Mental styrka och hur du hanterar kriser – Avsnitt 61 och 62 med Lars-Eric Uneståhl

Nu finns både del 1 och 2 (avsnitt 61 och 62) ute med Fil. Dr Lars-Eric Uneståhl i Idrott-och ledarskapspodden. Lars-Eric är grundaren av mental träning, psykolog och har sedan 60-talet forskat om och studerat vad som får människor att må och fungera bra i längden. Idag är Lars-Eric fortfarande fullt aktiv och senast i början av april i år (2020) blev översättningen av träningsprogrammen i den mentala grundträningen översatta till arabiska för att kunna nå områden där krig har ökat oro och ångest hos många människor. I det första avsnittet (avsnitt 61) berättar Lars-Eric om hur du kan hantera en kris såsom coronakrisen genom mental träning, hur du lär dig hantera din rädsla och hur du hittar lugnet. Vi kommer in på mental tuffhets träning, placebo och nocebo effekter och vad du kan göra om du blivit arbetslös för att vända situationen till en möjlighet.

I slutet av del 1 delar jag med mig av en modell du kan använda för att lära dig släppa taget om det du inte kan påverka, samt en dikt som handlar om hur du kan möta motgångar med öppna armar.

I del 2 (avsnitt 62) fortsätter vi att prata om hur du kan agera i en kris och vi börjar med frågan om hur du gör när förutsättningar förändras. Om du tex tränat inför OS i sommar i flera år och nu är den framflyttad på obestämd tid, du kanske har tränat inför olika golftävlingar som är inställda mm, hur kan du hantera det på bästa sätt? Vi pratar om mål och motivation och om hur mål och närvaro i nuet hänger ihop, både i din vardag och när du spelar golf. Vi pratar om vikten av att andas bra och vi kommer också in på hur du genom mental träning kan hantera sömnsvårigheter. Jag tar upp några av era lyssnar frågor som tex hur du gör när du vill för mycket och det låser sig.

Trevlig lyssning och på följande länkar hittar du de träningsprogram för sömn och för oro och stress som Lars-Eric pratar om. Och vill du veta mer om andning så hittar du andningsexperten Anders Olsson i Idrott-och ledarskapspodden och avsnitt 37.

Här hittar du träningsprogrammet för inre och yttre trygghet som är kostnadsfritt:
https://www.unestaleducation.se/webshop/#!/Inre-&-Yttre-Trygghet/p/187279784/category=2833260

Info om programmet Promas hittar du här: www.promas.se
Hör av dig för frågor eller funderingar till Jenny på info@jennyhagman.com
Ta hand om dig!

Lämna ett svar