Det finns inget rätt sätt, bara ditt sätt!

För ca en vecka sedan hade jag förmånen att lyssna på Christer Ohlsson som är en grym föreläsare. Han pratade om många intressanta saker och något jag vill dela med mig av var att han tryckte på vikten av att hitta sitt sätt och inte rätt sätt. Som golftränare möter jag många elever som försöker hitta rätt sätt att svinga och det är inte så konstigt med tanke på all instruktion som finns om just golf svingen. Det är dock viktigare att hitta det sätt som fungerar för dig än att hitta rätt sätt.

Mitt tips till er är därför, precis som Christer sade i sin föreläsning, att ta till er så mycket information och instruktion som möjligt, testa, och välj sedan det som verkar fungera bäst. Fråga din tränare om det du känner dig osäker på, men kör sedan på det du tycker fungerar bäst. Då hittar du till slut ditt sätt och då utvecklas du på ett stabilt och bra sätt framåt.

Nedan en bild på Christer Ohlsson in action.

20120320-122130.jpg

Lämna ett svar