Du visar för närvarande 6 bra övningar för golfare!

6 bra övningar för golfare!

Just nu börjar jag koncentrera mina övningar till att förbereda dig för träning under lågsäsong. Lågsäsongen är perfekt för att jobba med styrka, rörlighet och balansträning för att kunna hålla ännu bättre tills nästa golfsäsong. Dessa 6 övningar är fokuserade på både kondition (burpees som är den första övningen), bålen (rygg och mage), rörlighet mellan under och överkropp, och benstyrka. Här kommer programmet. Jag visar i filmen bara några repetitioner per övning, men kör det antal som står nedan och gör övningarna i lugn takt.

Helkroppsprogram för golfare. Kör programmet 1-3 varv och upprepa några gånger i veckan för att se ett resultat. 

  1. Burpees. Gör 12 st i rad
  2. Benböj med en golfklubba eller liknande redskap. Gör 12 st. Se till att  hålla ryggen så rak du kan och håll knäna precis ovanför tårna så att de inte faller ”framför” tårna. Det blir onödig belastning för knäna.
  3. Rotation med vikt sida till sida. Gör 10 st/sida. Stå axelbrett med fötterna (eller lite bredare), precis som i din uppställning. Ha benen lätt böjda och rotera nu vikten sida till sida med rak rygg och raka armar. Tänk att bålen är motorn när du roterar och rotera bara så långt du kan med raka armar. Denna övning är även en rörlighetsövning. Stå stadigt med fötterna och benen i marken när du roterar och känn styrka och stabilitet i benen.
  4. Bergsklättraren totalt 25 st. Börja i en stående planka och för knä in mot motsatta armbågen diagonalt. Byt ben vid varje lyft. Jobba med bålen.
  5. Ryggresning. Gör 12 st. Ha fötterna i marken hela tiden och gör ett lätt lyft med ländryggen. Titta nedåt och låt nacken följa ryggraden.
  6. Upp-och nedåtgående planka. Stå i plankan på armbågarna. Börja nu gå uppåt med höger hand i först. Gör 6 st och byt sedan och gå upp med vänster hand först. Totalt 12 st.

Lämna ett svar