Du visar för närvarande Träningsresa i Portugal

Träningsresa i Portugal

Jenny i Portugal
Ett reserverat träningsområde varje dag! En dröm för en tränare att allt fungerade precis som vi hade bokat:-).

Nyss hemkommen ifrån höstens träningsresa i Portugal med nya erfarenheter, bekantskaper och kunskaper:-). Vi höll till på anläggningen Royal Obidos 1 timme norr om Lissabon. Det var en långhelg och fokus var att sammanfatta säsongen och gå igenom grunderna i svingen och närspelet, samt förbereda eleverna för hur man kan träna under lågsäsong.

Själva träningen innehöll bla stationsträning med fokus på de viktiga grunderna; grepp, sikte och uppställning, samt en hel del övningar som är bra för att få dessa grunder på plats utan att behöva tänka för mycket. Vi hade också ett pass i  närspelsträning där jag framförallt gick igenom korta och långa inspel. Här pratade jag mycket om att det är viktigt att välja den klubba som ger det bästa resultatet, även under lite press och nervositet. Det är väldigt individuellt vilken klubba som man gillar att använda vid olika lägen, men om man utgår ifrån den klubba som känns bäst, men också den som alltså kan ge ett bra resultat, även om det är ett vattenhinder på andra sidan green, eller en bunker emellan dig och greenen.

HÄR kan du se en instruktionsfilm jag gjort om greppet och om närspelet om du vill ha lite tips och råd kring detta:-).

IMG_7803
Vi tränade korta och långa inspel med fokus på den klubba som gör jobbet bäst och lättast.

Jag var sedan med och coachade på banan för att se hur spelet ser ut där. Det är lätt att svinga bra på rangen, men ibland hänger de fina slagen inte med ut på banan. Vad beror detta på egentligen? Det som jag ofta ser är att tempot i svingen ändras. Detta beror ofta på att tankarna i huvudet ändras. Man blir lite stressad av olika anledningar och detta gör att tempot i svingen ökar och timingen blir då lite ”off”. Samtidigt är det lätt att musklerna spänner sig mer än när du står och slår flera bollar på rangen och spända muskler får svårt att svinga med bra timing och tempo och detta påverkar också bollträffen.

Bra tips för att hålla ett bra tempo och därmed behålla en god timing i svingen även på banan är att jobba med andningen och din rutin. Försök att andas in på 4 och ut på 5 så ofta du kan på banan och det kan vara en idé att även lägga in en djup andning i din rutin. När du andas lugnt blir hjärnan lugn och det blir lättare att behålla positiva istället för negativa tankar. Framförallt blir tankarna färre när du är lugn. En rutin betyder att du gör samma sak inför varje slag och det ger en trygghet och ett fokus att du har en rutin som du själv bestämt inför varje slag.

IMG_7774
Stationsträning på rangen med fokus på grunderna och enkla övningar för att förstärka dessa grunder.
IMG_4068 2
Marlene Gustawsson gjorde gröna smoothies och förklarade nyttan med dessa.

På denna resa var även Marlene Gustawsson med. Hon är vad jag kallar Sveriges gröna smoothies drottning och hon har skrivit flera böcker i ämnet. Vi har känt varandra länge och det var väldigt kul att vi för första gången kunde få ihop en resa med både träning och en föreläsning i hur du på ett enkelt sätt får in gröna smoothies i din vardag och vilka fantastiska nyttigheter dessa gör för din kropp. För mer info om Marlene och recept kan du gå in på www.optimal-halsa.se. 

FullSizeRender
Vi avslutade söndagens träning med ett mediyoga pass. Det är lugna övningar för bla rygg och axlar och med fokus på andningen. Passen avslutas alltid med en meditation på ca 10 min.

På denna resa hade jag också med en kortare föreläsning i mental träning och ett avslutande pass i medicinsk yoga (läs mer på www.mediyoga.se). Detta för att de nyvunna kunskaperna lättare ska sjunka in och för att visa hur man kan få ned sin grundspänning och behålla starka nerver och ett lugnt sinne, på och av banan.

Vill du testa ett av mina mediyoga pass så är du välkommen till InMo på Brahegatan 42 på torsdagar 19.45 eller fredagar 15.30. Hör av dig till mig på jenny@hagmangolf.se innan bara.

Tack till alla som var med på resan och jag hoppas att vi ses snart igen! Nästa inplanerade resa är till Evian Golf Resort med Helen Alfredsson den 11-14 och 18-21 maj 2017. Mer info inom kort!

Ha det gott!

Lämna ett svar