Har du ont i ländryggen?

I veckan har jag känt av min ländrygg igen. Detta är mycket vanligt hos golfare, speciellt om man är stel här. Denna muskel är också svår att stretcha, men det finns något man kan göra för att detta ska bli bättre ( förutsatt att du vet att du inte har några skador i ryggen):
1. Stretcha dina sätesmuskler ordentligt.
Det är alltså dina rumpmuskler. Detta är den största muskel vi har och den blir lätt spänd. Sätesmuskeln fäster i ländryggen och därmed påverkar den alltså denna muskel. Stretcha i minst 30 sek och upprepa två gånger per sida. Nedan är en bild på hur du kan stretcha sätet.

20120506-222412.jpg
2. Stärk dina magmuskler, framförallt de nedre.
Gör tex små situps, eller crunches som det heter. Se till att du har svanken i hela tiden och gör små lyft. Kör på tills du känner mjölksyra i musklerna. Vila och kör en omgång till. Genom att du stärker dessa muskler avlastar du ländryggen.

Hör av er om ni har frågor om detta. Lycka till!

Lämna ett svar