Du visar för närvarande Träna upp bålstabiliteten inför säsongen – 6 bra övningar!

Träna upp bålstabiliteten inför säsongen – 6 bra övningar!

Just nu märker jag att det är många som kommit igång efter jul – och nyår och jag får många förfrågningar vad gäller övningar för styrka och rörlighet och vad gäller grunderna i svingen. Jag kommer att lägga upp lite olika tips och råd nu under januari och februari och jag börjar idag med den viktiga bålen! Ska du stärka en enda muskel i kroppen för att du ska kunna må och fungera bättre på golfbanan så är det just bålen.

En stark bål hjälper dig att kunna repetera din sving oftare och därmed får du rakare slag. Den hjälper dig också att få mer längd i slaget, då du kan få mer fart i klubban då du hittar bålen som din motor i svingen. OCH den skyddar din rygg från skador.

Övningarna:

Gör ovanstående program några gånger i veckan för att se ett resultat och upprepa övningarna 1-3 varv beroende av vilken nivå du börjar på!

Vill du har mer tips och råd och kanske göra en fys-och analys med mig på InMo (www.inmo.se) där jag gör både rörlighets-och styrketester och sedan ett skräddarsytt träningsprogram till dig så är du varmt välkommen att höra av dig:-).

Lycka till!

Lämna ett svar