Du visar för närvarande Träna din release!

Träna din release!

Efter tre dagars golfskola här på Mazagan Golf Resort har vi hunnit gå igenom grunderna i svingträningen såsom grepp, sikte och uppställning, inkl. avståndet till bollen. Jag har också coachat en del på banan och förutom siktet så ser jag att releasen (kraften som finns i handlederna när du lär dig att använda dem utan att hålla i klubban för hårt och i rotationen av dina höfter) gärna försvinner pga tex nervositet, den starka viljan att vilja för mycket osv. Därför tränade vi en del på just releasen efter spelet i tisdags. Jag har spelat in två övningar som är bra för att få igång dessa releaser; handledsrörelsen och höftrörelsen och du ser dem ovan. Glöm dock inte att du behöver ha ett bra grepp som gärna får vara neutralt för bästa resultat av dessa övningar (se min film om greppet med Golfway HÄR ).

När du gör den första övningen så kommer du märka att du inte behöver ta i så mycket för att få fart i klubbhuvudet och därmed få längd i slaget och när du gör den andra övningen så kommer du märka att du inte behöver använda handlederna när det bara är rakheten som är målet. Då räcker det med kraften i höftrotationen och dina stora muskelgrupper. Det som är bra med detta slag, som du tex kan använda runt greenen när det är rakhet och inte längd som är det viktiga, är att dina stora muskelgrupper inte är lika känsliga för nervositet som dina små och många muskler som finns i dina händer och armar. Det är därför ett säkrare slag, även när hjärtat börjar slå lite snabbare inför ett jobbigt slag.

När du gjort dessa övningar kan du testa att svinga med full sving och med en vanlig uppställning för att känna hur du använder båda dessa releaser. Svinga med ditt vanliga sköna tempo och du ska se att du nu kommer att slå både rakare och längre! Krångligt? Hör gärna av dig om du har frågor:-).

Idag blir det först lite MediYoga för att få en skön och lugn start och sedan fokus på spelstrategi och närspel!

Vi ses!

Lämna ett svar