Bli stark och rörlig för en hållbar sving och kropp

Fysträning för golfare är något jag har jobbat med sedan 2001. Tänk vad häftigt att du kan öka både längden i dina slag och även rakheten genom att träna din kropp på rätt sätt. Här nedan har jag lagt upp några av mina tips och råd om detta. Du kan sedan få in på mitt träningscenter Online: Train For Balance för att få fler tips och råd om hur du kan träna för att bli både stark och rörlig och för att hålla i längden! Hör av er för frågor!

InMo Medveten träning på Brahegatan 42 i Stockholm håller jag i kurser och personlig träning med fokus på rörlighet och styrka för längre och rakare slag! Alla får ett skräddarsytt träningsprogram anpassat efter sin sving och sina behov. Du kan bland annat boka en Fys -och Analys där jag  under två tillfällen först gör tester vad gäller styrka, rörlighet och balans och sedan skräddarsyr ett träningsprogram till dig! Boka din tid via länken nedan eller maila mig. Välkommen!

Övningar för rörlighet
Visste du att alla kan öka sin rörlighet om du jobbar med det i minst 10 veckor? Alla är olika rörliga, men det finns övningar för alla. Jag jobbar med din rörlighet från grunden och på Trainforbalance hittar du många tips och råd om hur du ökar din rörlighet.

På InMo på Brahegatan eller på Kungliga Tennishallen i Stockholm kan du träffa mig personligen för en personlig screening och genomgång av din rörlighet. Boka din personliga träning genom länken nedan.

Du kan också boka in personlig träning med en kompis eller partner. Ni kan vara upp till 4 personer och jag lägger då upp ett program som passar er.

JH3.2.3

Öka din styrka och håll i längden!
Genom att jobba med olika styrkeövningar får du inte bara bättre förutsättningar att slå längre och rakare, du får också stora förutsättningar att hålla i längden. För du vill väl kunna spela golf tills du blir 100 år minst? På Trainforbalance.com hittar du fler övningar för din styrka och för en personlig coaching och fys-och analys kan du boka en tid hos mig på InMo Medveten träning.

Din hållning!
Öva på din hållning varje dag!
En stark och bra hållning ger dig en känsla av både stolthet och styrka och rent konkret blir du faktiskt lite längre när du jobbar med din hållning. Om du har en bra hållning hjälper det dig inte bara i din uppställning i din sving, det hjälper dig också att känna dig pigg och glad i vardagen! Du hittar ett program för din rörlighet på mitt träningscenter online: Train For Balance några och du kan även boka en genomgång för att få övningar på InMo.

Kopplingen mellan din teknik, rörlighet & styrka

Hur du svingar påverkas av din rörlighet och styrka

Hur du svingar beror på din rörlighet och din styrka och hur din kropp ser ut. Självklart gör detta att inte alla kan svinga likadant. Vissa grunder gäller i princip för alla, men för att du ska kunna lära dig repetera en sving (för det är då lättare att få en bra bollträff), behöver du veta vilka förutsättningar du har. Här kommer lite olika tips och råd och vad du kan tänka på för att lära dig hur din kropp och därmed din sving fungerar! Om du vill boka en golflektion för en genomgång kan du in en tid hos mig och som nämnt så kan du boka golfträning 1-2 dagar i veckan och resten av veckans dagar finns jag på InMo Medveten träning.

JH12.1.21-685x1024

 ”Chicken Wing”

En ”översving” kan bero på dålig rörlighet

När du ser svingen ovan så ser du att jag har en sk. ”chicken wing” i baksvingen. Det betyder att armbågen pekar ”utåt” i baksvingen”. Detta kan tex ge en ögla i din sving och det kan vara svårt att få en bra bollträff. Problemet kan vara teknisk, men kolla först din rörlighet i dina överarmar och axlar!

JH12.1.3-685x1024

 Hållningen!

Din hållning påverkar din uppställning

På bilden ovan har jag överdrivit något, men jag vill påvisa en kutad rygg i uppställningen. En böjd rygg gör det svårare att rotera och om du då ändå gör det,  kan det både ge dig skador i ryggen och det blir svårt att få en bra bollträff. Försök ha en så rak rygg du kan, men går det inte, så är det viktigt att först börja jobba med din hållning och sedan med din rotation. Inte tvärtom!