Veckans träningstips -Ditt grepp!

JH7.04
Ett naturligt grepp där jag har tagit tag i klubban från det läge där händerna trivs bäst. Jag visar hur du hittar detta läge i filmen med länk nedan!

För att kunna slå raka och långa slag så behöver du ha ett grepp som ger dig de bästa förutsättningarna att göra just detta. Det vanligaste (som jag ofta ser hos mina elever) är ett något för svagt grepp (den övre handen är vriden för mycket åt vänster och inga eller bara en knoge syns; se bilden nedan). Det gör att handen inte trivs och antingen måste du då hålla väldigt hårt i klubban för att svingen ska fungera och då tappar du längd och det kan även påverka ditt svingspår. Alternativt så vill handen tillbaka till sitt naturliga läge och då öppnas bladet i träffen (det pekar till höger i träffen om du är högerspelare) och du slår då förmodligen bollen till höger. Ovan visar jag mitt naturliga grepp och nedan ser du ett för svagt grepp och sedan på bilden längst ned ser du ett starkt grepp. Försök hitta ditt naturliga grepp så har du större chans till en bra bollträff och långa och raka slag.

Gå gärna in och se min film där jag förklarar vikten av greppet lite noggrannare och du får även några övningar:-). HÄR hittar du den! Ha en bra vecka!

Svagt grepp
Ett svagt grepp har du när den övre handen är för vriden åt vänster om du är höger spelare.
Starkt grepp
Ett för starkt grepp har du när båda händerna eller främst den nedre handen är för vriden till höger om du är högerspelare. Då stänger du lätt bladet och hookar bollen (den går till vänster).

Lämna ett svar