Du visar för närvarande Drive for show, putt for dough

Drive for show, putt for dough

Jenny puttar
När jag kom till USA för att börja på college hade jag hcp 4 och min styrka var långa slag. Snabbt förstod jag dock på min coach att nu var det inte hcp som spelade någon roll utan det var min genomsnitt score som var viktig. Det gällde därför att omprioritera träningen något; från rangen till putting greenen! Max 30 % av min träning skulle jag lägga på långa slag och resten på närspel och puttning.

Sagt och gjort och tre månader senare var jag nere på 75.1 i scoreaverage från tidigare ca 79-80! Otroligt vad lite omprioritering kunde göra  med mitt spel:-).

Jag lärde mig då många bra puttövningar och här kommer en:

1. Ta 10 bollar och ställ dig vid ett hål 1 meter ifrån.

2. Sätt i en pegg och försök nu sätta 10 bollar i rad.

3. Missar du en får du börja om!

4. Gör denna övning innan du går ut och spelar. Då får du in en träning om är lik den du behöver på banan.

Lycka till och hör av dig om du undrar något!

JH10.4

Lämna ett svar