Likheter mellan yoga och boxning

Efter att nu ha tränat boxning i några veckor är det mycket intressant att se vilka likheter som finns mellan golf och boxning vad gäller tekniken.

Höftrörelsen är i princip densamma och det viktigaste i båda sporterna är att hämta kraften från just höftrörelsen. Jobbar du för mycket med armarna blir slagen korta och sneda vad gäller golfen och de blir kraftlösa i boxningen.

Vidare är det också väldigt intressant att se hur en liten liten justering i tekniken kan ge enorma förändringar i resultatet. En rekommendation är alltså att alltid ta någon lektion och anlita en personlig tränare för att få reda på vad exakt du ska göra för att hitta rätt i den djungel som finns vad gäller teknikråd. Bilden nedan visar mig själv som tränar på en bra uppvridning för att få de bästa förutsättningarna till en explosiv höftrörelse i framsvingen.

Hör gärna av dig om du vill ha tips på en bra PGA golftränare och vad gäller boxning kan jag varmt rekommendera William Ngeusseu på bla AIF boxning.

Ha en bra fredag!

20121018-201041.jpg

Lämna ett svar