Mental styrka 2021

”You don’t rise to the occasion, you sink to the level of your training”
Navy Seals

Den här visdomen fick jag höra för första gången från en av mina coacher i USA (Linda Björk) som bland annat tränar Navy Seals. Och visst är det så, när pressen ökar och när det verkligen gäller, då kommer dina kunskaper och erfarenheter att visa sig. Och jag tror att alla som varit med om situationer när pressen både oväntat och väntat höjs, vet hur det kan kännas i kroppen och hur svårt det kan vara att hantera denna press om du inte är förberedd.

Om du inte har tränat dig mentalt inför just den situation du befinner dig i så kommer det inte spela någon roll hur bra du har lyckats utan press, det kommer vara svårt att hålla. Och i dagens samhälle så blir vi utmanade varje dag och stresshantering borde vara en del av vår allmänbildning,  i skolan, på jobbet, i föräldrakurser…Viss träning finns redan, men om vi ska bli ett starkt mentalt folk, såsom vår Statsminister uppmanade om i sitt tal i mars när pandemin slog till, så är det lika bra att ta tag i det själva.

Din viktigaste investering
Att stärka dig mentalt är den viktigaste investeringen du kan göra i dig själv. När du stärker dig själv inifrån mår och fungerar inte bara du bättre. Även de du har runt omkring dig påverkas och du kan därmed vara med och påverka din omgivning så att även den mår och fungerar bättre.

Träna långsiktigt och fokuserat 
Hur du stärker dig mentalt är något jag utforskat de senaste nästan 20 åren, både i praktiken och i teorin. När jag själv spelade professionellt, sedan som tränare, därefter som marknadschef och VD i näringslivet och som förälder till 2 pojkar. Och jag har nog varit igenom de flesta misstag man kan göra i dessa roller, men jag har också varit med om framgångar och genom misstagen har jag också lärt mig ett och annat. Och jag lär mig fortfarande, men en sak är säkert, när du är lugn och stark i grunden så blir allt mycket lättare och när de där misstagen kommer så kan du då hantera dem på ett både lugnt och klokt sätt.

Träna 7-15 min per dag
När du tränar dagligen så kommer du snart märka skillnad och forskningen brukar säga 7-15 min per dag minst för att du ska kunna börja känna ett resultat, både över hur du mår och hur du fungerar i din vardag.

Till detta kan du lägga in en liten ”quick-fix” då och då för att påminna kroppen om att det är i lugnet din styrka bor.

 

Häng med på min 6-veckors Mentala Coaching på Expressen Premium och Amelia
Om du vill ha hjälp att komma igång med din mentala träning för att bygga en mental styrka från grunden och hålla i längden så har jag gjort ett 6-veckors program med Expressen och Amelia som du just nu kan följa i deras Premium tjänst. Du får då 2 nyhetsbrev i veckan med guidning och övningar, inkl. ljudfiler. Träningen innebär avslappningsövningar, träning för att bli snällare mot dig själv och hur du gör för att hitta motivationen i nuet.
Till denna träning finns också en PT och en Kost coach som coachar dig med övningar för fysisk styrka och hur du kan äta för att må bra.

Du hittar programmet här!

Och vill du ta del av mina ”Quick-fix” så brukar jag dela med mig av dem på mitt instagram konto @jenny_hagman och du hittar dem även i min bok ”Stolt, stark och säker” (boken är inriktad till golfare, men det mentala träningskapitlet passar alla och där hittar du dessa quick-fix och även teorin och praktiken till grunderna i mental träning).

Och om du vill dyka in lite djupare i detta så kan du träna med mig i grupp eller individuellt och du hittar allt som är på gång under BOKA HÄR!

Ta hand om dig och hör av dig för frågor eller funderingar.

Kram från Jenny

 

Lämna ett svar