Lugna sköna övningar som avslutning på dagen!

Efter en period av resande och mycket träning och jobb är det skönt att avsluta dagen med några mjuka sköna övningar för att lugna ned kroppen och knoppen. Dessa övningar brukar jag göra på kvällen och ibland precis innan jag går och lägger mig. Idag var utsikten helt fantastisk och en yogastund med Geneve sjön som granne är ju inte direkt varje dag man har:-). Helt fantastiskt och håll utkik på mitt instagram konto för snart kommer en tävling där du kan vara med och vinna en resa hit till Hotell Royal på Evian Resort:-)!

Här kommer övningarna. Andas in och ut genom näsan och gör övningarna efter bästa förmåga och i lugn takt. Hör av dig för frågor:

  1. Solhälsningen en gång
  2. Benböj 1-3 min
  3. Pyramiden vänster sida 1-3 min och höger sida 1-3 min
  4. Duvan – sätesstretch att gå in i från stående plankan 1-3 min/sida
  5. Ryggflex för att stretcha ländryggen. Andas in på vägen fram och andas ut på vägen bak. Ha huvudet i samma höjd hela tiden. 1-3 min
  6. Ryggböjning åt vänster och höger. Ha sittbenen i marken hela tiden och böj bara så långt som det känns bra. Slappna av i bröstrygg och nacke. Håll 1-3 min/sida och andas lugnt in och ut genom näsan
  7. Benböj sittande 1-3 min
  8. Djupandning  på rygg 3-10 min. Andas in och lyft magen mot himlen genom att du fyller lungorna med luft långt ned, fortsätt andas in luft och känn hur bröstet lyfter sig. Håll lite och andas sedan ut all luft. När all luft är ute låter du kroppen själv säga till när den vill andas igen och då tar du ett nytt andetag. Ha en hand på magen och en på bröstet så att du känner andetagen.

Njut sedan av en skön kväll och en lugn och god natts sömn!

/Jenny:-)

Lämna ett svar