Avsnitt 64 – Del 2 med Igor Ardoris i Idrott-och ledarskapspodden och en övning!

Nu finns del 2 av 2 med den mentala tuffhetstränaren Igor Ardoris ute i Idrott -och ledarskapspodden.  I det här avsnittet fortsätter vi prata om mental träning och avsnittet börjar med att Igor får svara på hur du genom mental träning kan lära dig hantera några av de vanligaste hinder och problem som vi människor upplever; Förmågan att hantera kritik, Bekräftelsebehov från andra, Hur du gör om inte tiden räcker till för dessa ”välmående” verktyg mm. Igor svarar med tydliga tips och råd grundade i både forskning och i egen erfarenhet och från att ha arbetat med klienter inom både sjukvård, poliskåren, ambulansförare, ledare inom näringslivet och elitidrottare. Du får också höra vilka lärdomar Igor tror att vi kommer att ta med oss när vi om ca 1 år ser tillbaka på denna tid.

Du kan läsa mer om Igor på www.igorardoris.se och i slutet av programmet ger jag dig ett verktyg du kan använda om du behöver lite stöd på din resa från ett nuläge till ett önskat läge och här nedan ser du förklaringen av modellen och en bild tagen ur min bok ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare” där du hittar den under Målbildsträningen. Hör av dig om det dyker upp några frågor eller funderingar och trevlig lyssning!

Aktivitetsprioritering för att ta dig från ditt nuläge till ditt önskade läge:

När jag jobbar med mina klienter och elever så får de alltid först berätta vad de längtar efter, vad är det de vill uppnå med sin träning? Är det ett inre lugn? Mer harmoni på jobbet, på golfbanan? Längre slag på golfbanan? Att vinna ett OS guld? Att bli mer närvarande med sin partner, med sina barn? Att jobba mindre? Njuta mer? Osv. Alla har vi något vi tycker är allra viktigast och när du väl bestämt dig för vad det är så kan du börja bryta ned din tillvaro till vad du kan göra just nu för att närma dig dina mål.

Den här modellen kan hjälpa dig reflektera över om du verkligen gör det du vill göra under dagen och om det du gör leder dit du vill. Det är de små dagliga vanorna vi har som kommer att vara avgörande för att du ska nå dit du vill eller inte. Som Igor pratar mycket om i avsnittet så kanske du nu under denna Corona kris verkligen fått möjlighet att förstå vad som är allra viktigast för dig. Ta tillfället i akt och skriv ned det och det kanske då blir ett nytt önskat läge för dig. Använd sedan gärna modellerna i min bok och där hittar du bland annat denna. Här fyller du i dina dagliga aktiviteter och därefter fyller du i en siffra 1-7 för att se om de leder dig dit du önskar. Gå igenom detta tex varje söndag och justera det du vill/behöver. Läs hela beskrivningen av övningen i bilden ovan och hör av dig för frågor. Vill du dyka djupare in i din målbildsträning och hur du tar dig från nuläge till önskat läge så hittar du fler övningar och teorin bakom i min bok. Lycka till med allt och ta hand om dig! Kram Jenny

Här beställer du min bok Stolt, stark och säker om du inte redan har den!

Lämna ett svar