Andningsankaret 3 minuter – En guidad övning för din koncentrationsförmåga

Här kommer en av mina favoritövningar som jag gör dagligen. Det är en övning för dig som vill öka din koncentrationsförmåga och lära dig hur du kan ta tillbaka fokus till nuet. Det är en guidad andningsövning som kallas ”Andningsankaret”. Genom övningen lär du dig att ta tillbaka ditt fokus om och om igen genom att ha ett ”ankare” att komma tillbaka till. Ditt ankare i den här övningen är din andning och temperaturen på luften som du andas in och ut genom näsan.

Gör gärna övningen några gånger i veckan och gärna en gång per dag. Ju mer du tränar, desto lättare blir det för dig att ta tillbaka fokus när du behöver det och desto starkare blir din ”koncentrations muskel”. Det blir då lättare att ta tillbaka fokus till exempelvis en arbetsuppgift du jobbar med, du blir mer närvarande när du är på ett möte, eller när du talar med någon och du blir bättre på att ta tillbaka fokus till just det slag du ska slå om du är på golfbanan eller på tennisbanan (och släppa taget om tankar om resultatet framåt eller på något tidigare slag). Du lär dig helt enkelt att vara mer närvarande oavsett vad du gör.

Övningen finns också på trainforbalance.com som är mitt träningscenter online och där du hittar filmer och snart fler ljudfiler om hur du tränar din balans mellan prestation, glädje och inre lugn.

Önskar dig en skön övningsstund:-).

/Jenny

 

Lämna ett svar