Du visar för närvarande Tankens kraft

Tankens kraft

Hoppas ni alla haft en skön valborg! Just på valborgsmässoafton var jag på ett bikram yoga pass igen och jag fortsätter att tycka att det är en av de bästa träningsformer jag någonsin provat (läs mer om bikram yoga på www.calme.se). Just denna gång var det en gästlärare som höll i passet. Han heter Andy och är från Arizona, men bor i Budapest. Han gästspelar på Du Calme (som yogacentret heter) i en vecka och han var verkligen duktig. Han påminde mig om varför jag mår så otroligt bra efter dessa pass; man blir fysiskt utmattad och hela passet är som en ”90 -minute open-eye meditation” som Andy uttryckte det. Man är så fokuserad och man jobbar så bra med andningen att det blir väldigt lätt att tänka på ”ingenting”.

Det susar förbi över 60 000 tankar varje dag i våra hjärnor och dessa tankar har ofta en förmåga att få oss att fokusera på ”fel” saker. Genom att hitta någonting; en träningsform, en hobby, eller något annat som kan förmå dig att tänka på ”ingenting” under en stund, hjälper alltså din hjärna att slappna av. Detta hjälper dig i sin tur att lära dig att kontrollera dina tankar så att du kan haffa negativa tankar i god tid och lära dig att rensa bort dem innan de drar ned dig i en negativ spiral. Inte alltid så lätt, men träning ger färdighet och med rätt verktyg (som tex ett fantastiskt yoga pass), kommer du till slut att kunna bemästra detta. Namaste!

20120502-202022.jpg

Lämna ett svar