Du visar för närvarande Reflektion och mental träning

Reflektion och mental träning

Jenny andning
Lär dig stoppa negativa tankar och byt ut dem till positiva tankar så lyckas du på golfbanan! Jag har redan börjat träna:-)

För några veckor sedan lyssnade jag på KBT  terapeuten, PT’n och yogainstruktören Sofia Grenevall på ett av de frukostseminarium på Röhnisch Brand Store som jag arrangerade för Birdie Golf Tours. Även om jag själv spelat både som proffs och amatör sedan jag var 11 år och fått många tips och råd så tog jag med mig otroligt mycket från denna kunskapsgivande och inspirerande föreläsning. Sommaren är en perfekt tid för reflektion och varför inte lägga in lite mental träning nu när det finns tid.

Här är några av de råd och kunskapstips vi fick:

– 65000 automatiska tankar går igenom våra hjärnor varje dag. Det finns tre typer av tankar; Neutrala, positiva, och negativa . Om tanken är positiv, negativ eller neutral påverkas av vilka känslor som just du kopplar till tanken.

– Pga detta malande av tankar är det otroligt viktigt att vi lär oss att hantera dem och framförallt lära oss att stoppa de negativa tankarna.

– För att lära sig att bemästra sina tankar behöver vi först identifiera dem. Ibland kanske du inte ens märker att du tänker negativt, men  kroppen kanske gör det genom att vara irriterad eller upprörd. Försök identifiera detta och skriv sedan ned de tankar du har som får dig irriterad eller frustrerad.

– Genom att skriva ned en tanke blir den mer verklig och det blir nu lättare att börja jobba med den.

– Efter att du identifierat den negativa tanken gäller det att lära sig stoppa den tills nästa gång den kommer. Några råd för detta är att tex:

1. Om din kompis kom med en negativ tanke om sig själv till dig, vad skulle du råda hen till då? Förmodligen skulle du peppa denne och försöka uppmuntra, eller hur? Gör samma sak till dig själv.
2. Vad är det värsta som kan hända? Om din negativa tanke tex är att du är säker på att slå i vattenhindret, tona ned detta genom att tänka att det då bara är att droppa och köra på och att du endast tappar ett slag, inte så farligt över 18 hål.

Till slut fick vi tips om att göra följande om du blir stressad på golfbanan:
Andningsövningar
Medveten närvaro – Mindfullness – det finns bara nu och framåt, nu är det nästa slag som gäller!
Avslappningsövningar

Ha en skön sommar!

Lämna ett svar