Du visar för närvarande Grepptrycket!
Coaching för dig som företagare
Vi bygger ditt varumärke från grunden

Idag är kunskap och inspiration källan till dina kunders hjärta. Vi hjälper dig att hitta din och ditt företags väg för att förmedla rätt budskap och hur du därmed bygger ditt varumärke från grunden. Kontakta oss för att komma igång.

Grepptrycket!

Nu inför lågsäsongen och vintern är det väldigt bra att börja träna dina grunder ordentligt. En av dessa grunder är greppet. Det är dock inte bara hur du håller i klubban som är viktigt, utan hur hårt du håller.

En vanlig regel är att man ska hålla lite lösare i klubban med den nedre handen, så att du inte styr klubban. Det är vanligt att högerspelare som är högerhänta håller för hårt i klubban med den högra handen som är nederst för dem. Om du håller för hårt med denna hand försämrar du farten av klubban och klubbhuvudet och du slår då kortare. Det kan också ge onödiga spänningar i armen och en golfarmbåge kan tex utlösas av ett för hårt grepptryck.

Tips:
Om du tänker dig en skala från 1-5 där ett är mycket svagt och 5 är mycket starkt, så kan du hålla i klubban med en 3-4 med din övre hand och med en 1-2 med din nedre hand. Öva sedan med tex halvsvingar för att vänja dig med ditt nya grepptryck och för att se hur långt du kan slå utan att ta i.

På bilden nedan tränar jag på att slappna av med högerhanden och på min uppställning (framförallt tänker jag på att stärka bålen för att få en stark och rak rygg innan vridningen börjar). Hör av er för frågor och lycka till!

20130414-075319.jpg

Lämna ett svar