och fortsätter prata om självkänsla och självförtroende och ger dig övningar för detta som du kan ta med dig in i din vardag.

Kerstin Florian har sedan företaget grundades 1978 haft ett stort fokus på att det är det inre välmåendet som leder till yttre skönhet, tankens kraft för vårt välmående och vikten av att ha helheten i fokus för att må bra. Och i den här första delen av avsnittet börjar Maria prata om vad ”Self Care” egentligen är och vad det kommer ifrån och vilka ingredienser som ingår när du själv kan börja få in det här i din vardag. Maria berättar om hur de tre delarna; Det fysiska, emotionella och det spirituella, hänger ihop och vad du kan göra för att få in alla delar i din vardag.

Kristina fortsätter sedan med att ge dig tips och råd om hur du kan skapa en egen oas i ditt hem där ditt välmående står i fokus. Här berättar Kristina om vikten av att ha en ritual på tex kvällen som har fokus på ditt välmående och din återhämtning och där den medvetna andningen kopplas ihop med att använda produkter som luktar gott och som ger dig det du behöver.

Och om det dyker upp frågor om någonting kring behandlingar eller om ”Self care” så kan du maila direkt till Kerstin Florian på info@kerstinflorian.se så guidar de dig rätt. Tack Kerstin Florian och vi hoppas att du som lyssnar får med dig mycket kunskap och inspiration från dem i detta avsnitt.

Och efter att Maria och Kristina har delat med sig av sin inspiration och kunskap tar Jenny vid för att dyka in lite djupare kring ditt inre välmående, din självkänsla och ditt inre självförtroende. Hon delar med sig av flera övningar som stärker dessa delar och du kan ta del av övningarna som hon går igenom på Jenny’s blogg som du hittar här:

Jenny avslutar med en hjärtmeditation för att koppla in den kanske viktigaste delen för vårt välmående; vårt hjärta. Meditationen är ca 5 min lång och vi rekommenderar att du gör denna meditation närhelst du upplever att du ”fastnar” för mycket uppe i dina tankar. Den gör dig lugn och grundad!

Avsnitten Jenny hänvisar till i avsnittet är:
Avsnitt 53 – Målbildsträning med Jenny
Avsnitt 54 – Självbildsträning med Jenny

Tack för att du lyssnar!

Du hittar avsnittet här!

Repris från säsong 8 – Från kris till framgång på golfbanan med Jenny

 

Varmt välkommen till en repris av säsongsavslutningen av säsong 8. Det här avsnittet har jag själv spelat in och temat är ”Från kris till framgång – på och av golfbanan”. Ett passande avsnitt så här i början av golfsäsongen. 

Eftersom golfbanan är en sådan bra metafor till hur du kan hantera din vardag/ditt liv, så handlar detta avsnittet om hur du hanterar en ”kris” i form av ett eller flera dåliga slag, en djup svacka i ditt spel, ditt eget beteende osv och hur du lär dig hantera den på bästa sätt. Jag har delat in verktygen/”hanteringen” i tre delar; förberedelse, vid slaget och under promenaden mellan slagen. Du får med dig många verktyg och övningar och de flesta finns i min bok ”Stolt, stark och säker- en bok om helhetsträning för golfare” med sidhänvisningar inkl. tips till träningsprogrammen. I mitten av avsnittet pratar jag om ”Utvecklingskurvan” som handlar om vilka steg vi alltid går igenom när vi lär oss något nytt (nytt jobb, ny teknik i din sving osv). Jag kom tyvärr inte in på det som jag säger så du kan gärna läsa mer om det på sidan 235 i min bok. Sammanfattningsvis handlar utvecklingskurvan om de olika steg vi går igenom när vi lär oss något nytt:

1. Omedvetet inkompetent. Betyder att vi inte är medvetna om hur okunniga vi är inom ett nytt område. Vi är helt enkelt totala nybörjare.

2. Medvetet inkompetent. Inträffar när vi har börjat bekanta oss med den nya färdigheten. Nu börjar vi inse hur lite vi kan och börjar bli medvetna om hur mycket det finns att lära sig. Här brukar vi hamna i en svacka.

3. Medvetet kompetent. Innebär att vi börjar få grepp om den färdighet som vi försöker bemästra och kan göra skapligt ifrån oss. Vi behöver dock fortfarande koncentrera oss på det vi gör. Här går det fortfarande upp och ned, men du ser en ljusning.

4. Omedvetet Kompetent. Nu börjar färdigheten bli automatiserad och integrerad inom oss. Det innebär att kroppen vet vad den ska göra utan att vår medvetna vilja behöver lägga sig i. Du kan prestera utan att tänka på hur du gör och vad du gör. Det här är den nivå du är på när du jobbat många år på ditt jobb och när du spelat golf under en längre tid. Du hittar flow lättare här.

Trevlig lyssning och hör av dig för frågor på info@jennyhagman.com och läs mer om mina övningar mm i min bok eller på mitt träningscenter online trainforbalance.newzenler.com där du bland annat hittar min onlinekurs i mental träning för golfare!
Vi ses snart igen och tack för att du lyssnar!

PS. Du kan gärna lyssna på avsnitt 54 i podden där jag pratar mer om Målbildsträning. Det är en viktig del när du vill ändra en ”felprogrammering” såsom att du alltid slagit i vattnet på ett hål, nervositet på första tee och liknande och istället göra en ”omprogrammering”. Ds.

Du hittar avsnittet här!

Avsnitt 119 – Madeleine Wilhelmsson Yogi och Entreprenörs Guru

I det här avsnittet får du träffa Madeleine Wilhelmsson. Madeleine är civilingenjören som skolade om sig till yogaterapeut och som idag driver två yogastudios i Stockholm med inriktning på livsstils konceptet och yogaformen Mana Yoga – Funktionell medicinsk yoga. Sedan ett år tillbaka driver också Madeleine en utbildning som heter STP – Självläkningsterapeut programmet i tre steg.

Madeleine har varit med här i podden tidigare, i avsnitt 49 och sedan vi sågs sist har Madeleine startat en ny utbildning för att utbilda Självläkningsterapeuter, blivit Mamma och även skaffat hunden labradoodlen Maya. I det här avsnittet får du veta mer om hur det är att driva ett eget företag som växer för varje år, hur man skapar flow och flöde i sin verksamhet och hur man gör för att våga drömma stort. Du får lära dig mer om vad självläkning är, varför det är viktigt och hur du själv kan göra för att stötta kropp och sinne till självläkning.

Madeleine berättar hur hon skapade utbildningen STP, Självläkningsterapeut programmet som är Sveriges första kombinationsutbildning i medicinsk yoga, kost, näring och livsstil, vad den innehåller och hur kraftfulla effekter det kan bli när den medicinska kunskapen möter lärdomar från den yogiska traditionen såsom från Chakrasystemet. Och så pratar vi lite om hundar och vilka fina hälsoeffekter de har på våra liv. Varmt välkommen och trevlig lyssning.

Mer om Yoga Mana och alla kurser och utbildningar hittar du på www.yogamana.se och på instagram @yogamanastockholm och Madeleine kan du följa på instagram @yogamadde.

Trevlig lyssning och du hittar avsnittet här!

loviaa

Avsnitt 118 – Lovisa Håkansson – Spiritualitet och kristaller


I det här avsnittet får du möta Lovisa Håkansson. Lovisa är ansvarig för inköp och E-commerce på företaget Oh La moon som är en spirituell webshop med fokus på kristaller, soul-care program och ritualer. Fokus är att sprida inspiration om hur vi kan göra för att få en lite mer spirituell livsstil, kunskap om vad spiritualitet är, hur vi tar hand om oss från insidan, laddar vår energi och vår själ. Oh La moon har över 37 000 följare på instagram och är ett av de mest framgångsrika företagen inom just kristaller och spiritualitet.

Lovisa själv jobbar med workshops inom kristaller och kreativitet, hon guidar meditationer och på sidan av sitt arbete är hon också konstnär. För några år sedan lade hon ett topp jobb åt sidan för att följa sitt hjärta och det ledde henne till Oh La Moon och till den livsstil hon lever idag.

I det här avsnittet berättar hon om hur hon lärde sig följa sitt hjärta och våga vara sig själv. Hon delar sin expertis om kristaller och hur vi kan använda just kristaller för att tex förbereda oss inför en föreläsning, inför en tävling, hur vi blir mer lugna, ökar vårt självförtroende, hittar vår riktning och hur vi behåller fokus och mycket mer.

Inom idrotten använder man ofta olika ritualer och andra medel för att förbereda sig inför sin prestation och behålla fokus och det är något vi har användning för i allas vår vardag. Att också få med sig både hjärtat och själen in i vår prestation är viktigt för att vi inte ska tappa vårt välmående på vägen. Kanske kan mer kunskap om kristallernas verkan på oss hjälpa oss på den längsta resan vi gör genom livet, den från hjärnan till hjärtat och själen?

Lovisa guidar oss genom svaren på dessa funderingar och du får lära dig mer om kristaller, om spiritualitet och varför det är viktigt att lägga in denna ”pusselbit” för ditt välmående och hur du kan börja för att skapa en mer spirituell livsstil.
Varmt välkommen till detta avsnitt och trevlig lyssning!

Mer om Lovisa hittar du på @olovisa och mer om Oh La Moon hittar du på www.ohlamoon.se och på instagram på @ohlamoon.se

Både i det här avsnittet och tidigare har vi pratat om Chakrasystemet här i podden och på slutet av avsnittet går Jenny igenom hela Chakrasystemet så att du får en grundläggande kunskap om vad det är och vad varje chakra står för. Så häng med hela vägen dit.

Mer yogaklasser och onlinekurser med Jenny finns på trainforbalance.newzenler.com där du bla hittar 18 medicinska yogapass, inkl ett yogapass för en Chakrabalansering och en mental träningskurs för golfare mm.

Trevlig lyssning och du hittar avsnittet här!

TIPS!

Så här mitt i säsong 14 vill vi påminna dig om att du hittar mängder av inspiration och kunskap i övriga avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden.

Alla avsnitt har temat Mental träning, inre och yttre hälsa och hur du hittar balans mellan välmående och prestation. Podden startades av Jenny redan hösten 2016 så det har blivit en hel del avsnitt så gå gärna tillbaka till säsong 1 och skrolla dig fram för att hitta din favorit.

Och för frågor eller funderingar om mental träning, fysisk hälsa eller yoga eller något annat du funderar över så kan du maila Jenny på info@jennyhagman.com

Trevlig lyssning!

Du hittar hela säsongen här!

Christina-Colligan-Naringsterapeut

Avsnitt 117 – Christina Colligan – Näringsterapeut

Välkommen till ett nytt avsnitt av Idrott – och ledarskapspodden. I det här avsnittet får du möta näringsterapeuten Christina Colligan. Christina driver företaget Roots Nutrition och med inriktning på funktionsmedicin och ett helhetstänk kring hälsa har hon hjälpt mängder av personer att nå både inre och yttre välmående. Hon jobbar med att hjälpa sina klienter nå en hälsosam relation till sin kost och att hitta obalanser för att därefter kunna hjälpa till med de förändringar som du behöver göra för att nå en frisk kropp och ett friskt och starkt sinne.

Att se kosten som medicin är något Christina har jobbat med länge och för egen del förstod hon vikten av vad hon stoppade i sig efter att ha blivit glutenintolerant i 20-års åldern. Sedan dess har hon utbildat sig till näringsterapeut inom Funktionsmedicin och till Hälso Coach och hon är medlem i både British Association for Nutrition and lifestyle medicine och Näringsmedicinska Terapeut Förbundet.

I det här avsnittet får du lära dig mer om vad vi behöver äta för att må bra både fysiskt och mentalt. Du får lära dig om hur stress kan påverka både hur och vad du äter och vad du ska äta för att stressa ned. Christina pratar om vikten av att lära dig lyssna på kroppen för att förstå vad du behöver och även vikten av din sömn och du får flera tips och råd om vad bra kost är. Christina delar också flera exempel på klienter som hon har hjälpt genom att ändra deras kost och livsstil. Christina poängterar vikten av att börja enkelt och vi kommer också in på chakrasystemet (namnet på vårt energisystem ur det yogiska perspektivet) och hur du kan äta för att balansera varje chakra.

OBS! Vi vill poängtera vikten av att du alltid tar professionell hjälp om du märker att din relation till kosten påverkar din vardag. De råd vi ger i det här avsnittet är allmänna och om du har specifika problem så är det viktigt att du rådfrågar en specialist (som tex Christina) eller en läkare.

Stort tack också till Kerstin Florian international som är sponsor till det här avsnittet och det här gör att du som lyssnar har en unik rabatt på 15 % på hela sortimentet. Gå in och se över deras sortiment på www.kerstinflorian.se. Här hittar du bland annat Calm Mind som är den olja Jenny nämner på slutet som ger dig lugn och som hjälper dig att somna bättre. Rabattkoden får du i Introt och i avslutet av det här avsnittet så gå in och lyssna. Den är giltig tom juni månad och kan användas flera gånger. Tack igen till Kerstin Florian international.

Och på slutet av avsnittet får du flera tips av Jenny om din sömn och även övningar för att lära dig lyssna på kroppen bättre så häng med dit.

Trevlig lyssning och här hittar du programmet!

Här kommer också de länkar som vi tar upp i avsnittet:
Christina’s hemsida https://rootsnutrition.se/
Integrativa kliniken https://www.integrativakliniken.se/
Food and personal growth https://true-holistic-lifestyle-nutrition.mn.co/plans/247726/products/8637062
Whole Detox https://www.adlibris.com/se/bok/whole-detox-9780062426802?gclid=Cj0KCQjwla-hBhD7ARIsAM9tQKtzUW2jsuXJYnm2_OPTAkCosPqoUrbgAaq3rt__8Uob8sF8w2RJLv0aAv9eEALw_wcB
Dr Deanna Minich som skrivit boken vi talar om i avsnittet hittar du här: https://deannaminich.com/
Workshop med Christina på Yoga Mana 7 maj https://yogamana.se/workshops/at-dig-frisk-son-7-maj-kl-09-00-13-30/
STP programmet https://yogamana.se/utbildningar/medicinsk-yoga-utbildning-stp/

Mer om Jennys  alla online kurser hittar du på trainforbalance.newzenler.com.
Jenny’s sömnserie hittar du på www.yogobe.com (sök på Jenny Hagman) och Yogapasset för en Chakrabalansering finns som en av Jenny’s yogakurser online ” 18 klasser i medicinsk yoga” på trainforbalance.newzenler.com/courses

Hör av dig för frågor på info@jennyhagman.com. Vi ses/Team Tran For Balance och Jenny

Avsnitt 116 – Helena Carlsson Ledare med hjärta och hjärna i balans

Varmt välkommen till ett nytt avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet får du möta Vd’n och ägaren av Kerstin Florian International, Helena Carlsson. Avsnittet är fullt av kunskap och inspiration om ledarskap, hur man gör för att motivera både sig själv och sin personal, vad som behövs för att nå både företagets och personalens mål och hur du som ledare vågar vara rak och ärlig i alla lägen. Du får också tips och råd för din hud, hur man bygger ett spa från grunden där samarbete och en tydlig vision är a och o. Du får även tips om hur du tar hand om dina fötter lite extra för att spela bättre golf och mycket mer!

I det här avsnittet är vi också mycket glada att presentera Kerstin Florian International som sponsor. Du får lära känna företaget lite bättre i det här avsnittet via Helena och med ledorden inre hälsa för yttre skönhet, hållbarhet och långsiktighet är vi mycket stolta över att de vill vara en del av denna podd’s utveckling.

Och du som lyssnar har en unik rabatt på hela Kerstin Florian’s sortiment under hela våren tom juni månad. Använd koden som jag nämner i introt och i avslutet av varje avsnitt och du får 15 % rabatt!

Så gå in på www.kerstinflorian.se och se dig omkring och hör av dig till dem om du har några frågor eller funderingar om din egen hudvård. Koden är aktiv tom juni månad och du kan använda koden flera gånger.

Stort tack igen till Kerstin Florian International!

Trevlig lyssning och 
Du hittar programmet här!

Ta hand om dig!
/Jenny och Team Train for Balance

Avsnitt 115 – Tini Warg – Kläddesigner med ett högre syfte
Välkommen till ett nytt avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet får du möta Tini Warg. Tini är grundare och av modeföretaget TINI där hon också är Head of Design. Företaget TINI grundades med idén om att frångå gamla strukturer i modebranschen och skapa ett alternativ som är hållbart ur ett miljömässigt, etiskt och ekonomiskt perspektiv. TINI verkar också för att hjälpa människor som upplever en stor stress relaterat till kläder. Många känner inte att de har något att ta på sig, trots överfyllda garderober. Det här vill TINI förändra med fokus på Hantverk, Essentialism och Kärlek.

I det här avsnittet pratar vi om entreprenörskap, hur TINI skapades, hållbarhet och hur man skapar den perfekta garderoben som är enkel och kärnfull och som ger dig både självförtroende, lugn och trygghet och som gör att du kan vara precis den du är. Tini delar med sig av hur hon själv gör för att leva ett liv i enkelhet, närvaro och lugn. Hon delar med sig av sin morgonrutin för att starta dagen i närvaro, hur vi kan använda kroppen för att skapa de känslor och det tillstånd vi önskar, vikten av att maximera nuet och släppa taget och mycket mer.
Och i efterhand räknade Tini sina galgar i sin egen garderob och det var 9 stycken!

Varmt välkommen och mer om TINI läser du på www.tini.se och du kan följa dem på instagram på @tini.nordic

I det här avsnittet är vi också mycket glada att presentera Kerstin Florian som sponsor. Kerstin Florian är ett av de mest välrenommerade hudvårds märkena inom sp aindustrin och de har sedan starten arbetat både hållbart, miljövänligt och långsiktigt.

Kerstin Florian har ledorden inre hälsa för yttre skönhet och Jenny själv har använt deras produkter i många år för att ta hand om huden och för att behålla lugnet under press. Att ta hand om sin hud är att ta hand om sig själv och precis som att TINI’s kläder har ett syfte att stärka din förmåga att vara dig själv och känna lugn och trygghet så har Kerstin Florian’s produkter ett syfte att stärka din yttre skönhet genom inre hälsa.

Jenny har känt Kerstin Florian som företag i många år och du som har läst hennes bok Stolt, stark och säker vet att hon bland annat använder produkten Calm Mind både för att sova bättre och bli lugn och säker på golfbanan, inför föreläsningar mm. Denna produkt tillsammans med de olika linjer som finns hos Kerstin Florian; Essentials Body Care, Esssentials Skincare, Correcting Skincare och den fantastiska linjen ANDA har du nu 15 % rabatt på. Och till ANDA har Kerstin Florian också skapat ett Blissful Moment kort och även två meditationsfilmer som du hittar på länken nedan.
https://www.kerstinflorian.se/anda.html?submenu_id=-1

Så gå in på www.kerstinflorian.se och se dig omkring, och hör av dig till dem om du har frågor eller funderingar om din egen hudvård. Och när du vill köpa en produkt så har du som lyssnar på denna podd 15 % rabatt på hela sortimentet. Använd Koden JENNY15 och du kan handla flera gånger med samma kod! Koden är aktiv idag tom juni månad.

Stort tack igen till Kerstin Florian!

Trevlig lyssning och avsnittet hittar du här!

Ta hand om dig!/Jenny och Team Train for Balance

Avsnitt 114 – Linda Björk – Ledarskapsguru del 2 av 2

Välkommen till del 2 av samtalet med ledarskapscoachen Linda Björk. Vi fortsätter samtalet om ledarskap och om det medvetna ledarskapet. Vi pratar om varför vi behöver släppa vårt ego för att nå vår fulla potential som ledare och Linda förklarar hur vi lär oss att istället leda från vårt sanna jag och varför förlåtelse är den viktigaste delen vi behöver möta och gå igenom för att nå inre lugn och för att på så vis bli vårt allra bästa jag. Vi kommer in på idrott och ”Heart based leadership” och varför den största formen av ledarskap i framtiden kommer att utgå från hjärtat och mycket mer. Jenny delar sina erfarenheter om hur hennes golfande elever till och med börjar slå längre golfslag när de lägger fokus på hjärtat och att alla idrottare mer och mer inser att de börjar prestera ännu bättre när de utgår från en källa av glädje, kärlek och lugn.

Trevlig lyssning och vill du veta mer om Linda och hennes utbildningar och verksamhet så gå in på www.lindabjork.org och läs mer. Hennes MQ Leaders of Leaders utbildning startar den 13/4!

I det här avsnittet är vi också mycket glada för att att kunna presentera Kerstin Florian som ny sponsor till Idrott-och ledarskapspodden. Kerstin Florian är ett av de mest välrenommerade hudvårdsmärkena inom spaindustrin och Kerstin Florian själv förstod tidigt vikten av de band som finns mellan kropp och själ, goda energier och hälsa, vår jord och välmående. Att arbeta hållbart, miljövänligt och långsiktigt är en självklarhet för Kerstin Florian.

Just pga dessa ord och denna inriktning är vi mycket glada att Kerstin Florian nu valt att sponsra denna podd som också har som mål att sprida kunskap och inspiration om hur du bygger upp din inre hälsa och välmående för yttre framgång och hur du börjar träna för att stärka dig mentalt från grunden för att hålla i längden.

Jenny har själv känt Kerstin Florian som företag i många år och du som har läst hennes bok Stolt, stark och säker vet att hon bland annat använder produkten Calm Mind både för att sova bättre och bli lugn och säker på golfbanan, inför föreläsningar mm. Denna produkt tillsammans med de olika linjer som finns hos Kerstin Florian; Essentials Body Care, Esssentials Skincare, Correcting Skincare och den fantastiska linjen ANDA har du nu 15 % rabatt på. Och till ANDA har Kerstin Florian också skapat ett Blissful Moment kort och även två meditationsfilmer som du hittar på länken nedan.
https://www.kerstinflorian.se/anda.html?submenu_id=-1

Så gå in på www.kerstinflorian.se och se dig omkring, och hör av dig till dem om du har frågor eller funderingar om din egen hudvård. Och när du vill köpa en produkt så har du som lyssnar på denna podd 15 % rabatt på hela sortimentet. Använd Koden JENNY15 och du kan handla flera gånger med samma kod! Koden är aktiv idag tom juni månad.

Stort tack igen till Kerstin Florian!

Mer om Jenny och hennes verksamhet hittar du på www.jennyhagman.com.
Tack för att du lyssnar och vi ses snart igen!

Avsnitt 113 – Linda Björk – Ledarskaps guru del 1 av 2

Välkommen till ett nytt avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet, som är del 1 av 2, får du möta Linda Björk. Linda har grundat Mindfulness Intelligence och är en av världens ledande ledarskapscoacher med klienter från allt från Navy Seals till modebranschen och idrottsvärlden. Hon är författare till den populära boken ”Inner Business” och sedan några år tillbaka är Linda också utbildad till pastor. Linda har varit med i podden tidigare och pratat om ledarskap och mindfulness (avsnitt 19, 20 och 50) och i det här avsnittet dyker vi in ännu djupare i området ledarskap och vilka egenskaper vi behöver utveckla för att kunna vara den ledare som världen nu så väl behöver.

Ett av Linda’s djupare fokus är att öka vår medvetandenivå och i avsnittet förklarar hon vad det betyder. Linda förklarar vikten av självkännedom och att vi som människor behöver lära oss hur vi fungerar från grunden för att förstå vad vi behöver göra för att hantera stress och press. Linda är övertygad om att vi alla har en godhet och ett ljus inom oss och att vi genom att börja se inåt och genom att öka vår självkännedom kommer att se det.
Vi kommer in på egot och vårt sanna jag och varför vi behöver lära oss släppa taget om egot för att kunna släppa fram vårt sanna jag. Och det här fortsätter vi också prata om i nästa avsnitt.

Linda leder många utbildningar och den vi pratar om i avsnittet som är för ledare och coacher heter ”MQ Leaders of Leaders” och den startar i Sverige den 13/4. Mer info om utbildningen hittar du på www.lindabjork.org och den 23/3 kl. 16.00 kan du vara med på en info träff om du blir nyfiken. Anmäl dig via Linda’s hemsida här: https://www.lindabjork.org/mq-ll-info-sessions

Trevlig lyssning och om du har några frågor eller funderingar så hör av dig till Jenny på info@jennyhagman.com. Och vill du veta mer om Jenny och vad som är på gång i hennes verksamhet går du in på www.jennyhagman.com. Bland annat har hon en workshop för dig som vill lära dig mer om mental träning OCH medicinsk yoga den 1/4. Läs mer här: https://www.jennyhagman.com/traning/workshops-kurser/

Avsnitt 112 – Mathias Sundin – Optimism och framtidstro

Välkommen till ett nytt avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet får du träffa Mathias Sundin, VD och chefredaktör för Warp news, ett företag som med full kraft tagit tag i den obalans som härjar i våra medier mellan negativa och positiva nyheter där de negativa nyheterna leder med över 90 %. Det här är något som leder till att många idag har en negativ bild av framtiden och känner hopplöshet.

I det här avsnittet berättar Mathias hur allt startade, bland annat genom en föreläsning med Hans Rosling vars arbete handlade om att ge oss en faktabaserad syn på verkligheten och det här har Mathias tagit med sig in i sin verksamhet. Warp News tror att mänsklighetens bästa dagar ligger framför oss, och att det är vår mänskliga kraft och mentala styrka, ny teknik och vetenskap som kommer att möjliggöra framstegen.

I avsnittet får du höra mer om varför Mathias kallas för ”den arga optimisten”, vad optimism egentligen är, och varför det är viktigt att vi alla lär oss balansera upp vårt nyhetsintag för att behålla en positiv syn på framtiden och därmed behålla och stärka vår viktiga handlingskraft. Vi kommer in på varför optimister ofta kallas naiva när det egentligen är pessimisterna som är naiva om vi ser till vår historia och hur målbilder och mental träning kan hjälpa oss hitta den viktiga optimistiska synen på vår framtid. Vi pratar politik då Mathias har flera års erfarenhet som riksdagsledamot och varför han lämnade politiken för att starta Warp News och mycket mer.

Varmt välkommen till ett avsnitt fullt av viktig kunskap och mängder av inspiration som vi hoppas du kan ta med dig in i din egen vardag!

Trevlig lyssning och här hittar du mer om Warp News och Mathias Sundin:
www.warpnews.se
Skriv gärna upp dig för att få deras viktiga veckobrev fullt av optimistiska faktabaserade nyheter.

Mer om Jenny och vad som är på gång i hennes verksamhet hittar du på www.jennyhagman.com och här blir du också uppdaterad om kursen i Mental träning för alla som lanseras inom kort. Följ henne också gärna på instagram @jenny_hagman för tips och råd om mental träning och hälsa. Ta hand om dig! Hälsningar Team Train For Balance och Jenny

Lyssna på avsnittet här!

Avsnitt 111 – Arne Hamberg Zonterapeut och hälsoguru

Välkommen till ett nytt avsnitt av Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet får du möta Arne Hamberg som är en av Sveriges främsta zonterapeuter och specialist inom området fötter och hur de hänger ihop med vår hälsa. Arne hade först en framgångsrik karriär som kock, men av några viktiga anledningar som han berättar om i avsnittet, skolade han om sig inom hälsa och medicin. Idag driver han en egen praktik med inriktning zonterapi och hälsa i Orsa och har även verksamhet i Stockholm. Arne har sedan många år även varit lärare på Axelssons Gymnastiska Institut.

Arne har bidragit till en ökad hälsa hos tusentals människor och i det här avsnittet pratar vi om vad zonterapi är, hur man egentligen kan finna obalanser i kroppen via fötterna och vikten av att ta ett helhetsgrepp om sin hälsa för långsiktiga resultat, både fysiskt och mentalt. Vi pratar om vikten av närvaro för vårt välmående och vår prestation och Arne delar med sig av flera tips kring hur du får in både lugn och närvaro i din vardag, även om den innehåller en fullbokad kalender.
Vi pratar också om att vara egen företagare och Arne delar med sig av sina erfarenheter och hur han tagit sig över hinder när de dykt upp.
Det är ett spännande avsnitt fyllt med både kunskap och inspiration och på slutet av avsnittet delar Jenny med sig av några övningar som hänger ihop med det som Arne pratar om; tex hur du stärker din självbild, stärker din närvaro och vikten av att ha fokus på den nedre delen av kroppen och hur det påverkar vår balans.

Mer om Arne hittar du på Facebook under Arne Hamberg och vill du boka en tid med en zonterapeut så kan du hitta flera bra på www.zonterapeuterna.se.

Och välkommen tillbaka till Idrott-och ledarskapspodden! Nytt avsnitt varje fredag under säsong!

Lyssna på avsnittet här!

Avsnitt 110 – Säsongstart med Jenny – Om mental träning, vanor, inre -och yttre framgång

Varmt välkommen till en ny säsong av Idrott-och ledarskapspodden! Det blir ännu en säsong fylld med inspirerande gäster som delar sin kunskap och sina erfarenheter om mental styrka och välmående.

Traditionsenligt så är detJenny själv som öppnar upp säsongen med ett aktuellt ämne ur den mentala träningens perspektiv. I det här avsnittet tar Jenny upp hur vi egentligen kan göra för att ta till oss de mängder av tips och råd om vårt välmående som vi matas med dagligen. Hur kan vi egentligen välja ut några få saker från alla dessa tips? Jenny benar ut vad som är allra viktigast bland dessa råd och hur du gör för att få in det viktigaste i dina dagliga rutiner. Du får en påminnelse om den mentala träningens grunder, vikten av att vara noga med vad du matar din hjärna med, både vad du lyssnar på, ditt språk och vad du ser på. Allt påverkar din mentala hälsa och det är du som väljer vad du vill fylla ditt sinne med. Och du får med dig en skön andningspaus i början av avsnittet också.

Varmt välkommen och trevlig lyssning!
Mer om Jenny’s verksamhet och hennes företag Train For Balance hittar du på www.jennyhagman.com och hennes kurser online finns på
trainforbalance.newzenler.com
Jenny’s livestreamade yogapass hittar du på Facebook gruppen Stolt, stark och säker kl. 19.10 varje onsdag kväll (ligger sedan kvar tom söndag kväll).
Och följ Jenny på instagram @jenny_hagman för fler tips och råd om mental träning, ditt välmående och din prestation.