Du visar för närvarande Det viktiga närspelet!
(C) Photo by Jacob Sjöman. jacob@sjomanart.com

Det viktiga närspelet!

Det viktiga närspelet kring greenen är det som oftast skiljer en bra runda från en lite sämre. Det är alltså otroligt bra att träna på just närspelet lite extra. När jag kom till college i USA första året så fick jag en regel från min coach; att träna max 30 % på rangen och 70 % på närspelet. Jag var en långtslående spelare och gillade att träna på just långa slag. Men detta gjorde underverk för mitt spel och jag gick från en genomsnitts score på 79 till 75 på en säsong!

Nu när vi har en så fin höst så kan du passa på att få in lite mer träning utomhus:-). Ovan visar jag en film om hur du jobbar med en klassisk 10-meters chipp och korta puttar från 1 meter. Jag visar hur du ställer upp dig och vad du kan tänka på och sedan får du några övningar.

Lycka till och hör av dig om du har några frågor!

 

 

Lämna ett svar