Du visar för närvarande Avsnitt 7 av Idrott-och ledarskapspodden- Lars-Eric Uneståhl

Avsnitt 7 av Idrott-och ledarskapspodden- Lars-Eric Uneståhl

Jenny och Lars-Eric Uneståhl
Jag åkte till Örebro där Skandinaviska Ledarhögskolan och Lars-Eric Uneståhl har sitt säte! Ett underbart ställe och jag blev bjuden på hembakat bröd och bullar och ett fantastiskt samtal som varade i 2.5 timmar! Stort tack Lars-Eric för att du tog dig tid!

Dags för det 7:e avsnittet av Idrott-och Ledarskapspodden! Denna gång med fantastiska Lars-Eric Uneståhl, grundaren av mental träning i Sverige, professor, fil. dr och psykolog. Jag åkte till Örebro strax innan jul där Skandinaviska Ledarhögskolan, som drivs av Lars-Eric och Elene Uneståhl, har sitt säte för att intervjua Lars-Eric och jag hade så många frågor och vi pratade så länge så det blev två avsnitt. Detta är del 1!

I avsnittet får vi höra vad mental träning är, hur mental träning hjälper vid utbrändhet och utmatningssymtom, vikten av en tydlig riktning i din vardag och i arbetet för att kunna prestera och må bra och hur mental träning kan användas inom i princip alla områden från idrotten till skolan, näringslivet och sjukvården och mycket mer.  Skandinaviska ledarhögskolan har en vision om att förbättra världen genom mental träning och målet är att alla i världen ska ha fått kontakt med mental träning tom år 2037! Det finns mycket planer och aktiviteter på gång för att nå detta mål. Bl a har de jobbat fram ett stress – och oros program inom mental träning för Kurdistan och för de som drabbats av IS där, ett mentalt träningsprogram för stress och oro för utmattnings symtom och utbrändhet, ett sömnprogram för de som har svårt att sova, mentala träningsprogram för cancerpatienter inom sjukvården, och mentala träningsprogram för skolan både i Sverige och utomlands och mycket mer.

Vi pratar också om ledarskap och vad som är viktigt för en ledare idag, hur du hjälper dig själv och dina anställda att hitta sin inre motivation och om hur mål kan kännas kravfyllda, men varför de ändå är livsviktiga för att vara lycklig och må bra! Vi får lyssna till Lars-Erics tankar kring hur man skapar en hållbar vision som skapar en inre motivation hos ALLA anställa och mycket mer! Varmt välkomna till del 1 av denna intervju (del 2 kommer nästa vecka!) och trevlig lyssning!

Du hittar avsnittet på Soundcloud, Itunes och Acast, samt på min hemsida HÄR!

Vill du veta mer om Skandinaviska Ledarhögskolan och Lars-Eric så hittar du det HÄR! 

PS! Vill du lära dig mer om mental träning och hur du sätter upp mål, lär dig målprogrammering, hittar avspänning och lär dig prestera och må bra på vägen så är du välkommen att hänga med i min kurs i Mental träning som startar på tisdag 17/1! Det finns ett par platser kvar! Hör av dig på jenny@hagmangolf.se om du har frågor eller vill anmäla dig!

Önskar dig en skön dag!

Idrotts - och ledarskapspodden bild

Lämna ett svar