Lugna, sköna Söndags övningar

Här kommer några sköna lugna övningar om du känner att du behöver komma ned i varv. Övningarna mjukar upp din ländrygg som gärna kan bli spänd, de jobbar med din andning och mjukar även upp din bröstrygg och hjälper dig slappna av i nacken. Gör övningarna lugnt och i din egen takt och andas in och ut genom näsan. Här kommer övningarna:

  1. Hitta en lugn och skön plats och gärna där du får vara lite ifred. Om du inte hittar en plats där du kan vara ifred så låt de eventuella störningsmoment som dyker upp bara vara och fortsätt fokusera på din andning och på övningarna:-).
  2. Sätt dig ned i lätt meditationsställning och ha händerna på knäna. Ta några djupa andetag in och ut genom näsan. Om dina knän inte når ned till marken och om du känner dig spänd så kan du sitta på en handduk eller filt så att du kan slappna av i höfterna och hålla ryggen rak (för att kunna andas bättre)
  3. Ryggflex 1-3 min. Börja nu tippa bäckenet framåt och stretcha ut bröstet medans du andas in. Andas sedan ut och tippa bäckenet bakåt och krumma ryggen. Fortsätt i din egen takt i 1-3 min. Denna övning ökar rörligheten i din ländrygg och hjälper spänningarna att släppa där. Jobbar också med att stretcha ut musklerna kring dina höfter
  4. Ryggböjning 1-3 min. Vrid ryggen rak och först åt vänster. Böj den fram en liten bit (så långt du kan med rak rygg), böj sedan bröstryggen och sedan slappnar du av i nacken. Håll 1-3 min utan att pressa ned. Båda sittbenen ska ha kontakt i marken. Gör likadant åt höger och sedan rakt fram
  5. Djupandning på rygg. Lägg dig sedan ned på rygg med handflatorna uppåt. Andas in och låt magen lyftas uppåt och fyllas med luft, fyll sedan bröstet med luft och håll lite och andas sedan ut igen. Låt kroppen sedan själv säga till när den vill andas igen. Fortsätt i 5-10 min
  6. Njut av en fortsatt skön dag, ät något gott, krama på någon du tycker om och känn hur din andning fortsätter vara lugn och skön resten av dagen:-).

Önskar dig en skön dag!

Lämna ett svar