Du visar för närvarande Stärk din förmåga att njuta av din framgång

Stärk din förmåga att njuta av din framgång

Varför har vi så svårt att njuta och ta emot framgången när den kommer?

Varför leder framgång i ditt jobb eller i din idrott så sällan till långvarig tillfredsställelse? Varför är det så att när du väl når dina mål, når din framgång, och du förväntar dig att äntligen känna dig nöjd och tillfreds (du får tex en löneförhöjning, en befordring, en utmärkelse, vinner en tävling, blir uttagen till en match osv.), inte känner dig nöjd? Den där känslan du tycker att du borde ha uteblir och du börjar istället leta efter nästa befordran, nästa bekräftelse, nästa vinst…Svaret på frågan handlar om ditt inre lugn och hur du gör för att hitta balansen mellan inre och yttre framgång. All mental träning syftar till att lära dig just detta och att därmed nå en långsiktig tillfredsställelse i både framgång och i motgång.

I en ny artikel från Harvard Business Review tar de upp exakt detta problem som så många känner igen sig i och här kommer en sammanfattning av 3 sätt du kan jobba på för att  skapa ett sk ”mindset” som hjälper dig hitta ett lugn och en tillfredsställse i både framgång och motgång.

  1. Börja med att flytta ditt fokus från jämförelse till medkänsla. Istället för att uppmärksamma det du inte lyckats med, ge dig själv stöttning och bekräftelse för den utveckling du redan gör på din egen resa. Och istället för att avfärda någon för vad de har lyckats med, uppmärksamma att deras framgång inte kommer på bekostnad av din.  De är på sin resa och att vara glad för deras skull kostar dig ingenting.
  2.  Sluta med att mäta det du har åstadkommit (pengar, utmärkelser, följare etc) och börja istället mäta vad du har bidragit med. Vilka liv har du påverkat positivt? Vilka idéer har du förverkligat som påverkat någon eller något positivt? Långsiktig glädje kommer från att ge, inte att ta/få. Det här med att Ge är också veckans träning på mitt instagram konto @jenny_hagman så kika gärna in där för mer tips kring hur du skiftar din attityd från att få till att ge. 
  3. Förändra din attityd från förakt/avund till samhörighet/connection. Att växa sig omåttligt ambitiös, oavsett hur mycket pengar eller makt som du tjänar på vägen, kommer att leda till bittterhet och ensamhet. Kom ihåg att vårda och uppskatta de relationer du har i ditt liv, speciellt de som inte har något med din karriär att göra!

Dessa råd kommer som nämnt från Harvard Business Review och från artikeln ”Why success doesn’t lead to satisfaction” av Ron Carucc. Inom den mentala träningen så handlar det här om din självbild och din förmåga att lära dig skilja på din person och prestation. Det är den andra delen av grunderna du tränar för att bygga upp en mental styrka från grunden för att hålla i längden.

Vill du boka in en tid för coaching/mental träning för att utveckla din självbild och ditt inre lugn så kontakta mig på info@jennyhagman.com eller boka din coaching här!

Ta hand om dig/Jenny

 

Lämna ett svar