Kom i form med Bikram Yoga

Nu ska vi komma i form inför golfsäsongen och för golfare tycker jag att ett inslag i fysträningen ska vara rörlighets- och balansträning. Därför är yoga ypperligt för just golfare. Själv har jag fastnat för Bikram Yoga som är en yoga form som utförs i tropiskt klimat, 40 graders värme. Jag tycker det är en fantastisk träningsform genom vilken kroppen blir stark, uthållig och flexibel. Det bästa är att passet också innehåller andningsövningar vilket gör att man känner sig väldigt avslappnad efter passet. Bikram yoga är fysiskt krävande även för den mest vältränade, men alla kan träna detta oavsett vilken form du är i då du börjar.

Efter passet väntar varmt te, färsk frukt och kallt vatten vilket framstår som en oas i en öken efter den tuffa träning du precis klarat av. Har du inte provat denna yoga form så kan jag varmt rekommendera det. Jag har lagt in Bikram Yoga en gång i veckan ( 1.5 tim är passets längd) i min träning vilket blir ett perfekt kompliment till min övriga träning (mer om det imorgon). Läs mer om Bikram Yoga på www.calme.se. De erbjuder också drop-in klasser. Nedan är en bild på te och frukt platsen som är så ljuvlig att se efter passet.

Hoppas vi ses där någon gång!

20120203-192740.jpg

Lämna ett svar