Du visar för närvarande ”The Mindful Golfer Training Program” – Ett nytt sätt att spela och träna golf!

”The Mindful Golfer Training Program” – Ett nytt sätt att spela och träna golf!

.                  Jenny logar

”The Mindful Golfer Training Program” – Ett nytt sätt att träna och spela golf
Under många år har jag jobbat med att utveckla olika träningsprogram och tankesätt för golfare där du tränar på helheten för att bli en stoltare, starkare och säkrare golfare, både på och av golfbanan. Det resulterade 2018 i boken ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare” som nu snart har sålt slut den tredje upplagan. Jag är så otroligt glad att så många av er har köpt boken och framförallt för all feedback jag får om hur den hjälpt golfare över hela Sverige att både bli lugnare, gladare och bättre. Tack för att ni hör av er! (Beställ boken HÄR om du inte redan har den:-)).

Sedan 2018 då boken blev klar har jag fortsatt jobba mycket med den mentala träningen och försökt utveckla olika övningar och träningsprogram för att hjälpa golfare (och andra idrottare och ledare) att utvecklas än mer och eftersom jag även är yoga-och mindfulness lärare så har den träningen varit extra spännande att integrera i min träning med mina elever. När jag sedan intervjuade Henrik Norlander i min podd Idrott-och ledarskapspodden kom vi in mycket på hur mental träning och mindfulness har hjälpt honom bli en starkare, lugnare och mer välmående golfare (och med det har hans resultat blivit ännu bättre som ni kanske sett i resultatlistorna:-)). Det gjorde att jag kom ett steg närmre det som nu har utvecklats till mitt nya träningsprogram för just golfare.

Slaget och promenaden – Prestationen och välmåendet 

”Vart du än går är du där”
Jon Kabat-Zinn

En av nycklarna i den här träningen är att få ihop din prestation med ditt välmående på ett hälsosamt sätt. Det betyder att du hittar ett sätt att må bra, oavsett hur du presterar, men att du också förstår hur du ska göra för att känna att du gjort ditt bästa, oavsett hur resultatet blir. Vi vill ju alla utvecklas och prestera inom det område vi lägger ned mycket tid på, så det är inget fel i att vilja prestera. Men det ska inte få påverka ditt välmående negativt.

Det jag tror är nyckeln till en hälsosam prestation är att träna din golf på olika sätt; bland annat genom att dela in spelet i Slaget och Promenaden. När du gör ditt slag så är det 100 % fokus på rutinen och slaget/prestationen och under promenaden är det 100 % fokus på att fylla på din energi och ditt välmående. Den gemensamma nämnaren är att du både i slaget och under promenaden är 100 % fokuserad på det du gör, men på helt olika saker. Det handlar också om hur du tränar när du tränar (på rangen, närspelsområdet mm) och även vad du kan göra utanför golfbanan för att stärka dig själv och din sving banan. Det här är en form av Mindfulness träning/Närvaroträning och för att förstå vad jag menar och hur du lär dig det här så har jag skapat många övningar och till slut ett helt träningsprogram som nu har fått namnet ”The Mindful Golfer Training Program”. 

Träna individuellt eller i grupp (Kursstart den 18/5)
Flera av er har lärt er dessa övningar när ni tränat mental träning med mig och det är i den mentala träningen för golfare du kommer att få ta del utav denna träning med mig och även i det som jag kallar ”Helhetsträning” (det finns plats för 5 personer till under våren om du vill satsa på individuell träning. Läs mer HÄR!). Denna vår kommer du även att ha möjlighet att ta del av denna träning utomhus och i grupp i en kurs på 5 veckor där vi tränar golf och applicerar övningarna tillsammans på golfbanan. Om du vill vara med i denna grupp där du får ta del utav dels den ”Workbook” jag skapat med alla övningar och dels träna tillsammans där den mentala träningen och mindfulness träningen integreras med golfträningen så kan du nu anmäla dig på nedan länk. OBS! Max 8 platser!

Här kommer datum och tider:
Tisdagar kl. 16.00-18.00 den 18/5, 25/5, 1/6, 8/6 och 15/6
Plats: Djursholms GK

Anmäl dig på nedan länk och hör av dig till mig om du har några frågor eller funderingar.

Om du vill boka din träning individuellt så hittar du mina tider i länken nedan (under Coaching/Mental träning) och du kan alltid höra av dig på info@jennyhagman.com om du har frågor eller funderingar.

Mer info och bokning här!

Jag ser verkligen fram emot att träffa dig och jag hoppas vi ses!

Kram från Jenny

 

 

 

Lämna ett svar