Du visar för närvarande Yoga, yoga, yoga

Yoga, yoga, yoga

För dig som funderar över hur du ska slå längre och rakare till nästa säsong så har jag ett tips. Prova yoga! Flera av er har säkert redan provat, men om du inte har så rekommenderar jag dig verkligen att prova ett par gånger. Yoga tränar upp din balans, koordination, styrka, rörlighet OCH din koncentration och ditt lugn genom att du alltid har med andningen i ett yoga pass.

Det finns olika sorters yoga och de har lite olika inriktningar. Här är en liten yoga guide för de vanligaste formerna:

Hathayoga:
En av yogans ursprungliga huvudgrenar. En fysisk och meditativ form av yoga där man intar olika ställningar i ett lugnt tempo.
Du lär dig att få kontroll över kroppen och den passar nybörjare och de som vill prova på yoga.

Ashtangayoga:
En fysiskt relativt hård form av yoga med olika ställningar som utförs i ett snabbt, kontrollerat flöde, med så kallade kroppslås och medveten andning, i en bestämd ordning. Denna yogaform ökar, precis som de flesta yoga former, välbefinnandet. Du får en smidig kropp, lära sig kontrollera sinnet och får en djupare förståelse för din person.

Denna yogaform är mer fysisk än Hatha och du behöver ha relativt god fysisk form från början.

Bikramyoga:
I denna form av yoga sker träningen sker i 40° C och är ganska hård och bygger på 26 olika ställningar. Passen börjar med en lång andningsövning för att värma upp kroppen och därefter gör man övningarna efter sina egna förutsättningar. Du kommer att svettas mycket under hela passet, men genom att svettas renas kroppen.

Du tränar under passet hela kroppen, både in- och utsidan. Övningarna ska forma kroppen och ha en djupgående effekt på kropp och själ. Ökar flexibilitet, styrka och kondition.

Passar framförallt dig som gillar att träna i värme. Disciplin är viktigt under passet och alla tränar efter sina förutsättningar så både nybörjare och mer vana yogis är varmt välkomna!

Kundaliniyoga:
En mjuk yoga i lugnt tempo som har fokus på det mentala och andliga. Med enkla, men kraftfulla fysiska övningar tränar man en sak i taget, till exempel att stärka ryggen eller immunförsvaret. Du lär dig bemästra sinnet med hjälp av andning, mantran och meditation. Denna yogaform passar gammal som ung som också är intresserad av att varva ner och träna mentalt.

Är du intresserad av yoga och vill bli inspirerad av världens främsta Yoga Girl, följ hennes blogg HÄR!

Jenny yogar

 

 

 

Lämna ett svar