Du visar för närvarande Enkla stretchövningar för en bra start på veckan

Enkla stretchövningar för en bra start på veckan

Ett bra sätt att avsluta helgen är att ge dig själv en stund för dig själv med några enkla stretchövningar och en avslutande 10 minuters djupandning/meditation. Det gör att kroppen landar och du kan göra dig redo inför en ny vecka. Att stretcha ut musklerna gör det bland annat lättare för syret att cirkulera runt i kroppen och du blir då lugnare.  I videon visar jag några enkla stretchövningar och så avslutar jag med att meditera i 10 minuter.

Några saker att tänka på:

  1. Håll varje stretch i minst 20 sekunder och upprepa 2 ggr. I videon visar jag varje övning, men jag gör dem något kortare och endast en gång/övning.
  2. Den avslutande meditationen gör jag i en enklare meditations ställning och med händerna på knäna och tumme mot pekfinger. Om du har svårt att sitta i meditations ställning så kan du även sitta på knäna. Det viktiga är att du har fria andningsvägar och en så rak rygg som möjligt utan att det känns ansträngt.
  3. När du mediterar kan du blunda och fokusera på din andning. Andas in och ut genom näsan och räkna tex in på 3 och ut på 4 eller in på 4 och ut på 5 (utandningen ska vara längre än inandningen). Ha fokus på en punkt mellan ögonbrynen (det kallas 3:e ögat inom yogan) då det då blir lättare att fokusera. Håll alltså fokus på andningen och på denna punkt och om tankarna kommer så låter du dem bara komma, men försök återgå till ditt fokus.
  4. Innan du börjar meditera kan du bestämma dig för ett ord eller en tanke som du vill ska vara i fokus denna vecka. Tex ”Lugn och Stark oavsett vad som händer”, ”Jag ska göra mitt bästa hela veckan”, ”Jag är modig”, ”Jag är ödmjuk och säker”, ”Jag ska hålla huvudet högt” osv. När du hittar den tanke du gillar så börjar du andas och fokusera på tredje ögat i 10 minuter.

Jag önskar dig en bra vecka!

 

Lämna ett svar