Du visar för närvarande Träning för din ländrygg och rumpa!

Träning för din ländrygg och rumpa!

Just ländryggen och ditt säte (din rumpa) är två områden som behöver lite extra omtanke. Ländryggen är ganska svår att komma åt vad gäller rörlighet och den första övningen i filmen handlar om att få igång cirkulationen där och öka rörligheten. Här fastnar en hel del stress också så denna övning är toppen att göra om du behöver komma ned i varv.

Övning 1. Gör så här:
Lägg dig ned på rygg som i filmen och börjar ”rulla” upp ryggen kota för kota tills du kommit hela vägen upp och kan spänna sätesmuskeln (rumpan).
Rulla nu ned ryggen kota för kota igen och använd magmusklerna så att du verkligen pressar ned ryggen kota för kota. Det är lätt att den nedre delen av ryggen annars åker ned som en planka så ta det lugnt och jobba långsamt.
Gör 10 rep x 2.

Den andra övningen i filmen är en övning för att stärka ditt säte och checka av om balansen i styrka mellan dina sätesmuskler är jämn. Ibland är den ena svagare än den andra och då kommer du få svårt att lyfta ut det benet och samtidigt hålla uppe sätet. Men fortsätt då ändå att göra övningen så gott du kan så kan du stärka den efter en tids träning.

Övning 2. Gör så här
Lägg dig på rygg och gör ett höftlyft (se filmen)
För nu ut ena benet och håll uppe rumpan i 3 sek. Gå ned och gör likadant med den andra sidan.
Gör 10 rep/sida x 2.

För en ökad rörlighet och styrka är det bra att göra övningarna 2-3 gånger/vecka och har du problem med din ländrygg så kan du göra den rörlighetsövningen var eller varannan dag.

OBS! Om du har ont i din rygg så var alltid försiktig när du gör nya övningar. Gör dem långsamt och glöm inte andningen.

Lycka till!

 

Lämna ett svar