Du visar för närvarande Tre råd för bättre puttning

Tre råd för bättre puttning

Jenny puttar

Har du ett mål att få ned din score och kanske sänka ditt hcp? Eller att spela mer stabilt? Ett av mina råd är att fokusera lite extra på din puttning. Här är ett par tips och längre ned kommer mina tre bästa råd för att få i putten:

  1. Börja att räkna dina puttar på nästa runda. Det första målet kan vara att försöka ha max 2 puttar på varje hål. På 18 hål blir det 36 slag. Som jämförelse har proffsen i genomsnitt max 30 puttar per runda och ofta under 30.
  2. Om du märker att du ofta har 3-puttar så kan du träna på två saker:-Träna på 10 meters puttar och försök lägga dem inom 1 meter från hålet enligt bilden nedan. Där har jag lagt klubbor 1 meter runt hålet och så försöker jag få in 10 bollar inom detta område.

JH10.52. –

– Träna på 1 meters puttar. På bilden nedan har jag satt upp peggar runt ett hål och på 1 meters avstånd. Försök sänka 5 i rad och missar du får du börja om.

JH10.6

Tre råd för att få i putten:

  1. Se till att du siktar rätt. Dina fötter och axlar ska vara parallella med din puttlinje. Jobba med en klubba längs med dina fötter för att kolla ditt sikte.
  2. Ha ögonen över bollen. På så vis kan din putter lättare hålla en bra pendelrörelse.
  3. Håll huvudet stilla tills du hör att bollen går i hål (se bilden nedan). Detta fungerar framförallt på dina korta puttar. Det är lätt att bli nyfiken och titta upp för tidigt och då följer inte din putter din mållinje och du kan missa även de kortaste puttarna. Jag lärde mig detta efter att ha missat en 3 dm putt för vinst på Yale University i Usa. Riktigt jobbigt!!!  Men jag har inte gjort det igen:-).

JH10.4

Lycka till och hör gärna av dig och berätta hur det går!

Ha det gott!

 

Lämna ett svar