Härliga dagar i Evian!

För fjärde året i rad arrangerar vi Alfredsson’s och Hagman’s Training Camp på Evian Resort i Frankrike. En fantastisk plats med en träningsakademi en tränare och dess elever endast kan drömma om:-). Fokus på denna helg är att gå igenom grunderna riktigt ordentligt med våra elever, coacha dem på banan så att kunskap blir kompetens, och att ge verktyg till alla deltagare över hur de ska göra för att kunna hantera press på golfbanan.

Evian Resort erbjuder inte bara den fantastiska Geneve sjön som utsikt från både hotellet, golfbanan och akademin utan även en helt underbara infinity pool, uppvärmd till och med. Lite ledig tid blir det under helgen och då passar många på att svalka sig en stund här. I år har vi hittills haft riktigt fint väder och det är inte helt själklart då både sjön och närheten till alperna kan ge snabba förändringar i väderleken.

Hotel Royal där vi bodde i år (det finns två hotell på anläggningen) totalrenoverades för 3 år sedan. Hotellet i sig är över 150 år gammalt och allt togs tillvara, uppdaterades och renoverades in i minsta detalj och jag måste säga att resultatet är ganska makalöst. Läs gärna mer om hotellet och dess historia på evianresort.com. Det är ett dyrt hotell, men av alla hotell jag bott på så är detta det absolut bästa och  värt varenda öre att spendera ett par nätter på.

Fantastiskt nog så tror jag att jag kommer att kunna erbjuda en tävling snart igen, där vinsten blir ett par nätter på just det här hotellet. Håll utkik på instagram så håller du dig uppdaterad:-).

Evian Golf Course är en mästerskapsbana där bland annat Evian Masters spelas varje år (en major på LPGA Tour). Men banan erbjuder inte bara en mästerskapsbana utan även en otroligt välskött omgivning med fokus på unika träd och blommor. Det här är hål nummer 8 som är ett par tre hål. Vet du vad blommorna heter?

En av kvällarna håller jag och Helen en föreläsning. Fokus då är mental träning och vi förstärker det vi gått igenom under dagen och kopplar ihop det med vår röda tråd som i stora drag handlar om att börja all träning från grunden, förstå vad man håller på med, känna trygghet och skapa energi till utveckling.

Företaget Danone äger Evian Resort, men också vattnet Evian vars produktion ligger just i Evian. Varje dag får vi smaka av detta friska hälsosamma vatten. Trots mängden flaskor som görs varje dag och som fraktas ut till hela världen från denna lilla by så är företaget mycket noga med vilket material som används till flaskorna och jobbar hårt för att hålla en miljömedveten linje.

En ganska så trevlig arbetsplats för några dagar. Om jag hade denna utsikt från mitt kontor hemma i Stockholm hade jag nog aldrig lämnat det:-). Och motivationen som skapades vid just detta skrivbord ledde till ett par nya idéer, ett nytt samarbete, ett viktigt beslut, viktig planering och en ännu starkare tillit till de målbilder och önskade lägen jag satt upp den närmsta tiden:-).

Följ mig gärna på instagram @jenny_hagman om du vill ha mer regelbundna uppdateringar, tips och råd om träning och lite annat smått och gott!

 

Önskar dig en fortsatt härlig dag eller kväll och som sagt, håll utkik på instagram för nästa tävling!

Kram Jenny

Lämna ett svar