Du visar för närvarande Testa Mediyoga idag!

Testa Mediyoga idag!

Visste du att Mediyoga bland annat reparerar nervbanorna i hjärnan? Du blir lugn, stressar ned och lär dig djupandas. I Mediyogan finns också många övningar för rygg, axlar, nacke och höfter och övningarna är enkla och alla kan göra dem. Om du inte kan sitta i meditations ställning så kan du sitta på en stol eller en boll. Ju mer du jobbar med övningarna desto lättare kommer det bli att sitta i meditations ställning. Det viktiga är att du kan sitta med en rak rygg så att andningsvägarna blir fria.

Jag har hållit på med yoga länge och när jag var golfproffs på heltid var det yoga och boxning som gällde. Det var dock de väldigt fysiska yogaformerna jag ägnade mig åt, Bikramyoga, ashtanga yoga bla. Mediayogan innehåller mer andningsövningar och den kommer ifrån Kundalini yogan. Om du känner att dessa former är för lugna för dig och du blir rastlös är det förmodligen just denna lugnare yoga form du behöver:-).

Testa gärna övningarna i filmen ovan:

  • Sätt dig i meditationsställning med rak rygg och lägg händerna på knäna och börja andas in och ut med näsan. Slut ögonen och ha dem slutna hela tiden.
  • Börja sedan med den första övningen, ryggflex. Tippa bäckenet framåt och andas in och stretcha ut bröstet. Andas ut och tilta bäckenet genom att krumma bakåt. Detta är en mycket skön stretch för ländryggen. Ha huvudet på samma höjd från marken hela tiden. Gör övningen 1-3 min.
  • Ryggböjning. Gå tillbaka till lätt meditationsställning och andas några gånger. Rotera nu överkroppen först åt vänster. Ha händerna på varsin sida om knäna och fäll ryggen fram så långt du kan med rak rygg. När du inte kommer längre böjer du bröstryggen och sedan nacken. Slappna av och andas djupt in och ut genom näsan. Stanna kvar i 1-3 min.
  • Gör likadant åt höger sida och sedan framåt. 1-3 min/sida.
  • Avsluta med att sitta lugn och andas in och ut genom näsan. Lugna, djupa andetag.

Jag önskar dig en skön och lugn start på veckan! Glöm inte att det är när du vässar sågen som du hinner med det du önskar och med den kvalitet du önskar! 

 

Lämna ett svar