Du visar för närvarande Veckans utmaning!

Veckans utmaning!

Yoga vid poolen

Nu är det dags för en ny vecka att starta igen. Det finns säkert en hel del inplanerat i din kalender och det är lätt att gå upp i varv direkt då man stiger ut genom dörren på måndag morgon. Jag vill hjälpa dig att behålla lugnet som du förhoppningsvis fått under helgen och därför blir veckans utmaning att djupandas i 10 minuter varje dag. Enligt forskning går det att ändra ett beteende om du börjar med en kortsiktig plan såsom att göra något nytt under en vecka och därför vet jag att du kommer att fixa detta.

Så, hitta 10 minuter varje dag; på morgonen, under dagen eller på kvällen. Du väljer, men försök se till att det blir vid samma tidpunkt varje dag. Välj en lugn plats och sätt dig bekvämt, på golvet eller på en stol. Tänd ett ljus om det hjälper dig att komma ned i varv. Ställ klockan på 10 minuter, slut ögonen och börja andas in och ut genom näsan. Lägg gärna en hand på magen så att du känner att du andas mer från magen än från bröstet. För att komma in i djupandningen kan du andas in långsamt och räkna tex till 4, håll andan och räkna till 4 och andas sedan ut och räkna till 8 så att du verkligen får ut all luft.

Gör alltså detta 10 minuter varje dag och hör gärna av dig efter en vecka och berätta hur det gått!

Ha en lugn och skön vecka!

Lämna ett svar