Du visar för närvarande Enkla övningar för att bryta ett tillstånd

Enkla övningar för att bryta ett tillstånd

Här visar jag några övningar jag brukar göra om jag behöver komma ned i varv, bryta ett tillstånd eller bara för att må lite extra bra. Det är en blandning av klassisk yoga och Mediyoga, men egentligen handlar det bara om att strecka ut kroppen i de områden som gärna blir spända; ländryggen, baksida lår, och bröstryggen bla. Andningen är med hela tiden och mellan varje övning är det bra att landa lite och bara andas in och ut genom näsan. Avsluta övningarna med att göra en andningsmeditation i 10 min. Sitt ned med slutna ögon, fokusera på din andning som du gör in och ut genom näsan och bara landa en stund.

Här är övningarna (vila ca 30 sek-1 min mellan varje övning genom att sitta i meditationsställning och andas med händerna på knäna):

  1. Enkel solhälsning 1-3 varv. Andas lugnt och gör övningarna i din egen takt och så gott du kan.
  2. Ryggflex 3 min. Sitt i meditations ställning med rak rygg. Tippa bäckenet framåt och andas in, stretcha ut bröstet och svanka, krumma bakåt/tippa bäckenet bakåt och andas ut. Håll huvudet i samma riktning och på samma höjd från marken hela tiden.
  3. Benböj 3 min. Sträck ut benen och ha händerna på benen, Böj nu ryggen framåt med rak rygg så långt du kan, sedan böjer du bröstryggen och sist slappnar du av i nacken. Håll i 3 min. Andas djupt in och ut genom näsan.
  4. Andningsmeditation 10 min. Fokusera på din andning, slappna av i musklerna kring dina ögon och bara andas i ca 10 min. Lyssna gärna på musik om du tycker det känns bra.

Jag önskar dig en skön start på veckan!

 

Lämna ett svar