Du visar för närvarande 6 bra övningar för styrka och balans

6 bra övningar för styrka och balans

Igår var jag på Bro Bålsta och tränade ett gäng härliga tjejer där min station handlade om att slå långt. Jag visade då vikten av uppställningen med driven och hur de olika klubborna (Driver, Fairway wood och hybrid) skiljer sig från varandra vad gäller just uppställningen.

Eftersom det handlade om att slå långt så dök också frågan upp om hur man tränar fysträning för att slå längre. I höst har jag en kurs i fysträning för golfare på Kungliga tennishallen (är du intresserad? Anmäl ditt intresse på jenny@hagmangolf.se), men här ovan är 6 bra övningar som du kan börja köra.

Det är 6 övningar som är funktionella och som tränar din koordination, styrka, balans och rörlighet. Golfare behöver träna hela kroppen och de behöver också utmanas i just koordination och balans.

Gör övningarna i rad och 6-10 rep/övning och håll plankan i ca 30 sek. Gör hela programmet 1-3 ggr i följd och du kan tex köra övningarna efter löprundan, eller hemma när du behöver lite extra energi och pepp.

Ha en skön vecka!

 

Lämna ett svar